You are currently viewing Marokkolainen kikhernekeitto (V, G)

Marokkolainen kikhernekeitto (V, G)

Säiden kylmetessä mieleni tekee usein tuhteja, lämmittäviä ja mausteisia keittoja, joten päädyin valmistamaan marokkolaistyylistä kikhernekeittoa. Keiton oli tarkoitus riittää meille kahden päivän lounaaksi, mutta se oli niin hyvää että kävimme päivän ja illan aikana santsaamassa sitä – eikä se sitten riittänytkään. 😀

Jos tykkäät syksyisistä keitoista, kannattaa myös katsastaa samettisen punajuurisosekeiton resepti.

Kikhernekeittoa on helppo tuunata sitä mukaan mitä kasviksia löytyy kotoa. Perunat ja kikherneet suosittelen kuitenkin sisällyttämään, jotta keiton rakenteesta tulee oikeanlainen.

Kädet ojentavat syvää keittokulhoa, jossa on marokkolainen kikhernekeitto. Keiton pinnalla näkyy punaisessa liemessä kelluvia kikherneitä.
Kulhollinen lämmittävää, mausteista ja talvista marokkolaista kikhernekeittoa.

Tämä resepti on:

  • maidoton
  • munaton
  • viljaton
  • gluteeniton
  • soijaton
  • vegaaninen
  • maukas kuin mikä
  • ruokaisa
  • mausteinen

Vinkki! Mausteisempaa keittoa varten voit tuplata mausteiden määrän. Jos kaipaat potkua, lisää sipulien kuullotuksen yhteydessä hieman hienonnettua chiliä.

Marokkolainen kikhernekeitto (V, G)

4-6 annosta. Valmistusaika 25 + 20 minuuttia.

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • 2 kiinteämaltoista perunaa
  • 3-5 varsisellerin vartta (tai pala juuriselleriä)
  • 3 rkl öljyä
  • Mausteet:
    • 2 tl jauhettua juustokumina
    • 1 tl jauhettua korianteria
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 1 tl kanelia
    • ripaus cayennenpippuria
  • 2 kasvisliemikuutioita + 1 l vettä
  • 6 dl kypsiä kikherneitä
  • 2-3 rkl tomaattisosetta
  • (2-3 dl soijasuikaleita veitsellä hieman paloiteltuna)
  • 400-500 g tomaattimurskaa
  • 150 g tuoretta pinaattia (tai lehtikaalia/pakastepinaattia)
  • suolaa, mustapippuria myllystä, sitruunaa

Tarjoiluun:

  • 1/2 sitruunaa lohkoina
  • 4-6 rkl tuoretta yrttiä: esim. lehtipersiljaa, minttua tai korianteria
Valmistusohje:
  1. Kuori sipulit ja juurekset. Huuhtele pinaatti ja varsiselleri. Hienonna valkosipulinkynnet, kuutioi sipuli, peruna ja porkkana (ekstramehevää keittoa varten raasta perunat ja porkkanat). Leikkaa varsiselleri ohuiksi suikaleiksi (poikittaissuunnassa).
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja hienonnetut kasvikset. Kuullota hetki. Lisää mausteet. Sekoita hyvin ja jatka kuullottamista noin minuutin ajan. Lisää tomaattisose, kikherneet, kasvisliemi sekä halutessasi paloitellut soijasuikaleet. Sekoittele. Anna kiehua kannen alla peitettynä 20 minuuttia. Hienonna lehtipersilja ja leikkaa sitruuna lohkoiksi.
  3. Soseuta osa keitosta hienoksi suoraan kattilassa sauvasekoittimella, tai nosta pari kauhallista tehosekoittimeen, sekoita sileäksi ja lisää takaisin keittoon.
  4. Lisää tomaattimurska ja pinaatti. Kiehauta. Jos keitto on kovin paksua lisää pari desilitraa vettä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria tai tuorepuristettua sitruunaa.
  5. Tarjoile yrttisilpun ja sitruunalohkon kanssa. Litteät, vaaleat (pita)leivät voisivat myös olla hyvä kaveri tälle keitolle. 🙂

Tykkää ja seuraa Ruokailoa, niin saat kaikki uudet reseptit suoraan uutisvirtaasi! Voit myös tilata ilmaisen uutiskirjeen, niin saat aina ensimmäisenä tietää Ruokailon kokkauskursseista ja tapahtumista!


Oikein hyvää ruokahalua!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Ansu

    Tehtiin tätä kolminkertainen satsi ja tuli ihan älyttömän hyvää. Jätettiin lehtipersilja ja sitruuna pois ja maustettiin vähän reilummin. Kiitos ihan mielettömän herkullisesta reseptistä!

    1. Ruokailo

      Kiitos palautteesta. Ihana kuulla, että keitto oli mieluinen. <3 Kikherneiden soseutus on se juttu, niin keitosta tulee ihanan täyteläistä.

Vastaa