Ruokailo ja sen hallinnoiman sivuston sekä palvelujen käyttö- ja peruutusehdot

Päivitetty 30.8.2022.

Ruokailo.fi (myöhemmin sivusto, blogi, kurssialusta, yritys) sivusto sekä yrityksen tuotteet ja palvelut on tarkoitettu vegaanisesta ruoasta ja/tai ravitsemuksesta kiinnostuneille yksityishenkilöille sekä organisaatioille. Sivuston ja kurssien tavoitteena on auttaa valmistamaan hyvää vegaanista ruokaa sekä tarjota ravitsemustieteeseen pohjautuvaa tietoa ravitsemuksesta ja kasvisruokavalioista.

Jotta sivuston sekä palvelujen käyttö olisi mahdollisimman hyödyllistä, toivon, että luet nämä käyttöehdot huolellisesti läpi. Siten varmistamme, että pystyn palvelemaan sinua/edustamaasi organisaatiota parhaalla mahdollisella tavalla ja sinä saat materiaaleista kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Käyttämällä sivustoa, lataamalla sivustolta materiaalia, ostamalla kursseja, e-kirjoja, ravitsemusneuvontaa tai –suunnittelua, organisaatiopalveluja tai mitä tahansa Ruokailon tuotetta tai palvelua (jatkossa tuotteet, palvelut, materiaalit) hyväksyt automaattisesti nämä käyttöehdot, tietosuojaehdot sekä erilliset sopimusehdot, joihin löydät linkit sivuston alalaidasta. Nämä ehdot sitovat sinua ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Mikäli et syystä tai toisesta pysty hyväksymään näitä ehtoja, sivustojen ja palvelujen käyttö tulee välittömästi lopettaa.

Tämän sopimuksen hyväksyvät ruokailo.fi ja sivustoa ylläpitävä ja sivustolle sisältöä tuottava, sekä palveluja (kuten vegaanisia kokkikursseja) tuottava Ruokailo (jatkossa yritys, me, minä, y-tunnus 2827497-8) ja palvelujen, tuotteiden ja materiaalien käyttäjä (jatkossa lukija, sinä, asiakas).

Tiivistelmä käyttöehdoista

 • Et omista sivustolla olevaa tai kursseilla jaettavaa kirjallista-, video- tai muussa muodossa olevaa sisältöä.
 • Jos lähetät minulle omaa sisältöäsi, kuten kuvia, tekstejä, video- tai äänitiedostoja, niiden kaikki oikeudet säilyvät edelleen sinulla mutta myönnät niihin käyttöoikeuden myös minulle. Voin hyödyntää lähettämääsi materiaalia markkinointitarkoituksiin.
 • Et saa lähettää sivustolle tai palveluihin sopimatonta sisältöä ja vastaat omista toimistasi.
 • Sitoudut maksamaan ostamasi tuotteet ja palvelut.
 • Joissakin tapauksissa tuotteilla ja palveluilla ei ole peruuttamisoikeutta.

1) Immateriaalioikeudet

Kaikki sivustolla ja palveluissa julkaistava aineisto on Ruokailo tavaramerkkioikeuden, tekijänoikeuden ja/tai muiden immateriaalioikeuksien suojaamaa omaisuutta, pois lukien kolmansien osapuolten tuottamia ja sivustolle mahdollisesti liitettyjä palveluja, kuten kommentit tai some fiidit.

Pidätän kaikki oikeudet sivustolla ja niiden sisältämissä tuotteissa ja palveluissa julkaistavaan aineistoon.

Sivustolla olevaa materiaalia saa selata, lukea ja ilmaista materiaalia saa ladata omalle koneelle ja tulostaa omaan henkilökohtaiseen käyttöön.

Aineistoa saa käyttää ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön. Yrittäjänä sinulla ei ole lupaa käyttää näitä tietoja omien asiakkaiden palvelujen tuottamiseen tai parantamiseen. Jäljennöksiä ja osaa niistä ei saa myydä, antaa, jakaa tai luovuttaa sähköisesti tai paperikopioina kaupallisessa tarkoituksessa eikä muuttaa tai liittää muuhun aineistoon tai muihin www-sivustoihin tai kursseihin ilman erillistä lupaa.

2) Palvelujen sisältö ja käyttö

Ilmaiset materiaalit, jotka ovat saatavilla suoraan blogista ilman rekisteröitymistä, on tarkoitettu vähintään 15-vuotta täyttäneille henkilöille. Sitä nuoremmat tarvitsevat huoltajan luvan sisällön käyttämiseen.

