You are currently viewing Tsatsiki-perunasalaatti (V, G)

Tsatsiki-perunasalaatti (V, G)

Tämän raikkaan ja valkosipulisen tsatsiki-perunasalaatin resepti tarttui mukaani noin kymmenisen vuotta sitten emännöidessäni silloisen opiskelijajärjestöni kesäjuhlia Kialan kartanolla Porvoossa. Salaatti sopii mainiosti niin vapuksi kuin grilliruoan lisukkeeksi – kesäjuhlissa sitä tosin tarjottiin yöruokana. Kiitos alkuperäisestä reseptistä kuuluu kartanon emännälle. Tässä se on hieman muokattuna. 🙂

Tämä perunasalaatin resepti resepti on:

  • maidoton
  • munaton
  • gluteeniton
  • viljaton
  • vegaaninen
  • valkosipulinen
Tsatsiki-perunasalaatti vegaaninen
Raikas ja valkosipulinen tsatsiki-perunasalaatti maistuu myös perinteisesti tarjottuna (vegaanisten) nakkien kanssa.

Vinkki! Salaatista saa kastikemaisen lisukkeen, kun sen valmistuksessa käyttää vain puolta kiloa perunoita. Ruokaisampaan lopputulokseen käytä kiloa.

Huom! Ole varovainen valkosipulin kanssa..

Tsatsiki-perunasalaatti (V, G)

  • 1/2-1 kg kiinteämaltoisia perunoita
  • 1 kurkku
  • 1-2 hapahkoa omenaa
  • 1/2 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan)
  • 500 g maustamatonta kasvijugurttia
  • 1 dl vegaanista majoneesia (täältä löydät vaihtoehtoja)
  • 3-4 rkl pieniä kapriksia (tai isoja hienonnettuna)
  • loraus oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)
  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (oman maun mukaan: tilliä, basilikaa, persiljaa, timjamia, minttua..)

Valmistusohje:

  1. Keitä perunat kypsiksi, napakanpuoleisiksi. Anna jäähtyä kauttaaltaan. (Jos käytät uusia perunoita niin pese ne erityisen huolellisesti perunaharjalla. Salaatin säilyvyys heikkenee hieman jos perunoihin jättää kuoret.).
  2. Pese ja raasta kurkku karkeaksi. Anna valua lävikössä salaatin valmistuksen ajan.
  3. Kuori ja kuutioi omena, kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Sekoita kasvijugurttiin ison kulhon pohjalla. Lisää majoneesi ja oliiviöljy.
  4. Kuori ja leikkaa perunat sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kastikkeen joukkoon. Anna vetäytyä hetki viileässä.
  5. Hienonna ruohosipuli ja yrtit. Painele kevyesti ylimääräiset nesteet kurkusta. Lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Salaatista tulee ekstra hyvää kun teet sen uusista perunoista. Kapristen tillalla voit myös käyttää kuutioitua suolakurkkua. Salaatista saa muokattua tuhdimman lisäämällä siihen vegaanista majoneesia (esimerkiksi tätä). Tuunata voit myös retiiseillä.

vegaaninen tsatsiki-perunasalaatti maidoton ruokailo
Vappulounas on katettu!

Vegettäisikö enemmän? Suosittu vegaaninen kokkikurssi Värikäs arki järjestetään taas kesäkuussa – kurkkaa lisätiedot tästä!


Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo


Katso myös:

Vastaa