info@ruokailo.fi | +358 407690366

Vegaaninen vaniljakastike. Maidoton ja munaton.

Vegaaninen vaniljakastike (V, G)

Ai että kun on hyvää ja ihanan vaniljaista! Teimme vegaanista vaniljakastiketta ja pakko sanoa että oli kyllä todella helppoa! Aikaa meni korkeintaan viisi minuuttia. Vegaaninen vaniljakastike on maidoton, munaton, halutessasi myös gluteeniton ja viljaton resepti. Kaiken lisäksi helppo ja nopea valmistaa.

Vinkki! Samalla ohjeella saa myös tehtyä vaniljavanukasta lisäämällä maissijauhojen määrää 🙂 slurps!

 

Vegaaninen vaniljakastike (V, G)

  • 3 dl kasvimaitoa (käytimme kaurajuomaa)
  • (tilkka kaurakermaa)
  • 5 cm pala vaniljatankoa tai 1 tl vaniljajauhetta
  • sokeria maun mukaan, enintään 1 dl
  • (sitruunamehua)
  • 2 rkl maissijauhoja + tilkka kylmää vettä (myös maissitärkkelys toimii)

  1. Mittaa kasvismaito kattilaan. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos veitsen kärkeä apuna käyttäen. Lisää siemenet ja tanko kattilaan. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti kannen alla.
  2. Lisää sokeri ja tarkista makeus. Tarvittaessa voit tasapainottaa makua muutamalla teelusikallisella sitruunamehua. Kiehauta.
  3. Sekoita maissijauhot vesitilkkaan. Valuta ohuena nuorana samalla sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa ja nosta pois liedeltä jäähtymään. Nauti!

Tarjoilimme vaniljakastikken raparperiruutujen kanssa, mutta se sopii hyvin moneen muuhunkin, kuten kaurapaistokseen ja makean piirakan kaveriksi. 🙂

Vegaaninen, maidoton ja munaton vaniljakastike
Ihana vegaaninen vaniljakastike!

 

Tiesitkö tämän vaniljasta?

  • Vaniljakasvi kuuluu heimoon Orchidaceae, sukuun Vanilla. Eli kyseessä on orkideakasvin osa
  • Leivonnassa ja mausteena käyttämämme osa vaniljasta on kasvin hedelmä, joka voi kasvaa jopa 15-20 cm pituiseksi
  • Vaniljan sadonkorjuun jälkeisen valmistusprosessiin kuuluu neljä vaihetta:
    • palkokudoksen tappaminen, joka käynnistää kypsymisreaktion
    • hikoilu, jolloin nesteitä haihtuu, aromeja muodostuu ja palon väri muuttuu ruskeaksi
    • kuivaaminen, jolloin nestettä haihtuu paljon, kuori kuivuu ja aromit jäävät sen sisälle
    • sekä viimeisenä käsittely. Tässä puoli vuotta kestävässä vaiheessa aromiaineet kehittyvät
  • Vanilja on maailman toiseksi kallein mauste. Ainoastaan sahrami on kalliimpi
  • Etelä-Amerikkalaisen mytologian mukaan vaniljakasvi sai alkunsa kun jumalatarprinsessa Xanat karkasi metsään kuolevaisen rakastajansa kanssa. Pari saatiin kiinni ja tapettiin. Tarun mukaan kasvi alkoi kasvamaan siinä, missä heidän verensä kosketti maata

Toivottavasti ohjeesta on sinulle yhtä paljon iloa kuin meillekin!



Haluatko oppia lisää kasvipohjaisesta ruoanlaitosta? Katso voisivatko kurssimme Värikäs arkiKahvipöydän herkut(suolaista ja makeaa leivontaa) tai Vegaanin joulupöytä olla sinua varten?

Saattaisit myös pitää