Kokkikurssi Helsinki -
kasvipohjaisen keittiön maut ja salat

carpaccio alkuruoka selleri kasvis vegaani merilevakaviaari

     

Kokkaa, inspiroidu ja herkuttele yhdessä tiimisi kanssa

Oletko valmis tutustumaan kasvisruokaan tavalla, joka yllättää, opettaa ja ennen kaikkea maistuu hyvältä? Helsingin suosituin kasviskokkikurssi toivottaa sinut ja ryhmäsi ottamaan vegen haltuun rennon lämminhenkisessä ilmapiirissä.

Olipa porukassanne sitten vannoutuneita sekasyöjiä, fleksaajia tai kasvissyöjiä, tämä kurssi sopii jokaiselle herkullisen ruoan ystävälle. Tähän mennessä jo yli 8000 tyytyväistä osallistujaa ovat löytäneet kanssamme uusia suosikkiruokia. 

Yhdessä tiimin tai ystävien kanssa kokkaaminen on hauskaa ja siitä tulee vieläkin antoisampaa, kun omia ruoanlaittotapoja saa todella avartaa! Voitte kokata keittiössämme lukuisia eri menuja toiveidenne pohjalta – kaikkea arkisemmista ruoista kahvipöydän leivonnaisiin tai vaikkapa täysin vegaaniseen jouluun.

Opitte, miten ruokiin saa lisättyä makua, väriä ja monipuolisuutta, eikä teidän tarvitse enää arvuutella, miten kasvisruoasta saisi tehtyä täyttävää. Pääsette myös inspiroitumaan kasviproteiineista, uusista ruoanvalmistustekniikoista, maustamisesta ja umamin saloista.

Keittiössämme kokataan reilun kaupan raaka-aineista, ilman palmuöljyä ja Suomen parhaiden kasvisruoka-asiantuntijoiden opastuksessa, koska haluamme tarjota teille kokonaisvaltaisen, vastuullisen ja ilmastoystävällisen elämyksen.

Tämä kokkauskurssi ei vain hivele makuaistia ja vahvista tiimihenkeä, se myös tarjoaa kestävän tavan tuunata omaa ruokavaliota ilmastoystävällisemmäksi ja lisätä hyvinvointia ryhmänne arjessa. Tervetuloa kokemaan, miten hyvältä ravitseva energiaboosti maistuu ja tuntuu!

Kokkikurssi järjestetään Helsingissä Iso Roobertinkadulla 5-22 henkilön ryhmille tai yhteiskumppaniemme tiloissa jopa 50 henkilön porukoille. Our vegan cooking class Colourful Week is also available in English. Vi pratar också svenska.

Kokkauskurssien teemat

Kokkauskurssiemme teemat tarjoavat 100 % kasvipohjaisia, taatusti herkullisia elämyksiä. Olemme suunnitelleet teemat erityisesti sekaruokavalioon tottuneiden makunystyröitä ajatellen, sillä 95 % asiakkaistamme on sekasyöjiä. Lopulliset ruokalajit valikoituvat mahdolliset erityistoiveet, ryhmänne koon ja vuodenajan huomioiden, jotta kokemus olisi mahdollisimman personoitu. Jokainen menu nautitaan yhdessä, juhlavasti. Tervetuloa viihtymään ja oppimaan uutta herkullisissa tunnelmissa!  


Värikäs arki – vegeruoan salat
Lähde mukaan makumatkalle, jolla pääset tutustumaan vähintään seitsemään eri ruokalajiin eri makumaailmoista ja kasviproteiineista valmistettuna. Tämä kaikkein suosituin kokkikurssimme on täydellinen ensiaskel kohti värikkäiden ja monipuolisten kasvisruokien maailmaa. Available in English.

Sisältää noin 7 eri ruokalajia eri makumaailmoista ja eri

kasviproteiineista valmistettuna.

Suosittelemme etenkin ensimmäistä kertaa kanssamme kokkaaville.


Esimerkiksi:

 

Merileväkaviaariskagen saaristolaisleivällä


Minikikherneomeletit paahdetuilla sienillä


Inkiväärikaramellisoitu tofu ja Som tam-salaatti


Hernepestopasta


Lähiruoka-stroganoff ja paahdetut perunat


Shepherdess Pie


***


Kanelista mutakakkua paahdetuilla mantelilastuilla


Itse tehtyä vaniljajäätelöä

Ihana Aasia – eksoottisia makuja 
Koe Aasian makumaailma, joka herättää kaikki aistit. Tutustumme aasialaisen keittiön sydämeen yhdistellen tuoreita yrttejä, mausteita ja makujen runsautta: suolaista, tulista, makeaa ja kirpeää. Kurssin jälkeen kokkaat aitoja aasialaisia makuja myös kotikeittiössä!

