Vegeruoka haltuun- Kasvisruokakoulutus ammattilaisille
Vegeruoka haltuun on kasvisruokakoulutus ruoka-alan ja ravitsemuksen ammattilaisille, sekä muille ruoan ja elintarvikkeiden parissa työskenteleville. Se sopii teille, jotka aiotte ottaa kasvipohjaisen ruoanlaiton kunnolla haltuun, haluatte varmistua mausta ja ravitsemuslaadusta, sekä lisätä kasvisruoan menekkiä myös sekaruokaan tottuneiden asiakkaiden keskuudessa. Saatte valtavasti tietoa ja taitoja, joita voitte heti hyödyntää käytännössä. Opitte tekemään maukasta ja ravitsemuksellisesti täysipainoista vegeruokaa asiakaskuntanne erityistarpeet ja makumieltymykset huomioiden.
Kouluttajana toimii ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri), joukkoruokailun asiantuntija ja vegaaniruokakouluttaja Charlotta Hyttinen. Charlotta on ravitsemustieteen opinnoissaan perehtynyt etenkin ruokapalveluihin ja lasten erityisruokavalioihin. Urallaan hän on erikoistunut vegaaniravitsemukseen, joukkoruokailuun, kasvisruokavalioihin sekä vegaaniseen ruoanlaittoon, kouluttaen niin kotikokkeja kuin ruoan, ravitsemuksen ja HoReCa-alan ammattilaisia vuodesta 2017 lähtien, sekä toimiessaan ravitsemusasiantuntijana Ruokailossa, Vegaaniliitossa ja Ilmastokestävää kasvisruokaa-hankkeessa. Kouluttajalla on myös kattavasti kokemusta ravintola-alalta sekä alan oppilaitoksissa opettamisesta.
Vegeruoka haltuun -kasvisruokakoulutus räätälöidään tarpeidenne mukaan. Tässä poimintoja, mitä koulutukseeen voidaan sisällyttää:
- Mitä tulee tietää vegaaniravitsemuksen erityispiirteistä
- Miten huomioida eri asiakasryhmien ravitsemukselliset tarpeet
- Miten varmistua aterioiden täysipainoisuudesta, ravitsemuksellisesta riittävyydestä ja ruoan monipuolisuudesta
- Miten ruoasta saadaan hyvää ja maukasta, jotta asiakkaat (ja henkilökunta) syövät sitä mielellään – vain syöty ruoka ravitsee!
- Miten kasviproteiineja kannattaa käsitellä, jotta ne maistuvat hyviltä? Mikä sopii mihinkin ruokaan? Mitkä sopivat herkkävatsaisille?
- Miten korvata eläinperäisiä tuotteita ruoanlaitossa ja leivonnassa?
- Miten suunnitella vegaaniruokalistaa ja -reseptiikkaa
- Miten kasvisruoat kannattaa nimetä?
- Mitä tarjota aamu- ja välipalaksi? Mitä vegaanista leivälle? Entä vitriini- ja kokoustarjoilut?
- Mitä lempeitä ohjauskeinoja, eli tuuppauskeinoja, menekin lisäämiseksi on käytettävissä?
- Miten pysyä budjetissa?
- Miten vähentää keittiön dieettikuormaa?
- Millä käytännön keinoilla voidaan myös parantaa sekaruokien hiili- ja ympäristöjalanjälkeä
- Mitä hyötyä kasvisruoan lisäämisestä on?
Kasvisruokakoulutuksen käytännön toteutus:
Koulutus alkaa teoriaosuudella ja jatkuu käytännön ruoanvalmistuksella tiloissamme Helsingin keskustassa tai omassa keittiössänne. Käytännön ruoanvalmistus päätetään yhdessä ateriointiin. Koulutuksen voi toteuttaa myös pelkästään teoriaosuuden muodossa kokonaan virtuaalisesti. Kasvisruokakoulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköiset materiaalit sekä linkin vapaaehtoiseen palautekyselyyn.
Ammattilaiskoulutukseen sisältyy:
Koulutusosuuden jälkeen osallistujat saavat luentokalvot pdf-muodossa, Värikäs arki e-reseptikirjan (sisältää 52 vegaanista reseptiä ja teoriaa, arvo 29 €/kpl) sekä listan hyödyllisistä linkeistä. Teoriaosuudesta on myös mahdollista saada videotallenne jälkikäteen katsottavaksi. Osallistujat saavat todistuksen koulutuksen käymisestä. Jälkikäteen organisaatiosta voidaan olla maksutta yhteydessä kouluttajaan ravitsemukseen ja kasvipohjaiseen ruokaan liittyvissä pienissä kysymyksissä.
Koulutuksen tavoite:
Vegeruoka haltuun kasvisruokakoulutus sopii muun muassa seuraaville toimijoille:
Ravitsemus- ja ruoka-alan ammattilainen, ruoka-asiantuntija, ravitsemusasiantuntija, ruokapalvelusuunnittelija, ruokapalvelupäällikkö, ruokapalvelutyöntekijä, keittäjä, suurtalouskokki, kahvilayrittäjä, ravintola-alan opiskelija, ruokala, henkilöstöravintola, korkeakoulu, yliopisto, ammattikorkeakoulu, lukio, ammattikoulu, päiväkoti, koulu, ikääntyneiden ateriapalvelut, sairaala, suurkeittiö, ammattikeittiö, á la carte, lounasravintola, ruokapalvelu, ateriapalvelu, ketjuravintola, leirikeskus, seurakunta, kunta, kaupunki, kurssikeskus, hotelli, ravintola, hankkeet, julkinen, yksityinen ja kolmas sektori.
Oletteko valmiita ottamaan vegeruoan haltuun? Jättäkää viesti, niin olemme yhteydessä tarpeenne kartoittamiseksi.
Asiakkaat kertovat
”Tämä oli todella hyödyllinen koulutus joka toi paljon uutta näkökulmaa ruoanlaittoon ja tietoa vegaanisesta ravinnosta.”
”Koulutus oli tosi hyvä ja mahtava materiaali saatiin käyttöön ja kiertävä ruokalista ihan super, kiitos. Osallistujat kaikki oli positiivisesti tyytyväisiä koulutukseen ja kehuivat ja he kyllä sanoo suoraan mitä ajattelevat. 🙂”
”Huippu kouluttaja, joka osasi kannustaa ja rohkaista sopivasti.”
Palvelualue on Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Lahti ja koko muu Suomi.
Heräsikö kysyttävää? Soittakaa suoraan kasvaisruokakouluttajalle Charlotalle numeroon +358 40 769 0366 tai lähettäkää sähköposti osoitteeseen info @ ruokailo.fi, niin vastaamme kaikkiin kysymyksiin ja selvitämme, miten voimme parhaiten palvella teitä. Kysyminen ei maksa eikä sido mihinkään. Autamme mielellämme!
Täältä voitte lukea lisää kouluttajasta.
Toivottavasti näemme pian maukkaan kasvipohjaisen ruoan ja ravitsemuksen parissa!