Ruokapalvelu vegaaniruokakoulutus

Vegaani koulutus ja kurssi ruoka-alan ammattilaisille. Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Kuopio, muu Suomi. Luento sisältyy.

Ruoka- ja ravitsemisalan ammattilaisille suunnattu Ruokapalvelu vegaaniruokakoulutus sopii teille, jotka haluatte ottaa vegaanisen ruoanlaiton kunnolla haltuun. Opitte tekemään maukasta sekä ravitsemuksellisesti täysipainoista vegaaniruokaa asiakaskuntanne erityistarpeet ja makumieltymykset huomioiden.

Kouluttajana toimii ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri) ja vegaaniruokakouluttaja Charlotta Hyttinen. Charlotta on ravitsemustieteen opinnoissaan perehtynyt etenkin ruokapalveluihin ja lasten erityisruokavalioihin. Työurallaan hän on erikoistunut vegaaniravitsemukseen, kasvisruokavalioihin sekä vegaaniseen ruoanlaittoon ja -leivontaan, kouluttaen ruoan ja ravitsemuksen ammattilaisia vuodesta 2017 asti, sekä toimessaan Vegaaniliiton ja Ruokailon ravitsemusasiantuntijana.


Ruokapalvelu vegaaniruokakoulutus räätälöidään tarpeidenne mukaan. Muun muassa nämä voidaan sisällyttää ohjelmaan:

 • Mitä tulee tietää vegaaniravitsemuksen erityispiirteistä
 • Miten huomioida asiakasryhmän ravitsemukselliset tarpeet
 • Miten varmistua aterioiden täysipainoisuudesta, ravitsemuksellisesta riittävyydestä ja ruoan monipuolisuudesta
 • Miten ruoasta saadaan hyvää ja maukasta, jotta asiakkaat (ja henkilökunta) syövät sitä mielellään – vain syöty ruoka ravitsee!
 • Miten eri kasviproteiineja kannattaa käsitellä, jotta ne maistuvat hyviltä ja ovat turvallisia käyttää. Mikä sopii mihinkin ruokaan
 • Miten korvata eläinperäisiä tuotteita (esimerkiksi kasvijuomat, -kermat, -rahkat, proteiinit)
 • Miten suunnitella vegaaniruokalistaa ja -reseptiikkaa
 • Kasvisruokien nimeäminen houkutteleviksi
 • Miten tehdä vegaaniruokaa ja pysyä budjetissa
 • Käytännön keinoja parantaa myös sekaruokien hiili- ja ympäristöjalanjälkeä
Palveluun on mahdollista lisätä muita osia, kuten vegaaninen ruokalistasuunnittelu, reseptiikkaa, sekä halutessanne vegaanisen leivonnan teoria- tai käytännön ohjaus. Koulutukseen saa tarvittaessa syvällisemmän ravitsemusluennon ja keliakialuennon. Koulutus räätälöidään tarpeidenne mukaisesti, joten muutakin voidaan sisällyttää tai jättää pois.

 

Vegaaniruokakoulutuksen käytännön toteutus:

Luennot, vegaanisen ruoan ruoanlaittokoulutus ja ateriointi. Koulutus onnistuu tarvittaessa myös virtuaalisesti tai osittain virtuaalisesti. Kysy lisää!
 
 

Koulutuksen tavoite: 

Koulutuksen tavoitteet ovat, että saatte varmuutta vegaanisen ruoan kokkailuun, voitte luottaa sen ravitsemukselliseen laatuun ja tiedätte, miten siitä tehdään hyvää ja maukasta. Saatte paljon käytännön vinkkejä ja työkaluja vegaaniseen ruoanlaittoon, osaatte tarvittaessa korvata eläinperäisiä raaka-aineita niin ettei maku, ulkonäkö tai ravitsemus kärsi, osaatte mielikuvituksellisesti soveltaa vegaanisessa ruoanlaitossa ja tiedätte mistä tarpeen tulleen löytyy luotettavaa tietoa esimerkiksi vegaanisista tuotteista.
 
 

Vegaaniruokakoulutus sopii muun muassa seuraaville toimijoille:

Ravitsemus- ja ruoka-alan ammattilainen, ruokapalvelusuunnittelija, ruokapalvelupäällikkö, ruokapalvelutyöntekijä, keittäjä, suurtalouskokki, kahvilayrittäjä, ravintola-alan opiskelija, ruokala, henkilöstöravintola, korkeakoulu, yliopisto, ammattikorkeakoulu, lukio, ammattikoulu, päiväkoti, koulu, ikääntyneiden ateriapalvelut, sairaala, suurkeittiö, lounasravintola, ruokapalvelu, ateriapalvelu, ketjuravintola, leirikeskus, seurakunta, kunta, kurssikeskus, julkinen, yksityinen ja kolmas sektori.

 

Koulutukseen sisältyy sähköinen luentomateriaali ja reseptikirja, mitkä voi tulostaa keittiön käyttöön jatkoa ajatellen, sekä mahdollisuus koulutuksen jälkeen olla maksutta yhteydessä kouluttajaan ravitsemukseen ja vegaaniruokaan liittyvissä kysymyksissä.

Kiinnostaako? Jätä viesti niin sovitaan ilmaisesta puhelinajasta tarpeidenne kartoittamiseksi.


   

  Asiakkaat kertovat

  ”Aivan mahtavaa! Umamista puhutaan jatkuvasti nyt keittiössä kiitos sinun! Heti tuntuu helpommalle vegaani ruuan teko ja tää kurssi avas ajatuksia todella hyvin.
  Mukava tuo että saa joulua lähempänä sitten lisää matskua sitäkin varten niin helpottuu taas huomattavasti! Kaikilta tuli kiitoksia”
   

  ”Tämä oli todella hyödyllinen koulutus joka toi paljon uutta näkökulmaa ruoanlaittoon ja tietoa vegaanisesta ravinnosta.”

  ”Koulutus oli tosi hyvä ja mahtava materiaali saatiin käyttöön ja kiertävä ruokalista ihan super, kiitos. Osallistujat kaikki oli positiivisesti tyytyväisiä koulutukseen ja kehuivat ja he kyllä sanoo suoraan mitä ajattelevat. 🙂”

  ”Huippu kouluttaja, joka osasi kannustaa ja rohkaista sopivasti.”

  ”Kurssi toimi erittäin hyvänä tutustumisena vegaaniruuan maistuvaan maailmaan ja oli omiaan lisäämään kiinnostusta vegaanista ruokavaliota kohtaan.”

  Palvelualue on Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Lahti ja koko muu Suomi.

  Heräsikö kysyttävää? Ettekö ole varma sopiiko vegekoulutus juuri teille? Soittakaa suoraan kouluttajalle Charlotalle numeroon +358 40 769 0366 tai lähettäkää sähköposti osoitteeseen info @ ruokailo.fi, niin vastataan kaikkiin teidän kysymyksiin ja selvitetään onko tästä teille todellista hyötyä vai ei. Kysyminen ei maksa eikä sido mihinkään. Autamme mielellämme!

  Täältä voitte lukea lisää kouluttajasta.

  Toivottavasti näemme pian vegaanisen ruoan ja ravitsemuksen parissa!