Värikäs arki – vegaaninen kokkikurssi

vegaaninen kokkukurssi ruokakurssi varikas arki

Värikäs arki -vegaaninen kokkikurssi (Helsinki) soveltuu kaikille keittotaidoista ja ruokavaliosta riippumatta.

Haluatko….

 • vaihtelua ruokavalioosi?
 • ideoita jokapäiväiseen kokkailuun?
 • varmuutta täysipainoisten vegaaniruokien valmistamiseen?
 • vähentää lihan kulutusta ja lisätä kasvisten käyttöä?
 • oppia käyttämään monipuolisesti eri kasviproteiinien lähteitä?
 • herkullisen, terveellisen, eettisen ja kestävän ruoan osaksi arkeasi?
 • kenties hemmotella läheisiäsi hyvällä ruoalla?
 • kokata yhdessä muiden kanssa?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, on tämä ruokakurssi juuri sinulle! Kurssilla opit valmistamaan helppoa, monipuolista, terveellistä ja herkullista ruokaa kasvikunnan tuotteita hyödyntäen. Haluamme, että vegeruokasi onnistuvat! Sekasyöjät ovat erityisen tervetulleita mukaan.

 

Mitä kokkikurssilla tehdään?

Kasvisruokakurssilla kokatut ruoat ovat monipuolisia ja sovellettavissa pienempään tai isompaan syöjämäärään sekä tarvittaessa perheen pienimpien makuun. Noin neljän tunnin kokkikurssilla kokataan yhdessä vegaanisia arkiaikatauluihin sopivia ruokia, käyttäen erilaisia kasviproteiinin lähteitä sekä tuoreita raaka-aineita. Reseptit on lisäksi valittu valmistusnopeutta ja -helppoutta silmällä pitäen, vaikka mukaan mahtuu pari vaativampaakin ohjetta. Kokkailujen päätteeksi katamme pöydän ja nautimme useamman ruokalajin aterian! Menussa esimerkiksi shepherdess pie, tofu red currya, aurinkoista linssisosekeittoa (kuvassa), vietnamilaisia riisipaperirullia ja paljon muuta. Kurssilla eri tiimit kokkaavat eri ruokia, joita kaikki pääsevät syömään. Näin saamme mahdollisimman monipuolisesti kokeilla eri raaka-aineita, tekniikoita ja makuja. Kurssi onnistuu myös gluteenittomana.

Mukaan tarvitset keittiötyöskentelyyn soveltuvat kengät sekä ruokarasioita. Voit käyttää omaa esiliinaa jos haluat, mutta sellaisen saa kokkauskurssin ajaksi käyttöön myös paikan päältä. Aloitamme tilaisuuden lyhyellä teoriaosuudella, jossa tutustumme käytettäviin erikoisraaka-aineisiin sekä niihin liittyviin nikseihin.

Kokkauskurssin aikana on mahdollista esittää myös ravitsemukseen tai ruoantuotantoon liittyviä kysymyksiä. 

Huom. Joulukuun 2020 ja kevään 2021 kurssit siirretty turvallisempiin ajankohtiin viranomaisten suositusten mukaisesti. Niihin ilmoittautuneille on tiedotettu asiasta erikseen ja jokaisen paikka korvaavalla kurssilla on varmistettu.

Jos sinulla on Elämyslahjakortti joka vanhenee käyttämättömänä koronarajoitusten vuoksi ennen elokuuta 2021: ota yhteyttä osoitteeseen info@elamyslahjat.fi ennen lahjakortin vanhentumista, niin sen voimassoloaikaa jatketaan elokuun loppuun asti. Ilmoita samassa viestissä lahjakorttisi koodi.

Ruokailon lahjakortit voi käyttää myös etäkursseihin

Noudatamme viranomaisten suosituksia COVID-19 liittyen. Kursseilla käytetään kasvomaskeja, pidetään turvavälejä ja ryhmäkoko max 10 henkilöä. Jos kurssi joudutaan perumaan järjestetään korvaava tilaisuus heti kun se on turvallista. Lue lisää hygieniakäytännöistämme.