Vietnamilaiset riisipaperirullat ja tahinidippi 

Korealaista spiraalikurkkusalaattia 

Kiinalaista valkosipulimunakoisoa 

Inkiväärikaramellisoitua rapeaa tofua

Thaimaalainen Som tam salaatti

Bàhn Mí tempehillä

Tofu red curry

***

Paahdetut banaanit

Itse tehtyä vaniljajäätelöä

Tricolore – Italian taikaa  
Opi loihtimaan rakastettuja italialaisia klassikoita kasvisruokatwistillä. Kurssi ympäröi sinut italialaisen keittiön mauilla ja tuoksuilla, kun kokkaamme ikisuosikkeja täytetyistä ravioleista klassiseen tiramisuun. Täydellinen yhdistelmä italialaisen keittiön perinteitä ja vegen tuomia mahdollisuuksia.

 Cashewmoxxarella caprese


Savutofu carbonara


Täytetyt raviolit, lehtikaalipestoa


Tiramisu

Sunnuntaibrunssi – ylellinen herkkupöytä
Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi ihanalla brunssilla, joka tekee aamusta juhlan. Opit valmistamaan monipuolisia brunssiherkkuja, kuten tuoretta leipää, punajuurihummusta, banaanilettuja ja syntisen hyvää suklaajustokakkua. Mitä herkullisin tapa aloittaa päivä rennossa ilmapiirissä!

Itse leivottua tuoretta leipää

 

Aurinkokuivattu tomaatti hummusta, hernelevitettä ja tuoreita kasviksia


Tuorepuuroa, smoothieta, chiavanukasta ja granolaa

 

Tofukokkelia, kikherneomelettia paistetuilla sienillä, ruokaisaa salaattia


Banana pancakes chia-pikahillolla

Vegaaniset nutella voisarvet


Hyydytettyä suklaajuustokakkua

Kahvipöydän herkut – vegaanista leivontaa
Valmistaudu ihastumaan suussasulaviin kakkuihin, piirakoihin ja pulliin! Vegaaninen leivontakurssi on suunniteltu suolaisten ja makeiden leivonnaisten ystäville, jotka kaipaavat inspiraatiota ja opastusta leivontaan tai ihan vaan herkkutuokiota tähän hetkeen. Pian onnistut yllättämään kenet tahansa vieraan taivaallisen hyvillä leivonnaisilla.

Voileipäkakku

 

Vegaaninen kinkkuquiche

 

Sitruunamarenkipiirakka

 

Suklaajuustokakku

 

Cinnamon rolls

 

Porkkanakuppikakkuja

 

Imkivääri-pistaasikeksejä ym..

Vegaaninen joulupöytä – juhlaa jokaiselle
Opi valmistamaan täysin kasvipohjainen joulupöytä, joka hurmaa niin sekasyöjät, fleksaajat kuin vegaanit. Katamme pöydän täyteen merellisiä alkupaloja, perinteisiä lisukkeita, juhlavia pääruokia ja jouluisia jälkiruokia. Tämä ilmastoystävällinen ja kepeämpi vegejoulupöytä vie testatusti kielen mennessään.

Blinejä merellisillä herkuilla:

Porkkalaa, lasimestarin tofua, munakoisosilliä,

merileväkaviaaria, kasvifraichea ja hienonnettua punasipulia

 

Sienisalaattia


Lapin savutofusalaattia

Riisipiirakoita ja munatonta voita

 

Soijarouhepyöryköitä

 

Nyhtäkaura-myskikurpitsa Wellington


Gravy

Piparjuuri-punajuurilaatikko

Piparkakkujäätelöä

Suklaa-kanelitryffeleitä

Kuumaa omenajuomaa 

kokkikurssi helsinki ryhmä

    

Asiakkaidemme kokemuksia

Kokkikurssimme arvosanana on 4,7/5 yli 200 palautteeseen perustuen. Lisäksi jokainen palautteen antaneista on sanonut, että suosittelisi kurssiamme muille. 

