Vegeruoka haltuun
Kasvisruokakoulutus ammattilaisille

Vegaani koulutus ja kurssi ruoka-alan ammattilaisille. Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio, muu Suomi. Luento sisältyy.

Vegeruoka haltuun on kasvisruokakoulutus ruoan ja ravitsemuksen ammattilaisille, sekä muille ruoan ja elintarvikkeiden parissa työskenteleville. Se sopii teille, jotka aiotte ottaa vegaanisen ruoanlaiton kunnolla haltuun ja lisätä kasvisruoan menekkiä myös sekaruokaan tottuneiden asiakkaiden keskuudessa. Saatte valtavasti tietoa, jota voitte hyödyntää käytännössä ja opitte tekemään maukasta sekä ravitsemuksellisesti täysipainoista vegaaniruokaa asiakaskuntanne erityistarpeet ja makumieltymykset huomioiden.

Kouluttajana toimii ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri) ja vegaaniruokakouluttaja Charlotta Hyttinen. Charlotta on ravitsemustieteen opinnoissaan perehtynyt etenkin ruokapalveluihin ja lasten erityisruokavalioihin. Urallaan hän on erikoistunut vegaaniravitsemukseen, joukkoruokailuun, kasvisruokavalioihin sekä vegaaniseen ruoanlaittoon ja -leivontaan, kouluttaen niin kotikokkeja kuin ruoan, ravitsemuksen ja HoReCa-alan ammattilaisia vuodesta 2017 asti, sekä toimessaan Vegaaniliiton ja Ruokailon ravitsemusasiantuntijana. Kokemusta on myös kattavasti ravintola-alalta sekä alan oppilaitoksissa opettamisesta.

 

Vegeruoka haltuun kasvisruokakoulutus räätälöidään tarpeidenne mukaan. Muun muassa nämä voidaan sisällyttää ohjelmaan:

 • Mitä tulee tietää vegaaniravitsemuksen erityispiirteistä
 • Miten huomioida asiakasryhmien ravitsemukselliset tarpeet
 • Miten varmistua aterioiden täysipainoisuudesta, ravitsemuksellisesta riittävyydestä ja ruoan monipuolisuudesta
 • Miten ruoasta saadaan hyvää ja maukasta, jotta asiakkaat (ja henkilökunta) syövät sitä mielellään – vain syöty ruoka ravitsee!
 • Miten eri kasviproteiineja kannattaa käsitellä, jotta ne maistuvat hyviltä? Mikä sopii mihinkin ruokaan?
 • Miten korvata eläinperäisiä tuotteita ruoanlaitossa ja leivonnassa?
 • Miten suunnitella vegaaniruokalistaa ja -reseptiikkaa
 • Miten kasvisruoat kannattaa nimetä?
 • Mitä lempeitä ohjauskeinoja, eli tuuppauskeinoja on käytettävissä?
 • Miten pysyä budjetissa?
 • Miten vähentää keittiön dieettikuormaa?
 • Millä käytännön keinoilla voidaan myös parantaa sekaruokien hiili- ja ympäristöjalanjälkeä
Palveluun on mahdollista yhdistää muita osia, kuten ruokalistasuunnittelua, tuuppausbuustin, reseptisuunnittelua, sekä halutessanne vegaanisen jouluruoan tai leivonnan teorian ja käytännön ohjauksen. Kysykää meiltä lisää! Lisää vaihtoehtoja löytyy myös ammattilaissivulta. Koulutukseen saa tarvittaessa syvällisemmän ravitsemusluennon tai keliakialuennon. Lopullinen kokonaisuus räätälöidään tarpeidenne mukaisesti, joten muutakin aiheita voidaan sisällyttää tai jättää pois.

 

Vegaaniruokakoulutuksen käytännön toteutus:

Koulutus alkaa teoriaosuudella ja jatkuu käytännön ruoanvalmistuksella tiloissamme Helsingin keskustassa tai omassa keittiössänne.  Käytännön ruoanvalmistus päätetään yhdessä ateriointiin. Koulutuksen voi toteuttaa myös pelkästään teoriaosuuden muodossa kokonaan virtuaalisesti. Kasvisruokakoulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköiset materiaalit sekä linkin vapaaehtoiseen palautekyselyyn.