Rekisteröitymistä vaativat ilmaiset ja maksulliset tuotteet, palvelut ja materiaalit on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille. Täysi-ikäisellä tarkoitetaan 18-vuotta täyttänyttä henkilöä. Sitä nuoremmat henkilöt saavat käyttää rekisteröitymistä vaativaa materiaalia vain huoltajan/huoltajien luvalla.

Palvelut sisältävät muun muassa osallistumisen verkkokeskusteluihin, kursseihin, kilpailuihin, arvontoihin sekä käyttöoikeuden palvelun sisältöön.

Palvelut saattavat sisältää kolmansien osapuolten mainoksia ja/tai linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille. Ruokailo ei ole vastuussa kolmansien osapuolten sivustoilla ja/tai materiaaleissa olevasta sisällöstä.

Pidätämme oikeuden muuttaa palveluja ja tuotteita, poistaa, lisätä, muokata tai vaihtaa niitä oman harkintani ja/tai päätösten perusteella ilman ennakkovaroitusta.

Sinulla tai organisaatiollasi ei ole oikeutta ostaa tuotteita tai palveluita sivustolla esitetyillä hinnoilla, jos opetat, koulutat, valmennat, pidät kursseja, ravitsemuksesta, ruoanlaitosta, vegaanisesta ruoasta, vegaanisesta ruoanlaitosta, vegaaniravitsemuksesta, kasvisruokavalioista, vegaanisesta leivonnasta, resepteistä, ravintolisistä, myyt edellä mainittuihin liittyviä tuotteita tai palveluja tai olet ruoan tai ravitsemuksen ammattilainen. Näissä tapauksissa palveluiden ja tuotteiden käyttö katsotaan oman ammattitaidon ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Tällöin sinun on oltava ensin yhteydessä Ruokailoon (charlotta(at)ruokailo.fi) koulutuslisenssin hankkimiseksi. Vaihtoehtoisesti voit tilata ammattilaisille suunnatun koulutuspaketin.

Näiden ehtojen rikkominen johtaa korvausvaatimuksiin.

2.1) Palvelujen käyttö 

Yritys pidättää itsellään oikeuden vaihtaa, muuttaa, poistaa tai lisätä tuotteita ja palveluita ilmaisesta maksulliseksi ja maksullisesta ilmaiseksi sekä muihin hinnanmuutoksiin.

Tuotteiden ja palveluiden ostamisen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa etunimesi, sukunimesi, aktiivisesti käyttämäsi sähköpostiosoite, osoitteesi sekä mahdollisesti muita henkilötietoja.

Sinun tehtäväsi on vastata tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Yritys ei vastaa vahingoista, jotka saattavat aiheutua, mikäli ilmoitat vääriä tietoja yritykselle.

Voit käyttää ja esittää vapaasti saatavilla olevia materiaaleja yksityisessä käytössä ja julkisessa opetuskäytössä seuraavin ehdoin:

 • sisältöjen lähteeksi tulee mainita ruokailo.fi sekä materiaalin laatijan nimi
 • sisältöjen sisältämien linkkien ja/tai mainosten näkyvyyttä ei saa estää
 • kaikkiin tekemiisi kappaleisiin ja viitteisiin tulee sisältyä verkko-osoite https://www.ruokailo.fi tai tarkempi lähteen URL-osoite ruokailo.fi -sivustolla
 • digitaalisissa materiaaleissa tämä verkko-osoite on esitettävä toimivan linkin muodossa
 • voit viitata sisältöön esimerkiksi seuraavalla tavalla (jos et voi käyttää linkkiä, kirjoita URL-osoite näkyviin)

 

2.2) Käyttäytyminen 

Olet henkilökohtaisesti vastuussa omasta käytöksestäsi sekä viesteistä että tekemistäsi toimenpiteistä. Vastuu kattaa kaikki viestit, jotka lähetät Facebookin, sähköpostin tai muun viestiliikenteen välityksellä.

Lähettämällä omia mielipiteitäsi julkisesti, vapautat yrityksen kaikenlaisesta vastuusta, jotka saattavat aiheutua lähettämästäsi tiedosta tai sisällöstä.

