Vegaaninen leivonta - Kahvipöydän herkut

Vegaaninen vaniljakastike ja raparperiruudut Ruokailon vegaanisen leivonnan kurssilta Helsingissä.

Miten leivotaan ilman liivatetta, lehmänmaitotuotteita tai kananmunia? Mitä on aquafaba ja miten se toimii? Entä miten tehdään vegaaninen juustokakku? Miltä maistuvat ilman punaista maitoa ja voita leivotut pullat? Onko kananmunan korvaamiseen todellakin sata eri keinoa? Onko vegaaninen leivonta pelkkiä raakakakkuja?

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaukset vegaanisen leivonnan kurssilla. Luvassa on monenmoista kahvipöydän klassista herkkua! Esimerkiksi suolaista piirakkaa, ”juusto”kakkua, sitruunamarenkipiirakkaa ja tietenkin suussa sulavan pehmeitä kanelipullia. Makeanhimosi tulee taatusti tyydytettyä! Lisäksi opit leipomaan käyttämättä eläinperäisiä ainesosia, sekä tiedät miten tarpeen tullen veganisoit niitä sisältäviä reseptejä – myös omat vanhat lempparit.

Mukaan tarvitset keittiötyöskentelyyn soveltuvat kengät ja ruoankuljetusastioita, sillä herkkuja riittää myös kotiin vietäväksi. Voit käyttää omaa esiliinaa jos haluat, mutta sellaisen saa kurssin ajaksi käyttöön myös paikan päältä. Kurssin alussa pidetään lyhyt teoriaosuus, jossa tutustumme tunnilla käytettäviin erikoisraaka-aineisiin sekä vegaanisen leivonnan perusteisiin.

Jotta ymmärtäisimme miksi tiettyjä asioita tehdään tarkastellaan kurssilla leipomista myös arkikemian näkökulmasta. Lisäksi on mahdollista esittää kysymyksiä ravitsemukseen tai ruoantuotantoon liittyen. Kysymyksiä saa esittää sähköpostitse myös kurssin jälkeen. Kurssin ohjaa Ruokailon perustaja Charlotta Hyttinen, joka on koulutukseltaan ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri), tai vegaanikokki Mari Lahdenperä.

Täällä ei mennä terveellisyys vaan herkuttelu edellä. 🙂

Kurssi ei sovellu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Vegaanisen leivonnan kurssi pähkinänkuoressa

Kurssilla opit vegaanisen leivonnan perusteet, korvaamaan eläinperäiset tuotteet ja saat hyvän perehdytyksen erityyppisiin suolaisiin ja makeisiin veganisoituihin klassikkoleivonnaisiin. Tilaisuuden päätteeksi saat suoraan sähköpostiisi 62-sivuisen e-reseptivihkon, jossa on kaikki kurssilla leivotut reseptit ja monta muuta. Se sisältää myös tietoa käytetyistä erikoisraaka-aineista, korvaamistaulukoita ja monta vinkkiä. Jatkossa osaat tarpeen tullen veganisoida vanhat lempparisi sekä uudet vastaantulevat reseptit!

Vegaaninen leivonta -kurssin taktiset tiedot

 • Hinta 
  129,00 € (sis. alv. 24 %)
  Hintaan sisältyy vegaanisen ruoan ammattilaisen pitämä neljän tunnin kurssi, teoriaosuus, lähiohjaus, raaka-aine- ja muut materiaalikustannukset, tilavuokra, arvonlisävero, kahvi/tee, usean lajin suolaiset ja makeat leivonnaiset sekä e-reseptivihko (pdf), joka sisältää reseptien lisäksi tietoa kurssilla käytetyistä erikoisraaka-aineista, korvaamistaulukoita, vinkkejä ja teoriaa. Herkkuja riittää taatusti kotiinkin.
 • Paikka
  Iso Roobertinkatu, Helsinki
 • Aika
  La 27.4. klo 12-16

 

Eivätkö ajat sovi? Jätä sähköpostisi tähän, niin saat henkilökohtaisesti tiedon heti kun uusia aikoja tulee.

Tule kanelintuoksuiselle kurssille – olet sydämellisesti tervetullut!

Kurssi on myös ihana lahjaidea esimerkiksi äidille ja herkkujen arvostavalle ystävälle. 😉

Kokemuksia kurssilta

”Kurssin aikana selkeä ja hyvä opastus. Toimivat tilat ja ohjevihko oli todella hyvä!” 

”Charlotta on osaava ja miellyttävä opettaja. Myös aloittelija saa riittävästi tukea ja ohjausta kurssin aikana.”

”Teoria ja käytäntö olivat hyvin balanssissa. Lyhyetkin kemialliset selitykset heti antoi ymmärtää kuinka esimerkiksi kohotus ”toimii”.”

Kurssista saadun palautteen mukaan sen käyneistä 100 % suosittelisi sitä muillekin. Kurssin yleisarvosana on osallistujien mielestä 4,7/5 (1=huono, 5=erinomainen).

Muut ruoanlaittokurssit:
– Värikäs arki – Vegaaninen kokkikurssi
– Värikäs arki-ruokakurssi etänä
– Vegaaninen joulupöytä
– Yksityinen ruokakurssi tiimille tai kaveriporukalle
Lahjakortit

Onko kysyttävää? Tavoitat meidät yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse info@ruokailo.fi tai puhelimitse numerosta +358 (0) 40 7690 366.  Yhteydenotto ei sido mihinkään.