You are currently viewing Vegaaniset pikkusuolaiset Rieskarullat – Osa 1

Vegaaniset pikkusuolaiset Rieskarullat – Osa 1

Itsenäisyyspäivän ja uudenvuodenaaton juhlissa on kiva tarjota vieraille jotain pikkusuolaista naposteltavaa ennen varsinaista illallista, joten lähestyvää itsenäisyyspäivää ajatellen kokosin muutaman vegaanisen pikkusuolaisen ohjeen. Tässä ensimmäinen osa; vegaaniset pikkusuolaiset rieskarullat. Nämä ovat ihanaa (sotkematonta) sormisyötävä, jota voi tarjota esimerkiksi kuplivan juoman kanssa. Toivottavasti maistuu!

Vegaanista pikkusuolaista, suolaista naposteltavaa
Vegaaniset pikkusuolaiset rieskarullat valmiina nautittavaksi. 🙂

Näitä olemme valmistaneet illanistujaisosiossa Paavalin seurakunnalle järjestämälläni Vähän ekstraa 😉 -vegaaniruokakurssilla, jossa keskitymme hieman juhlavampaan vegaaniruokaan. Kurssi järjestettiin marraskuussa 2018, mutta onhan näitä tullut rullailtua monesti jo ennen kurssia.

Vegaaniset pikkusuolaiset rieskarullat kahdella täytteellä
Vegaaniset rieskarullat kahdella täytteellä: vasemmalla salami-paprika ja oikealla porkkala-tilli.

Pikkusuolaisten toinen osa kannattaa myös kurkata, jotta ehdit halutessasi suunnittelemaan hyvin esimerkiksi uudenvuodenaaton tarjottavat. Luvassa simppeliä ja hyvää suolaista naposteltavaa. 🙂

Ja sitten itse resepteihin..

Vegaaniset rieskarullat kahdella täytteellä (V)

  • 3-4 kpl rullarieskaa (esim. Fazer, noin 1/2 pakettia) per täyte
Vegaaniset pikkusuolaiset rieskarullat salami-paprikatäytteellä
Vegaaniset rieskarullat salami-paprikatäytteellä.

Salami-paprikatäyte rieskarulliin (V)

  • 1 pkt vegaanista (esim. Wheatyn) salami- tai chorizoleikkelettä (hieman tulisempaan lopputulokseen valitse chorizo)
  • 1 pkt vegaanista maustettua tuorejuustoa (esim. Sheesen sweet chili)
  • 1 punainen paprika
  • ½ ruukkua persiljaa

Ohje

  1. Pese paprika, poista kota ja leikkaa hedelmäliha oikein pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna persilja varsineen. Aseta rieska auki rullatun tuorekelmun päälle.
  3. Levitä muutaman millimetrin paksuinen kerros tuorejuustoa rieskalevyn päälle.
  4. Asettele levyn toiselle pitkälle reunalle rivi vegaanista leikkelettä.
  5. Ripottele rivin yläpuolelle yhtä paksu rivi paprikakuutioita.
  6. Ripottele paprikarivin yläpuolelle yhtä paksu rivi persiljasilppua.
  7. Kääri tiiviiksi rullaksi leveyssuunnassa tuorekelmun sisään. Taittele kelmun päädyt. Toista kunnes täytteet loppuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  8. Leikkaa terävällä veitsellä 1,5-2 cm leveiksi suupaloiksi ja aseta tarjoille. Koristele esimerkiksi persiljasilpulla.

Vinkki! Hienontamalla täytteiden kaikki ainekset ja yhdistämällä ne saat herkulliset tahnat esimerkiksi voileipäkakun tai blinien täytteeksi! Tarvittaessa voit notkistaa niitä esim. kasvipohjaisella fraichella tai vegaanisella majoneesilla. Katso sopivat tuotteet: www.vegaanituotteet.net

Vegaaniset pikkusuolaiset rieskarullat porkkala-tillitäytteellä
Vegaaniset rieskarullat porkkala-tillitäytteellä.

Porkkala-tillitäyte rieskarulliin (V, G)

  • 1 satsi valmista savumarinoitua porkkanaa eli porkkalaa (esim. Vaimomatskuu– blogin ohjeella)
  • 200-250 g maustamatonta maidotonta tuorejuustoa (Tofutti tai påMackan) tai påMackanin tsatsiki-tuorejuustoa.
  • 1 ruukku tuoretta tilliä

Ohje:

  1. Hienonna tilli varsineen. Aseta rieska auki rullatun tuorekelmun päälle.
  2. Levitä muutaman millimetrin paksuinen kerros tuorejuustoa rieskalevyn päälle. Jätä toiselle pitkälle reunalle muutaman sentin rako. Tämä reuna jää rullatessa ulommaiseksi.
  3. Asettele päälle yksi kerros porkkalaa.
  4. Ripottele päälle tilli.
  5. Kääri tiiviiksi rullaksi leveyssuunnassa tuorekelmun sisään. Taittele kelmun päädyt. Toista kunnes täytteet loppuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  6. Leikkaa terävällä veitsellä 1,5-2 cm leveiksi suupaloiksi ja aseta tarjoille. Koristele esimerkiksi tillisilpulla.

Haluatko ottaa vegeruoan kunnolla haltuun? Katso Ruokailon kurssitarjonta! Ruoakurssin voi myös tilata omalle kaveriporukalle tai työyhteisölle.


Oikein ihanaa ja maukasta juhla-aikaa!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

ruokailon logo, jossa on oranssi patakinnas keltaisella porkkanalla sekä teksti: Vegaaniset kokkikurssit - ravitsemuksen asiantuntija

Tällä artikkelilla on 7 kommenttia

Vastaa