”Kurssi oli ihana, värikäs ja pirteä, todella kiva konsepti 🙂 ja keksisin monta ihmistä/porukkaa, joiden kanssa olisi mukava osallistua uudestaan. Kurssin vetäjät olivat myös asiantuntevia!

”Näin 100% lihansyöjänä, minusta tuli suuri tofun ystävä. Pitää kyllä rehellisesti myöntää, että olen käyttänyt ihan liian vähän vegeä lautasella perustuen omaan käsitykseeni kasvis- / vegeruoan mauttomuudesta. Tämä kurssi muutti käsitykseni täysin ja löysin loistavia uusia tuotteita, joita en ole koskaan osannut hyödyntää. Kiitos :)”

”Olin suorastaan otettu, että ruoka-aineallergiani otettiin niin hyvin huomioon. Olin valmistautunut siihen, että jätän vain syömättä ne ruoat, joissa on minulle sopimattomia ainesosia, mutta allergiat kysyttiin etukäteen ja paikan päällä pidettiin huolta, että kaikista ruoista tehtiin myös minulle sopiva versio. Myös alun opastus oli erinomainen, samoin ruoan aikana käyty rento, mutta informatiivinen keskustelu yhdessä.” 

”Kaikentasoiset kokit olivat tervetulleita. Opettajalta voi kysyä ihan perusjutuistakin ilman, että tuli tyhmä olo, ja tosi hyvin hän ehti auttaa ja neuvoa kaikkia.”

”Excellent, well-thought flavors and textures! 

Millainen kokkauskurssin ohjelma on?

 Tässä on maistiainen siitä, mitä voit odottaa:  

  1. Kokkausfiilikseen virittäytyminen. Kokoontuminen, esittely, pienet suupalat ja kuplivat holittomat alkumaljat.
  2. Makumatkan teoriaosuus. Päivän menun läpikäynti, resepteihin ja erikoisraaka-aineisiin tutustuminen, kokkauspareihin tai pienryhmiin jako.
  3. Vegekokkailua porukalla. Kokkausta ammattikokin opastuksessa. Tiimit valmistavat eri ruokia, joita kaikki saavat lopuksi nauttia vatsan täydeltä.
  4. Yhdessä herkuttelun aika. Pöydän kattaminen ja maistuvasta ruoasta yhdessä nauttiminen.

Osallistujat saavat kurssin päätteeksi e-reseptikirjan, joka sisältää kaikki kurssilla kokatut ruokaohjeet ja muita inspiroivia kasvisruokareseptejä. Näin kokkailuja on kiva jatkaa kotikeittiössä ja vegeä voi halutessaan lisätä ruokavalioon helposti. 

Suositun kokkikurssin sisältö

Kokkauskurssimme on täydellinen paketti, joka tutustuttaa sinut ja tiimisi uusiin makuihin ja vegeruoanlaiton perusteisiin valitsemanne teeman merkeissä. Kokkauskokemus sisältää pienen suupalan, alkumaljan, lainaessun, 4 tunnin opetuksen, reseptit, kaikki raaka-aineet ja ruokajuomat. Hintaan sisältyy myös: 

    • Fiilistä nostattava tervetuliaisviesti, jonka voitte välittää osallistujille hyvissä ajoin.
    • Sommelierin laatimat juomasuositukset holittomina ja/tai alkoholipitoisina, jotka voitte halutessanne tuoda paikan päälle. Voitte tuoda kurssille myös muita omia virvokkeita.
    • Teeman mukainen usean ruokalajin menu, joka päätetään herkulliseen jälkiruokaan. Ruokajuomina ovat mehu, kahvi ja tee.
    • Osallistavaa ohjelmaa ja asiantuntijan opastusta – mahdollisuus kysyä mitä tahansa ravitsemukseen, vegaaniseen kokkailuun tai ruoantuotantoon liittyvää kurssin aikana ja sen jälkeenkin sähköpostitse.
  • Kasvisruoan ammattilaisen jakamat ideat ja vinkit, joiden myötä hallitsette vegeruoanlaiton perusteet.
  • Yhteinen diplomi muistoksi koko ryhmälle kurssille osallistumisesta. 
  • Personoitu päätösviesti, jossa on linkki e-reseptikirjan laataamiseen. 

Värikäs arki -kurssiin sisältyy kattava, yli 120 sivun e-reseptikirja (arvo 29 €/kpl). Kirja sisältää tietoa resepteissä käytetyistä erikoisraaka-aineista sekä yli 50 herkullista kasvipohjaista ruokaohjetta. Muihin kursseihin sisältyy teemasta riippuen kurssin oma e-reseptikirja.

