You are currently viewing Vegaaninen parmesaani á la cashew (V, G)

Vegaaninen parmesaani á la cashew (V, G)

Ajattelin lisätä blogin juustoresepteihin kaikista yksinkertaisimman ”vuuston” ohjeen, nimittäin vegaanisen parmesaanin reseptin. Tiedän, tämä on jo nähty monessa blogissa. Ruokailon kursseille kuitenkin tulee vähän väliä porukkaa jotka eivät ole tästä kuulleet, joten jaan Vegaaninen parmesaani á la cashew  -reseptin ensisijaisesti heitä ajatellen.

Olen käyttänyt tätä parmesaania mm. bologneseen, parhaaseen pastasalaattiin, ripotellut uunissa paahdettavien kasvisten, voileipien ja shepherdess pien päälle. Tämä on monikäyttöistä ja hyvin säilyvää: jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa säilyy hyvänä kuukauden.  Toivottavasti maistuu!

Entä jos on allergiaa tai välttelee FODMAP-hiilihydraatteja? Ei hätää, parmesaani onnistuu hyvin ilman cashewpähkinöitä: käytä pähkinöiden tilalla auringonkukansiemeniä. Valkosipulijauheen voi jättää pois.

Vegaaninen pähkinä parmesaani
Herkullinen vegaaninen helppo ja nopea parmesaani valmiina ripoteltavaksi.

 

Provinkki! Ekstrahyvää parmesaania saat jos paahdat puolet käyttämistäsi pähkinöistä tai siemenistä.

 

Parmesaani á la cashew (V, G)

 • 100 g cashewpähkinöitä, kuorittuja manteleita tai auringonkukansiemeniä (1,25-1,5 dl)
 • 2 rkl hyviä ravintohiivahiutaleita (esimerkiksi Marigoldia)
 • 0,5 tl valkosipulijauhetta
 • suolaa maun mukaan

 

Ohje

 1. Hienonna pähkinät ja muut ainekset monitoimikoneessa leikkuuterällä, tehokkaassa tehosekoittimessa, hyvällä sauvasekoittimella tai bullet blenderillä.. Parhaiten onnistut, kun käytät konetta sykäyksittäin suurimmalla teholla, kunnes rakenne on mieluisaa. Itse tykkään jättää hieman rakennetta.
 2. Säilytä valmis parmesaani jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa. Parmesaani säilyy hyvänä jopa kuukauden.

Vinkki! Jos sinulla ei ole hyvää laitetta pähkinöiden hienontamiseen, voi niiden tilalla käyttää 1,5 dl valmista mantelijauhetta.

 

Vegaaninen pähkinä parmesaani
Parmesaani á la cashew kruunaa ruoan kuin ruoan.

 

Helppousasteessa tästä seuraava on mantelifeta, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla jos et ole vielä ehtinyt. 🙂 Joulun juustotarjottimelle suosittelen cashewchèvreä. Sekin on helppo valmistaa, mutta vaatii viiden päivän kypsyttämisen jotta mausta tulee tarpeeksi vahva. Samalla reseptillä saa vuorokauden kypsyttämisellä hyvän tuorejuuston. Haasteita pelkäämättömät voivat tehdä omaa vegaanista camembertia. Se on kuukauden sitoutumista vaativa projekti. Mutta jos minä onnistuin siinä, voi muutkin. 🙂

cashew chèvre
Ihana ja pehmeä, tuorejuustomainen chèvre cashewpähkinöistä.

 


Kiinnostaako vegaaniset reseptit? Facebook-sivua tykkäämällä ja seuraamalla saat Ruokailon uusimmat reseptit suoraan uutisvirtaasi. Ilmaisen uutiskirjeen tilaajana sen sijaan saat aina ensimmäisenä tiedon alkavista kokkauskursseista, tapahtumista sekä kurssiaikatauluista.


Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

Tällä artikkelilla on 9 kommenttia

 1. parmesaanifani

  Hei, sulaako tämä yhtään? Sitooko se kosteutta? Terveisin utelias parmesaanifani

  1. Ruokailo

   Hei Parmesaanifani 🙂 hyvä kysymys! Ei sula, mutta sitoo jonkin verran kosteutta. Käyttäytymiseltään tätä kannattaa verrata esim. mantelijauheeseen.

Vastaa