Kesä on ihanan leppoisaa aikaa! Etenkin mitä ruoanvalmistukseen tulee, sillä raaka-aineet ovat niin hyväkuntoisia, että yksinkertaisuus vain toimii parhaiten. Olen mökillämme jo pariin otteeseen valmistanut tätä helppoa ja nopeaa, kolmen raaka-aineen kinuskikastiketta. Valmiissa kastikkeessa maistuu lievä kookos, minkä takia tämä sopii mielestäni erityisen hyvin grillattujen hedelmien, kuten ananaksen ja nektariinin kanssa tarjottavaksi. Vaikka toki kastike sopii erinomaisesti myös marjojen ja vegaanisen jäätelön kanssa. 🙂
Tämä resepti on:
- maidoton
- munaton
- gluteeniton
- viljaton
- vegaaninen
- tosi makoisa!
Kolmen raaka-aineen kinuskikastike
- 1,5 dl ruskeaa sokeria (esimerkiksi fariini-, ruoko-, intiaani-)
- 2 dl kookoskermaa
- ripaus – 1/4 tl suolaa
Valmistusohje:
- Mittaa ruskea sokeri ja kookoskerma mieluiten paksupohjaiseen kastikekattilaan. Sekoita tasaiseksi ja anna kupruilla keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, tai kunnes kastike on mielestäsi sopivan paksua.
- Maistele ja lisää suolaa makusi mukaan. Tarjoile heti tai säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa. Kinuskin säilyvyys on noin 2 viikkoa.
Vinkki! Kinuski onnistuu myös kaurakermalla!
Ihania herkkuhetkiä!
Kiinnostaako vegaaninen ruoanlaitto tai leivonta? Haluaisitko oppia ja tehdä enemmän? Tilaa Ruokailon ilmainen uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietää alkavista kursseistamme! Katso myös vegaaninen ruoanlaittokurssi Värikäs arki.