Seuraavaa sisältöä ei hyväksytä missään yrityksen kanavassa:

 • laiton, haitallinen tai herjaava sisältö, sen lähettäminen tai levittäminen
 • laiton hakkerointi, krakkerointi tai väärän tai turmeltuneen ohjelmiston levittäminen
 • laiton teko palvelujen tai tuotteiden käytön yhteydessä mukaan lukien kolmansien osapuolten tekijänoikeutta tai muita immateriaalioikeuksia loukkaavan tiedon tai materiaalin lähettäminen
 • näiden ehtojen väärinkäyttö
 • muiden käyttäjien, henkilöiden tai ryhmien uhkaaminen, kiusaaminen, ahdistelu, vainoaminen tai häirintä
 • tekeytyminen toiseksi henkilöksi
 • muiden käyttäjien tietojen levittäminen
 • tuotteiden, palveluiden, tuotekuvausten, ehtojen kopiointi ja hyödyntäminen omassa liiketoiminnassa

Mikäli yritys katsoo, että olet rikkonut näitä ehtoja ja/tai käyttänyt tuotteita ja/tai palveluita väärin, yritys voi oman harkintansa mukaan ja ilman minkäänlaista vastuuta sinua kohtaan antaa varoituksen, estää pääsysi tuotteisiin, palveluihin ja materiaaleihin.

Yritys ei ole velvollinen ilmoittamaan sinulle tietojen poistamisesta mutta voi oman harkintansa mukaan tällaisen ilmoituksen tehdä.

3) Maksuehdot

Nämä ehdot koskevat sinua, jos ostat yritykseltä maksullisen tuotteen tai palvelun. Sinun on aina annettava oikeat laskutus- ja yhteystiedot ostohetkellä. Ostamalla tuotteen sitoudut sen maksamiseen.

Jos maksat ostoksesi laskulla, viivästyneestä maksusta voidaan periä sinulta korkolain mukainen viivästyskorko sekä maksumuistutuksista ja muista perintätoimista aiheutuneet kulut.

Yritys voi katkaista pääsysi ostamiisi tuotteisiin, palveluihin ja materiaaleihin sekä mahdollisiin yhteisöihin viivästyneiden tai maksamattomien laskujen takia. Tämä ei kuitenkaan poista maksuvelvollisuuttasi. Voimme siirtää maksamattomat laskut perintätoimiston perittäviksi.

4) Peruutusehdot

Jos haluat peruuttaa ostoksesi, ota yhteyttä välittömästi sähköpostilla charlotta(at)ruokailo.fi ja kerro selkeästi, minkä tuotteen haluat peruuttaa sekä mille tilille rahat palautetaan.

Tilinumero tulee ilmoittaa IBAN muodossa. Huomioithan, että palveluiden maksamatta jättäminen ei ole riittävä peruutusilmoitus.

Peruutusilmoituksen yhteydessä maksamme 90 % maksamastasi summasta takaisin. 10 % menee maksujen peruuttamisesta ja rahojen välittämisestä aiheutuneisiin kustannuksiin.

Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua tilauksen tekemisestä. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetät ilmoituksesi ennen peruuttamisajan päättymistä.

Avoimet kurssit

Kurssiosallistumisten peruutukset tulee tehdä viipyilemättä osoitteeseen charlotta(at)ruokailo.fi. Kuluttajasuojalain mukaan 14 päivän peruutusoikeus ostohetkestä alkaen on voimassa, kun kurssin ostaa verkkokaupastamme.  Mikäli kurssille ilmoittautumispäivä on aikaisempi kuin ostopäivä, katsotaan palautusoikeus ilmoittatumispäivän mukaan. Tämän jälkeen peruutetusta kurssista ei palauteta kurssimaksua, mutta voit hankkia tilallesi toisen osallistujan. Käytetyssä tuotteessa/palvelussa ei ole peruutusoikeutta. Tuote/palvelu katsotaan käytetyksi kun sen toimitus on alkanut. Lahjakortilla tehty ilmoitus on sitova, eikä sillä suoritettua maksua palauteta vaikka osallistuminen peruuntuisi, eikä sitä vaihdeta rahaksi, mutta voit hankkia tilallesi toisen osallistujan.

Vuorokauden sisään kurssin alkamisesta tehtävät peruutukset tulee tehdä numeroon +358 40 769 0366.

Jos kurssi peruuntuu Ruokailon toimesta COVID-19-pandemian, ohjaajan sairastumisen tai pienen osallistujamäärän takia järjestetään korvaava tilaisuus toisena ajankohtana.


Digituotteet

Digitaalisilla tuotteilla on kuluttajansuojan mukainen 14 päivän peruuttamisoikeus, mikäli yritys ei ole aloittanut digitaalisen tuotteen toimittamista. Mikäli asiakas saa digitaalisen tuotteen käyttöönsä välittömästi oston jälkeen, kuluttajansuojan mukaista 14 päivän peruuttamisoikeutta ei ole, ellei yritys ole sitä itse erikseen antanut.

https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/verkkokauppa-posti-ja-puhelinmyynti-etamyynti/peruutusoikeus-etamyynnissa/

Muiden tuotteiden kohdalla kuluttajan 14 päivän peruuttamisoikeus on voimassa.