 

Ammattilaiskoulutukseen sisältyy:

Koulutusosuuden jälkeen osallistujat saavat luentokalvot pdf-muodossa, Värikäs arki e-reseptikirjan (arvo 29 €/kpl) sekä listan hyödyllisistä linkeistä. Teoriaosuudesta on myös mahdollista saada videotallenne jälkikäteen katsottavaksi. Osallistujat saavat todistuksen koulutuksen käymisestä. Jälkikäteen organisaatiosta voidaan olla maksutta yhteydessä kouluttajaan ravitsemukseen ja kasvipohjaiseen ruokaan liittyvissä pienissä kysymyksissä.

 
 

Koulutuksen tavoite: 

Kasvisruokakoulutuksen tavoitteet ovat, että saatte varmuutta kasvipohjaisen ruoan suunnitteluun ja kokkailuun, voitte luottaa sen ravitsemukselliseen laatuun ja tiedätte, miten siitä saadaan varmasti hyvää, täyttävää ja maukasta – sellaista, mikä maistuu myös sekaruokaan tottuneille. Saatte paljon käytännön vinkkejä ja työkaluja vegaaniseen ruoanlaittoon, osaatte tarvittaessa korvata eläinperäisiä raaka-aineita niin ettei maku, ulkonäkö tai ravitsemuslaatu kärsi, osaatte mielikuvituksellisesti soveltaa kasvipohjaisessa ruoanlaitossa ja tiedätte mistä tarpeen tulleen löytyy luotettavaa tietoa esimerkiksi kasvipohjaisista tuotteista. Tiedätte mitä tulee huomioida ruokalistojen ja reseptien suunnittelussa niin maun, ravintoarvojen, hinnan, raaka-aineiden ym. suhteen. Saatte käyttöönne tuuppauskeinoja ja tietotaitoa, jota voitte jalkauttaa heti käytäntöön. Koulutukseen sisältyy kirjallisia tehtäviä.
 
 

Vegeruoka haltuun kasvisruokakoulutus sopii muun muassa seuraaville toimijoille:

Ravitsemus- ja ruoka-alan ammattilainen, ruokapalvelusuunnittelija, ruokapalvelupäällikkö, ruokapalvelutyöntekijä, keittäjä, suurtalouskokki, kahvilayrittäjä, ravintola-alan opiskelija, ruokala, henkilöstöravintola, korkeakoulu, yliopisto, ammattikorkeakoulu, lukio, ammattikoulu, päiväkoti, koulu, ikääntyneiden ateriapalvelut, sairaala, suurkeittiö, ammattikeittiö, á la carte, lounasravintola, ruokapalvelu, ateriapalvelu, ketjuravintola, leirikeskus, seurakunta, kunta, kurssikeskus, hotelli, ravintola, julkinen, yksityinen ja kolmas sektori.

 

 

Innostuitteko? Jättäkää viesti, niin olemme yhteydessä tarpeidenne kartoittamiseksi.


   

  Asiakkaat kertovat

  ”Aivan mahtavaa! Umamista puhutaan jatkuvasti nyt keittiössä kiitos sinun! Heti tuntuu helpommalle vegaani ruuan teko ja tää kurssi avas ajatuksia todella hyvin.
  Mukava tuo että saa joulua lähempänä sitten lisää matskua sitäkin varten niin helpottuu taas huomattavasti! Kaikilta tuli kiitoksia”
   

  ”Tämä oli todella hyödyllinen koulutus joka toi paljon uutta näkökulmaa ruoanlaittoon ja tietoa vegaanisesta ravinnosta.”

  ”Koulutus oli tosi hyvä ja mahtava materiaali saatiin käyttöön ja kiertävä ruokalista ihan super, kiitos. Osallistujat kaikki oli positiivisesti tyytyväisiä koulutukseen ja kehuivat ja he kyllä sanoo suoraan mitä ajattelevat. 🙂”

  ”Huippu kouluttaja, joka osasi kannustaa ja rohkaista sopivasti.”

  Palvelualue on Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Lahti ja koko muu Suomi.

  Heräsikö kysyttävää? Soittakaa suoraan kasvaisruokakouluttajalle Charlotalle numeroon +358 40 769 0366 tai lähettäkää sähköposti osoitteeseen info @ ruokailo.fi, niin vastaamme kaikkiin kysymyksiin ja selvitämme onko koulutus teitä varten. Kysyminen ei maksa eikä sido mihinkään. Autamme mielellämme!

  Täältä voitte lukea lisää kouluttajasta.

  Toivottavasti näemme pian vegaanisen ruoan ja ravitsemuksen parissa!