Värikäs arki – vegaaninen kokkikurssi

Värikäs arki -vegaaninen kokkikurssi (Helsinki) soveltuu kaikille keittotaidoista ja ruokavaliosta riippumatta.

Haluatko….

 • vaihtelua ruokavalioosi?
 • ideoita ja inspiraatiota jokapäiväiseen kokkailuun?
 • varmuutta vegaaniruokien ravitsemuksellisesta täysipainoisuudesta?
 • vähentää lihan kulutusta ja lisätä kasvisten käyttöä?
 • oppia käyttämään monipuolisesti eri kasviproteiinien lähteitä?
 • kokata astetta parempaa arkiruokaa?
 • herkullisen, terveellisen, eettisen ja kestävän ruoan osaksi arkeasi?
 • hemmotella läheisiäsi hyvällä ruoalla?
 • kokata yhdessä muiden kanssa?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, on tämä ruokakurssi juuri sinulle! Kurssilla opit valmistamaan herkullista, helppoa, monipuolista ja täysipainoista ruokaa kasvikunnan tuotteita hyödyntäen. Meillä ei syödä heinää, vaan tavallista maukasta ruokaa – kasvikunnan tuotteista kokattuna. Haluamme, että vegeruokasi onnistuvat! Sekasyöjät ovat erityisen tervetulleita keittiöömme ottamaan vegeruoan kunnolla haltuun!.

 

Mitä kokkikurssilla tehdään?

Kasvisruokakurssilla kokatut ruoat ovat monipuolisia, sovellettavissa syöjämäärän mukaan, sekä tarvittaessa perheen pienimpien makuun. Noin neljän tunnin kokkikurssilla kokataan yhdessä vegaanisia arkiaikatauluihin sopivia astetta parempia arkiruokia käyttäen erilaisia kasviproteiinin lähteitä sekä tuoreita raaka-aineita. Reseptit on lisäksi valittu valmistusnopeutta ja -helppoutta silmällä pitäen, vaikka mukaan mahtuu pari vaativampaakin ohjetta. Kokkailujen päätteeksi katamme pöydän ja nautimme useamman ruokalajin aterian! Kurssilla eri tiimit kokkaavat keskenään eri ruokia, joita kaikki pääsevät lopuksi herkuttelemaan vatsat täyteen. Näin saamme mahdollisimman monipuolisesti tutustua eri raaka-aineisiin, tekniikoihin ja makuihin. Aterian päättää hurmaava jälkiruoka. Kurssi onnistuu tarvittaessa myös gluteenittomana.

Menussa poimintoja muun muassa näistä:

Shepherdess pie, tofu red curry, inkiväärinen linssisosekeitto (kuvassa), kikherneomeletti täydellisesti paistetuilla sienillä, marokkolainen tagine, stroganoff paahdetuilla perunoilla, kreikkalainen stifado, perunanachot texmex-pavuilla, täyteläistä soijabolognesea ja siemenparmesaania, vietnamilaisia riisipaperirullia, karamellisoitua rapeaa tofua, Som tam salaattia, kurkumaista kikhernepataa, itse tehtyä (helppoa!) jäätelöä, kanelista mutakakkua, ja paljon muuta: makuja on läheltä ja kaukaa! 

Mukaan tarvitset keittiötyöskentelyyn soveltuvat kengät sekä ruokarasioita. Voit käyttää omaa esiliinaa jos haluat, mutta sellaisen saa kokkauskurssin ajaksi käyttöön myös paikan päältä. Aloitamme tilaisuuden lyhyellä teoriaosuudella, jossa tutustumme käytettäviin erikoisraaka-aineisiin sekä niihin liittyviin nikseihin.

Kokkauskurssin aikana on mahdollista esittää myös ravitsemukseen, ruoantuotantoon ja sen ympäristövaikutuksiin liittyviä kysymyksiä. 

 

 

aikataulut kuvien alla

Lumipallot valkoiset kookospallot vegaaninen jouluherkku joulupöytä

Noudatamme viranomaisten ajantasaisia suosituksia COVID-19 liittyen. Ilmoittautuneet saavat ajankohtaisen hygieniaohjeistuksen viikkoa ennen tilaisuutta. Jos kokkikurssi joudutaan perumaan koronan takia järjestetään korvaava tilaisuus heti kun se on turvallista. Lue lisää hygieniakäytännöistämme.

Ruokakurssin tiedot:

 • Hinta
  95,00 € (sis. alv. 24 %)
  Hintaan sisältyy vegaanisen ruoan ammattilaisen pitämä neljän tunnin kurssi, teoriaosuus, ohjaus, raaka-aine- ja muut materiaalikustannukset, vähintään seitsemän ruokalajin kurssi-illallinen, yli 100-sivuinen e-reseptikirja (pdf, arvo 29 €), josta voi jatkaa kokkailuja kotona, sekä mahdollisuus kysellä ravitsemukseen ja vegaaniseen ruokaan liittyviä asioita myös kurssin jälkeen sähköpostitse. Ruokaa riittää evääksikin.
 • Sijainti
  Helsinki
 • Kevään kurssipäivät ja paikat
  To 03.03.2022 klo 17-20 Keskusta
  La 09.04.2022 klo 11-16 Keskusta
  To 05.05.2022 klo 17-20 Keskusta
  La 14.05.2022 klo 11-16 Keskusta
  La 14.05.2022 klo 17-20 Keskusta Kahvipöydän herkut – vegaaninen leivonta
 

 

Eivätkö ajat sovi? Voit jättää sähköpostisi tähän, niin tieto uusista ajoista lähetetään sinulle henkilökohtaisesti heti kun ne julkaistaan. Katso myös muut ruoanlaittokurssit:

Vegaaninen leivonta Kahvipöydän herkut
Vegaanin joulupöytä
– Värikäs arki-ruokakurssi etänä
– Yksityinen ruokakurssi tiimille tai kaveriporukalle
Vegaaninen etäkokkikoulu työyhteisölle
Lahjakortit

Toivottavasti näemme pian vegekokkailun merkeissä – olet sydämellisesti tervetullut keittiöömme värittämään arkea!

Kokemuksia kurssilta

”Kiitos ihanasta kurssista! Sain paljon ideoita arkikokkailuun ja täydennystä ruokavalioon. Kaikki reseptit on helppoja valmistaa ja makukin on kohdillaan :)”

”Todella hyvä kurssi. Antoi enemmän kuin osasin odottaa.”

”Kurssilla oli todella mukava olla ja se oli erinomainen tapa oppia uutta ja viettää iltaa. Aika meni hurahtaen!”

”Ihania arkireseptejä, sopivasti raaka-aineita, selkeät ohjeet. Kaikki ruokalajit onnistuivat ja maut olivat kohdallaan! Charlotta on ihana ja selvästi nauttii työstään.”

Kurssin yleisarvosana on 4,7/5,0 (perustuu yli 200 kurssilaisen palautteen keskiarvoon asteikolla 1=huono, 5=erinomainen). Palautteen antaneista 100 % suosittelisi kurssia muillekin.

Kurkkaa tästä kurssia käsittelevä artikkeli!

Heräsikö kysyttävää? Tavoitat meidät yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse info@ruokailo.fi tai arkisin numerosta +358 (0) 40 7690 366. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään – autamme mielellämme. 🙂