Organisaatiopalvelut ja palvelut ryhmille

Organisaatioille (yhdistykset, yritykset, järjestöt ym.) myydyt palvelut ja tuotteet katsotaan myydyiksi sopimuksentekohetkellä (hyväksytty tarjous, puhelu, sähköposti). Peruutetuista organisaatiopalveluista veloitamme 30 % sovitusta hinnasta. Jos peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen tilaisuudelle sovittua ajankohtaa veloitamme 50 %. Kolme vuorokautta ennen sovittua ajankohtaa tehdyistä peruutuksista veloitamme 100 % sovitusta hinnasta. Tilaisuuden siirto on mahdollinen 30 % veloitusta vastaan.

5) Vahingonkorvausvastuu

Yritys ei missään tapauksessa ja tilanteessa vastaa sinun henkilökohtaisista päätöksistä johtuvista välittömistä ja välillisistä tuloksista tai seurauksista. Yritys ei myöskään missään tilanteessa vastaa palvelujen, tuotteiden tai materiaalien pohjalta tehtyjen henkilökohtaisten päätösten seuraamuksista tai näiden päätösten aiheuttamista tuloksista ja seurauksista.

Asiakas on vastuussa palvelujen käytön aikana mahdollisesti sattuvista tapaturmista ja esinevahingoista. Kehotamme käyttämään varovaisuutta, harkintaa ja hyvää hygieniaa kaikessa keittiötyöskentelyssä.

Sinun ja yrityksen välillä on sovittu, että käytät ilmaisia ja maksullisia tuotteita, palveluita ja materiaaleja oman harkintasi ja kykysi mukaan. Olet täysin vastuussa niistä tuloksista ja seurauksista, joita saat.

Yrityksen tärkein tehtävä on laatia materiaalit, palvelut ja tuotteet mahdollisimman käytännönläheisiksi ja konkreettisiksi, jotta niiden avulla tiedon oppiminen on mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista.

Tuotteet, palvelut ja materiaalit ovat saatavilla sellaisenaan kuin ne ovat. Yritys varaa oikeuden milloin tahansa muuttaa, vaihtaa, lisätä tai poistaa tuotteita, palveluita ja materiaaleja.

Soveltuvan lain sallimissa rajoissa yritys ei ole vastuussa mistään välittömistä, välillisistä tai epäsuorista vahingoista, jotka johtuvat tuotteiden, palvelujen, palvelimen ja/tai sivuston käytöstä tai käytön estymisestä.


6) Force Major

Yritys ei ole vastuussa siitä, jos palvelin, verkko tai nettiliittymä ei toimi.


7) Henkilötietojen kerääminen ja luovuttaminen

Yritys noudattaa kaikessa henkilötietojen keräämisessä tietosuojalakia. Lisätietoja voit lukea rekisteriselosteesta.

Yritykselle luovutetut tiedot käsitellään Suomen tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Salaisia tietoja luovutetaan kolmansille osapuolille ainoastaan lain sitä edellyttäessä.


8) Näiden käyttöehtojen muuttaminen

Yritys varaa itselleen oikeuden muuttaa, lisätä tai poistaa tietoja näistä käyttöehdoista oman harkintansa ja lainmuutosten johdosta.

Sinä sitoudut säännöllisesti tarkistamaan käyttöehtojen sisällön. Käyttämällä tuotteita, palveluja ja materiaaleja, katsotaan sinun hyväksyvän nämä käyttöehdot.


9) Erimielisyydet ja sovellettava laki 

Nämä käyttöehdot on laadittu, jotta erimielisyyksiä ei syntyisi. Jos niitä kuitenkin syntyy, pyrimme aina ratkaisemaan ne ensisijaisesti keskustelemalla ja tätä sopimusta tutkimalla.

Näihin käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Kaikki näistä käyttöehdoista aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan lopullisesti Helsingin Käräjäoikeudessa.

Nämä käyttöehdot eivät rajoita sinulla olevia sinuun soveltuvan lain nojalla olevia oikeuksia kuluttajana.

Asiakasreklamaatioissa toivomme, että otat aina ensin yhteyttä yritykseen, sillä haluamme varmistaa tyytyväisyytesi kaikkien mahdollisuuksien mukaan.


Lisätietoja

http://www.kuluttajaneuvonta.fi
http://www.kuluttajariita.fi


10) Yhteystiedot

Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla osoitteesta charlotta@ruokailo.fi.