 

Nauti rennosta yhdessäolosta ja uusista makuelämyksistä

Jaamme kanssasi luotettavaa tietoa ja upeita makuelämyksiä. Tiimimme kasvipohjaisen ruoanlaiton ammattilaiset tarjoavat sinulle asiantuntevaa opastusta rennolla otteella. Valitsemasi kokkausteema herää eloon kokeneiden ohjaajien opastuksessa, kun he yhdistelevät teoriaa ja käytännön kokkailua sekä huolehtivat ryhmänne viihtymisestä. Lupaamme, että jokainen suupala vie makuaistisi uusiin ulottuvuuksiin, ilman pienintäkään epäilystä vegeruoan maistuvuudesta. Tule mukaan avartamaan kokkaustaitoja, viettämään hauskaa päivää porukalla – ja ennen kaikkea herkuttelemaan! 

 

kasvisruokakurssi helsinki raaka-aineet
Lumipallot valkoiset kookospallot vegaaninen jouluherkku joulupöytä

PYYDÄ TARJOUS

    Jossain vaiheessa pitää kuitenkin syödä – miksi ei mahdollisimman hauskasti?

    Usein kysyttyä: Vegaaninen kokkikurssi Helsinki

    Kurssi sopii kaikille ruoasta kiinnostuneille ja hyvän ruoan ystäville, niin sekasyöjille, kasvis- tai vegaaniruokavaliota noudattaville ja kaikille siltä väliltä. Kurssimme sopivat etenkin ryhmille, jotka haluavat viettää yhteistä aikaa esimerkiksi pikkujoulujen, tiimi- tai virkistyspäivien, kokoustamisen tai TYHY ja TYKY-toiminnan merkeissä. Myös kaveriporukat ovat tervetulleita juhlistamaan yhdessä läksiäisiä, polttareita tai syntymäpäiviä!

    Kyllä, työnantajat voivat järjestää verovapaata virkistystoimintaa kokkauskurssimme muodossa. Lue tarkemmat tiedot Verohallinnon sivuilta.

    Kurssilla kaikki pääsevät osallistumaan yhteisen aterian kokkaamiseen kokeneen vegeruokaan erikoistuneen kokin opastuksessa. Kokattujen ruokalajien määrä riippuu osallistujien määrästä, mutta myös valittu teema sekä keittiön varustetaso vaikuttavat. Kurssilla kokataan pienryhmissä tai pareissa, joista jokainen kokkaustiimi valmistaa keskenään erilaisia ruokia. Luvassa on useampia alku- ja pääruokia sekä vähintään yksi jälkiruoka. Yhdessä kokkaamisen jälkeen katamme pöydän koreaksi ja herkuttelemme porukalla vatsat täyteen. Jokainen osallistuja saa muistoksi reseptit, joihin sisältyy tietopaketti erikoisraaka-aineista ja kattava pdf-reseptivihko teemasta riippuen. Lisäksi jokaisella osallistujalla on kurssin käytyään oikeus olla sähköpostitse yhteydessä Ruokailoon kysyäkseen neuvoja ravitsemukseen tai vegaaniseen ruoanlaittoon liittyen.

    Menukokonaisuus ja teema toteutetaan toiveidenne mukaan. Vaihtoehtoisia teemoja ovat esimerkiksi: Värikäs arki, Vegaaninen joulupöytä, Kahvipöydän herkut, Sunnuntaibrunssi, Ihana Aasia, Italialainen Tricolore, työpaikkalounas sekä laajemmat kokonaisuudet. Voit myös kertoa rohkeasti toiveesi, niin katsotaan mitä kasvipohjaista voisimme suunnitella niiden pohjalta. Huomioimme tilaisuuden suunnittelussa myös mahdolliset allergiat tai erityisruokavaliot.

    Kokkikurssimme pidetään keittiössämme Helsingin ydinkeskustassa, Iso Roobertinkadulla (enintään 22 henkilölle) tai vaihtoehtoisesti yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Kauttamme on mahdollista vuokrata tilat vain kokkailun ajaksi tai koko päiväksi. Iso Roobertinkadun keittiöstämme löytyy myös videotykki ja fläppitaulu, joten kokkauskurssi on mahdollista yhdistää kokoukseen.

