Vegaaninen leivonta - Kahvipöydän herkut

Vegaaninen vaniljakastike ja raparperiruudut Ruokailon vegaanisen leivonnan kurssilta Helsingissä.

Miten onnistuu leivonta ilman liivatetta, lehmänmaitotuotteita tai kananmunia? Mitä on aquafaba ja miten se toimii? Entä miten tehdään vegaaninen juustokakku? Miltä maistuvat ilman punaista maitoa ja voita leivotut pullat? Onko kananmunan korvaamiseen todellakin sata eri keinoa?

Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia vegaanisen leivonnan kurssilla. Luvassa on monenmoista kahvipöydän herkkua! Esimerkiksi suolaista piirakkaa, ”juusto”kakkua, sitruunamarenkipiirakkaa ja tietenkin suussa sulavan pehmeitä kanelipullia. Makeanhimosi tulee taatusti tyydytettyä. Lisäksi opit leipomaan ilman kananmunaa, lehmänmaitotuotteita ja liivatetta, sekä tiedät miten tarpeen tullen veganisoit niitä sisältäviä reseptejä – myös omat vanhat lempparit.

Mukaan tarvitset keittiötyöskentelyyn soveltuvat kengät ja ruoankuljetusastioita. Voit käyttää omaa esiliinaa jos haluat, mutta sellaisen saa kurssin ajaksi käyttöön myös paikan päältä. Kurssin alussa pidetään lyhyt teoriaosuus, jossa tutustumme tunnilla käytettäviin erikoisraaka-aineisiin sekä vegaanisen leivonnan perusteisiin.

Jotta ymmärtäisimme miksi tiettyjä asioita tehdään tarkastellaan kurssilla leipomista myös arkikemian näkökulmasta. Lisäksi on mahdollista esittää kysymyksiä ravitsemukseen tai ruoantuotantoon liittyen. Kysymyksiä on mahdollista esittää sähköpostitse myös kurssin jälkeen. Ohjaaja on koulutukseltaan ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri), mutta tällä kurssilla ei mennä terveellisyys vaan herkuttelu edellä. 🙂

Kurssi ei sovellu gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Noudatamme viranomaisten ajantasaisia suosituksia COVID-19 liittyen. Ilmoittautuneet saavat ajankohtaisen hygieniaohjeistuksen viikkoa ennen tilaisuutta. Kaikki syksyn 2021 avoimet kurssit pidetään Tapanilan keittiössä, jossa turvavälejä on helppo pitää. Jos kokkikurssi joudutaan perumaan järjestetään korvaava tilaisuus heti kun se on turvallista. Lue lisää hygieniakäytännöistämme.

 

Vegaaninen leivonta -kurssin tiedot

 • Hinta 
  80,00 € (sis. alv. 24 %)
  Hintaan sisältyy ravitsemustieteilijän (ETM) pitämä neljän tunnin kurssi, teoriaosuus, ohjaus, raaka-aine- ja muut materiaalikustannukset, usean sortin kahvitarjoilut sekä e-reseptivihko (pdf), joka sisältää reseptien lisäksi tietoa kurssilla käytetyistä erikoisraaka-aineista, korvaamistaulukoita, vinkkejä ja teoriaa.. Herkkuja riittää taatusti kotiinkin.
 • Alue
  Helsinki
 • Aika
  La 11.09.2021 klo 16-20 Tapanila täynnä 
  La 11.12.2021 klo 11-15 Tapanila

 

Eivätkö ajat sovi? Jätä sähköpostisi tähän, niin saat henkilökohtaisesti tiedon heti kun uusia aikoja tulee.

Tule pullantuoksuiselle kurssille – olet sydämellisesti tervetullut!

Kurssi on myös ihana lahjaidea esimerkiksi äidille tai herkkujen ystävälle. 😉

Kokemuksia kurssilta

”Kurssin aikana selkeä ja hyvä opastus. Toimivat tilat ja ohjevihko oli todella hyvä!” 

”Charlotta on osaava ja miellyttävä opettaja. Myös aloittelija saa riittävästi tukea ja ohjausta kurssin aikana.”

”Teoria ja käytäntö olivat hyvin balanssissa. Lyhyetkin kemialliset selitykset heti antoi ymmärtää kuinka esimerkiksi kohotus ”toimii”.”

Kurssista saadun palautteen mukaan kurssin käyneistä 100 % suosittelisi sitä muillekin. Kurssin yleisarvosana on osallistujien mielestä 4,7/5 (1=huono, 5=erinomainen).

Muut ruoanlaittokurssit:
– Värikäs arki – Vegaaninen kokkikurssi
– Värikäs arki-ruokakurssi etänä
– Vegaanin joulupöytä
– Yksityinen ruokakurssi tiimille tai kaveriporukalle
Lahjakortit

Onko kysyttävää? Tavoitat meidät yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse info@ruokailo.fi tai puhelimitse numerosta +358 (0) 40 7690 366.  Yhteydenotto ei sido mihinkään.