Ruokakurssin tiedot:

 • Hinta
  80,00 € (sis. alv. 24 %)
  Hintaan sisältyy ravitsemustieteilijän (ETM) pitämä neljän tunnin kurssi, teoriaosuus, ohjaus, raaka-aine- ja muut materiaalikustannukset, vähintään seitsemän ruokalajin kurssi-illallinen, yli 60-sivuinen kurssivihko (e-kirja) sekä mahdollisuus kysellä ravitsemukseen tai vegaaniseen ruokaan liittyviä asioita myös kurssin jälkeen sähköpostitse. Ruokaa riittää evääksikin.
 • Sijainti
  Helsinki
 • Syksyn kurssipäivät ja paikat
  La 21.08.2021 klo 11-15 Tapanila täynnä   
  La 21.08.2021 klo 16-20 Tapanila täynnä
  Pe 10.09.2021 klo 17-21  Tapanila in English. Recipes provided in both languages.
  La 11.09.2021 klo 11-15 Tapanila täynnä ilmoittaudu jonoon tästä
  La 11.09.2021 klo 16-20 Tapanila Vegaaninen leivontakurssi Kahvipöydän herkut täynnä
  La 16.10.2021 klo 11-15 Tapanila
  La 16.10.2021 klo 16-20 Tapanila
  La 20.11.2021 klo 11-15 Tapanila
  La 20.11.2021 klo 16-20 Tapanila 
  Su 21.11.2021 klo 11-15 Tapanila
  Su 21.11.2021 klo 16-20 Tapanila
  La 11.12.2021 klo 11-15 Tapanila Vegaaninen leivontakurssi Kahvipöydän herkut 
  La 11.12.2021 klo 16-20 Tapanila Vegaanin joulupöytä
  Su 12.12.2021 klo 11-15 Tapanila
  Su 12.12.2021 klo 16-20 Tapanila

 

 

Voit jättää sähköpostisi tähän, niin tieto uusista ajoista lähetetään sinulle henkilökohtaisesti heti kun ne julkaistaan. Et sitoudu mihinkään. Vaihtoehtoisesti voit tulla vegaaniselle etäkokkikurssille.

Muut ruoanlaittokurssit:
Vegaaninen leivonta Kahvipöydän herkut
Värikäs arki-ruokakurssi etänä
Vegaanin joulupöytä
– Yksityinen ruokakurssi tiimille tai kaveriporukalle
Vegaaninen etäkokkikoulu työyhteisölle

Toivottavasti näemme pian kokkailujen parissa – olet sydämellisesti tervetullut keittiöömme värittämään arkea!

Kokemuksia kurssilta

”Kiitos ihanasta kurssista! Sain paljon ideoita arkikokkailuun ja täydennystä ruokavalioon. Kaikki reseptit on helppoja valmistaa ja makukin on kohdillaan :)”

”Todella hyvä kurssi. Antoi enemmän kuin osasin odottaa.”

”Kurssilla oli todella mukava olla ja se oli erinomainen tapa oppia uutta ja viettää iltaa. Aika meni hurahtaen!”

”Ihania arkireseptejä, sopivasti raaka-aineita, selkeät ohjeet. Kaikki ruokalajit onnistuivat ja maut olivat kohdallaan! Charlotta on ihana ja selvästi nauttii työstään.”

Kurssin yleisarvosana on 4,7/5,0 (perustuu yli 200 ihmisen antaman palautteen keskiarvoon asteikolla 1=huono, 5=erinomainen). Palautteen antaneista 100 % suosittelisi kurssia muillekin.

Kurkkaa tästä kurssia käsittelevä artikkeli!

Onko sinulla kysyttävää? Tavoitat meidät yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse info@ruokailo.fi tai arkisin numerosta +358 (0) 40 7690 366. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään – autamme mielellämme. 🙂

Pssst! Ruokailon ruoka- ja leivontakurssit on myös mahdollista tilata organisaatiolle tai omalle kaveriporukalle.

Psssst! Kiinnostaako vegaaninen ruoanlaitto tai leivonta? Katso muu kurssitarjonta tai yhteydenottolomakkeella, niin saat ensimmäisenä tietää uusista kursseista, aikatauluista ja ilmoittautumisista!