You are currently viewing Puolukkamuffinit karamellikuorrutteella (V)
Vegaaniset puolukkamuffinit banaanikuorrutteella saavat veden kielelle ja sinut ottamaan vielä yhden...

Puolukkamuffinit karamellikuorrutteella (V)

Siis nam! Puolukan ja kinuskin liitto on niin taivaallinen, että oli pakko kehittää siitä jotain hienoa ja siitähän tuli puolukkamuffinit karamellikuorrutteella! Erittäin hyvää ja makoisaa. 🙂 Muffinien koostumus on mehevä ja kostea, juuri kuten pitääkin.

Parasta tässä on, että ohjeeseen voi käyttää kotimaisia puolukoita ja tummuneita banaaneja. Älä siis heitä niitä roskiin! Ne tuovat leivonnaisiin makeutta ja sitovat taikinaa yhteen. Tunnetuin tummuneiden banaanien käyttövinkki numero 1 lienee banaanileipä ja oma suosikkini banaaniletut. Lisäksi niitä voi surutta laittaa smoothieen tai pakastaa viipaloituna N’ice creamia varten.

 

 

Leivonta ilman kananmunaa

Kananmunaa ei oikeastaan tarvita leivonnassa, vaikka moni onkin tottunut käyttämään sitä. Korvaamistapoja on lähemmäs sata kun oikein tarkasti miettii. Niistä tärkeimmät opitaan vegaanisen leivonnan kurssilla Kahvipöydän herkut, jossa leivomme pöydät täyteen suolaista ja makeaa leivonnaista. Tässä reseptissä kananmunan korvaamiseen on käytetty kahta kikkaa: banaanisosetta sekä hapon ja emäksen yhdistelmää. Happona ohjeessa toimii kasvipohjainen jogurtti ja emäksenä leivinjauhe. Kun ne yhdistyvät taikinassa ja pääsevät reagoimaan keskenään syntyy hiilidioksidikuplia, jotka kuohkeuttavat ja kohottavat taikinan.

 

Miksi karamelli eikä kinuski?

Siksi, koska tämä resepti ei vaadi sinua keittämään kinuskia, vaan pääset oikaisemaan: kuorutetta varten sinun tulee vain vaahdottaa kasvivispi yhdessä fariinisokerin kanssa. Simple as that.

 

 

Tämä resepti on laktoositon, maidoton, kananmunaton, vegaaninen, ilman pähkinää ja halutessasi ilman soijaa.

 

Puolukkamuffinit karamellikuorrutteella (V)

1            ruskeanpilkullinen tai ruskea banaani muussattuna
1,5 dl    kaura- tai soijajuomaa
1 dl       maustamatonta soijajugurttia
1 dl       rypsiöljyä
2 dl       puolukoita
2 tl        perunajauhoja
4,5 dl    vehnäjauhoja
1-1,5 dl  sokeria
2 tl        vailjasokeria tai ripaus vaniljajauhetta
2 tl        leivinjauhetta
1/4 tl    suolaa

Kuorrute

1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl kasvivispiä (esimerkiksi Oatlyn vispattava on palmuöljytön. Täältä löydät hyvän vispivertailun.)

Lisäksi

12 kpl muffinivuokia

 

Ohje

  1. Muussaa banaani karkeaksi haarukalla painellen. Sekoita keskenään banaani, kasvijuoma, -jogurtti ja rypsiöljy.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat ainekset. Säädä sokerin määrää banaanin tummuuden mukaan: ruskean banaanin kanssa vähempi riittää, keltaisen kanssa enempi.
  3. Sekoita puolukat ja perunajauho niin, että marjat peittyvät.
  4. Sekoita keskenään kuivat ja märät aineet varovasti suurella lusikalla tai nuolijalla nostellen. Lisää lopuksi kevyesti käännellen puolukat. 
  5. Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille. Lusikoi vuokiin taikinaa siten, että vuoat ovat lähes täynnä. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa muffineiden kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  6. Valmista kuorrute. Vatkaa kasvivispi ja fariinisokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota muffininien päälle ja nauti!

Herkulliset puolukkamuffinit maistuvat myös ilman kuorrutetta.

 

Katso myös:


 

Ihania herkkuhetkiä ja raikasta syksyä!

Lämmöllä,

Charlotta Ruokailosta

Vastaa