Värikäs arki – vegaaninen kokkikurssi

Värikäs arki -vegaaninen kokkikurssi (Helsinki) soveltuu kaikille keittotaidoista ja ruokavaliosta riippumatta.

Haluatko…

  • vaihtelua ruokavalioosi?
  • ideoita ja inspiraatiota kokkailuun?
  • varmistua vegaaniruokien ravitsemuksellisesta täysipainoisuudesta?
  • vähentää lihan kulutusta ja lisätä kasvisten käyttöä?
  • oppia käyttämään monipuolisesti eri kasviproteiineja?
  • kokata astetta parempaa arkiruokaa?
  • herkullisen, terveellisen, eettisen ja kestävän ruoan osaksi arkeasi?
  • hemmotella läheisiäsi hyvällä ruoalla?
  • kokata yhdessä muiden kanssa?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, on tämä ruokakurssi juuri sinulle! Kurssilla opit valmistamaan herkullista, helppoa, monipuolista ja täysipainoista ruokaa kasvikunnan tuotteita hyödyntäen. Meillä ei syödä heinää, vaan tavallista maukasta ruokaa – kasvikunnan tuotteista kokattuna. Kurssi on suunniteltu etenkin sekasyöjiä ajatellen – haluamme, että vegeruokasi onnistuvat! 

 

Mitä kokkikurssilla tehdään?

Kasvisruokakurssilla kokatut ruoat ovat monipuolisia, sovellettavissa syöjämäärän mukaan, sekä tarvittaessa perheen pienimpien makuun. Noin neljän tunnin kokkikurssilla kokataan yhdessä kasvipohjaisia arkiaikatauluihin sopivia, astetta parempia arkiruokia käyttäen erilaisia kasviproteiineja sekä tuoreita raaka-aineita. Reseptit on lisäksi valittu valmistusnopeutta ja -helppoutta silmällä pitäen, vaikka mukaan mahtuu pari vaativampaakin ohjetta. Kokkailujen päätteeksi katamme pöydän ja nautimme useamman ruokalajin aterian! Kurssilla eri tiimit kokkaavat keskenään eri ruokia, joita kaikki pääsevät lopuksi herkuttelemaan vatsat täyteen. Näin saamme mahdollisimman monipuolisesti tutustua eri raaka-aineisiin, tekniikoihin ja makuihin. Aterian päättää hurmaava jälkiruoka. Kurssi onnistuu tarvittaessa myös gluteenittomana.

 

Menussa on poimintoja muun muassa näistä:

Shepherdess pie, tofu red curry, inkiväärinen linssisosekeitto, kikherneomeletti täydellisesti paistetuilla sienillä, marokkolainen tagine, texmex-pavut vueso-kastikkeella, stroganoff paahdetuilla perunoilla, kreikkalainen stifado, täyteläistä soijabolognesea ja siemenparmesaania, vietnamilaisia riisipaperirullia, karamellisoitua rapeaa tofua, thaimaalaista Som tam salaattia, kurkumaista kikhernepataa, hernepestopastaa, itse tehtyä (helppoa!) jäätelöä, kanelista mutakakkua, ja paljon muuta: makuja on läheltä ja kaukaa! 

 

Kokkauskurssin rakenne

Aloitamme teorialla, jossa tutustumme resepteihin, käytettäviin erikoisraaka-aineisiin sekä niihin liittyviin nikseihin. Sitten käärimme hihat ja laitamme uunit kuumiksi! Lopuksi nautimme yhteisen, monipuolisen kurssi-illallisen. Tilaisuuden jälkeen sähköpostiisi tipahtaa yli 120-sivuinen kattava e-reseptikirja, joka sisältää tietoa ja vinkkejä, kaikki kurssilla kokatut reseptit sekä monta muuta, täysin kasvipohjaista ruokaohjetta:  

Värikäs arki e-resepti- ja tietokirja         

Kokkauskurssin aikana on mahdollista esittää myös ravitsemukseen, ruoantuotantoon ja sen ympäristövaikutuksiin liittyviä kysymyksiä. 

 

aikataulut kuvien alla

kasvisruokakurssi helsinki raaka-aineet
Lumipallot valkoiset kookospallot vegaaninen jouluherkku joulupöytä

Ruokakurssin tiedot

129,00 € (sis. alv 25,5 %) 
Kokonaisuuteen sisältyy yksi vegaanisen ruoan ammattilaisen pitämä neljän tunnin kurssi, teoriaosuus, lähiohjaus, raaka-aine- ja muut materiaalikustannukset, tilavuokra, arvonlisävero, suolapala kurssin alussa, kahvi/tee, vähintään seitsemän ruokalajin kurssi-illallinen, kattava yli 120-sivuinen e-reseptikirja (pdf, arvo 29 €), joka toimitetaan sähköpostilla kurssin jälkeen. Se sisältää tietoa resepteissä käytetyistä kasvipohjaisista erikoisraaka-aineista sekä yli 50 herkullista kasvipohjaista ruoka-ohjetta, josta voi jatkaa kokkailuja kotona. Hintaan kuuluu mahdollisuus kysellä ravitsemukseen ja vegaaniseen ruokaan liittyviä asioita myös kurssin jälkeen sähköpostitse. Ruokaa riittää yleensä evääksikin.

Iso Roobertinkatu, Helsinki

Kurssien ajankohdat

22.2. klo 12-16
15.3. klo 12-16
26.4. klo 12-16
24.5. klo 12-16
13.9. klo 12-16
11.10. klo 12-16
22.11. klo 12-16
13.12. klo 12-16.30 Vegaaninen joulupöytä

 

 

Katso myös kurssit:

Kahvipöydän herkut – vegaaninen leivonta
Vegaaninen joulupöytä

 

Eivätkö ajat sovi? Voit jättää sähköpostisi tähän, niin tieto uusista ajoista lähetetään sinulle heti kun ne julkaistaan.

Katso myös muut palvelut:
Palvelumme ruoka-alan ammattilaisille
– Yksityinen ruokakurssi työyhteisöille, organisaatioille ja ryhmille 
Vegaaninen etäkokkikoulu työyhteisölle
Lahjakortit

Toivottavasti näemme pian vegekokkailun merkeissä – olet sydämellisesti tervetullut keittiöömme värittämään arkea!

Kokemuksia kurssilta

”Kiitos ihanasta kurssista! Sain paljon ideoita arkikokkailuun ja täydennystä ruokavalioon. Kaikki reseptit on helppoja valmistaa ja makukin on kohdillaan :)”

”Todella hyvä kurssi. Antoi enemmän kuin osasin odottaa.”

”Kurssilla oli todella mukava olla ja se oli erinomainen tapa oppia uutta ja viettää iltaa. Aika meni hurahtaen!”

”Ihania arkireseptejä, sopivasti raaka-aineita, selkeät ohjeet. Kaikki ruokalajit onnistuivat ja maut olivat kohdallaan! Charlotta on ihana ja selvästi nauttii työstään.”

Kurssin yleisarvosana on 4,7/5,0 (perustuu yli 200 kurssilaisen palautteen keskiarvoon asteikolla 1=huono, 5=erinomainen). Palautteen antaneista 100 % suosittelisi kurssia muillekin.

Kurkkaa tästä kurssia käsittelevä artikkeli!

Heräsikö kysyttävää? Tavoitat meidät yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse info@ruokailo.fi tai arkisin numerosta +358 (0) 40 7690 366. Yhteydenotto ei sido mihinkään – autamme mielellämme. 🙂