    Voimme tulla sovittaessa myös työpaikallenne, TYKY-päiväksi vuokrattuun tilaan, edustustilaan, saunatilaan tai kerhohuoneen keittiöön. Huomioithan, että keittiössä on kuitenkin oltava riittävä varustetaso. Jos keittiön soveltuvuus mietityttää, ole rohkeasti yhteydessä, niin tarkistamme asian.

    Palvelualueeseemme kuuluu Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa sekä lähialueet ja isommat kaupungit. Tarjoamme myös mahdollisuuden etäkokkikouluun, johon voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa!

    Ruoanlaitto ja ateriointi kestää yhteensä 4 tuntia, ja iltaa voi kurssin jälkeen myös viettää pidemmän kaavan mukaan. Kokkauskurssi voidaan aloittaa koska tahansa kello 10-19 välisenä aikana. Näiden aikojen ulkopuolella aloitetusta kokkailusta veloitetaan pieni lisämaksu. Kiireiseen aikatauluun on mahdollista sopia lyhemmästäkin kestosta. Kurssit on myös mahdollista järjestää pidempinä ja syvällisempinä kokonaisuuksina, esimerkiksi 3 x 3 h tilaisuuksina tai osana päivän tai viikonlopun ylin kestävää retriitti-, ammattilais- tai koulutustapahtumaa. 

    Keittiömme on vegaaninen, ja huomioimme myös mahdolliset erityisruokavaliot. Kaikki ruokamme ovat laktoosittomia, maidottomia, kananmunattomia sekä ilman kalaa, punaista lihaa tai mitään eläinperäistä, joten ne huomioivat jo luonnostaan monet osallistujien mahdolliset allergiat ja ruokavaliot. Myös pähkinättömyys, raskausajan ruokavalio ja gluteenittomuus onnistuvat hyvin, mutta näistä pyydämme ilmoittamaan etukäteen.  

    Hauska ja yhteishenkeä nostattava ohjelmanumero, vegaanisen ruoan ammattilaisen opastama ruokakurssi lähiopetuksella, vinkkejä ruoanlaittoon, kaikki kurssilla kokatut reseptit, kattava e-reseptikirja, jossa on kurssilla kokattujen ruokien lisäksi monta muuta vegaanista ruokaohjetta sekä tiiviisti tietoa, useamman ruokalajin ateria, mehu ja kahvi/tee, sommelierin laatimat alkoholittomat ja alkoholilliset juomasuositukset, mahdollisuus tuoda omat juomat, tilavuokran sekä jokaiselle osallistujalle oikeus olla kurssin jälkeen sähköpostitse yhteydessä ja kysyä mitä tahansa kasvipohjaiseen ruoanlaittoon tai ravitsemukseen liittyen.

    Suosimme ensisijaisesti verkkolaskua, mutta myös muut sähköiset laskutustavat onnistuvat. Tilaisuus on pyynnöstä mahdollista maksaa ennakkoon verkkokaupassamme verkkopankkimaksulla tai luottokortilla (Visa, Mastercard). 

    Organisaatioille (yhdistykset, yritykset, järjestöt ym.) ja ryhmille myydyt palvelut ja tuotteet katsotaan myydyiksi sopimuksentekohetkellä (hyväksytty tarjous puhelun tai sähköpostin kautta). Peruutetuista organisaatiopalveluista veloitamme 30 % sovitusta hinnasta. Jos peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen sovittua ajankohtaa veloitamme 50 %. Kolme vuorokautta ennen sovittua ajankohtaa tehdyistä peruutuksista veloitamme 100 % sovitusta hinnasta. Tilaisuuden siirto on mahdollinen jo aiheutuneiden kulujen veloitusta vastaan. Tutustu käyttö- ja peruutusehtoihin.

                       

    Valmiina unohtumattoman hauskaan kokkauselämykseen? Jos jokin vielä mietityttää, otathan meihin rohkeasti yhteyttä. Yhteydenotolla et sitoudu mihinkään – autamme mielellämme. Tavoitat meidät yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse info@ruokailo.fi tai puhelimitse numerosta +358 (0) 40 769 0366.

    Suunnittelemme toiveidenne pohjalta kokkikurssin, joka ylittää odotuksenne. Lisäksi tarjoamme asiantuntijoidemme tukea myös tilaisuuden jälkeen. Jos haluatte syventää oppimaanne, voitte kysyä meiltä mitä tahansa kasvipohjaiseen ruoanlaittoon, raaka-aineisiin tai ravitsemukseen liittyvää kurssin jälkeenkin.