Pääsiäisen ihanin ja helpoin jälkiruoka on maidoton mämmijäätelö, joka maistuu taatusti myös heille, jotka eivät pahemmin mämmistä välitä. Vegaanisen jäätelön valmistus on superhelppoa, sillä se ei vaadi muuta kuin ison kulhon, sähkövatkaimen ja viisi minuuttia aikaasi – pakastin hoitaa loput.
Raaka-aineitakin tarvitaan vain kolme. 🙂
Maidoton ja vegaaninen mämmijäätelö on pääsiäisen helppo, kermainen ja täyteläinen herkku.
Tämä resepti on laktoositon, maidoton, vegaaninen, pähkinätön sekä halutessasi soijaton ja gluteeniton.
Maidoton mämmijäätelö (V)
Noin 0,5 litraa valmista jäätelöä. Aktiivinen valmistusaika 5 min. Pakastimessa 4 tuntia.
1 prk kasvivispiä (á 2,5 dl, käytin soijapohjaista)
1/2 prk kondensoitua kookosmaitoa
n. 250 g mämmiä
(vaniljajauhetta tai -aromia)
Ohje
- Vaahdota jääkaappikylmä kasvivispi kuohkeaksi, jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää kondensoitu kookosmaito, melkein kaikki mämmi sekä halutessasi vaniljajauhetta. Vatkaa täydellä teholla sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti.
- Kaada pakastuksen kestävään vuokaan.
- Koristele mämmimarmoroinnilla: notkista jäljelle jäänyt mämmi ruokalusikallisella kondensoitua kookosmaitoa tai kaurakermaa. Valuta mämmistä jäätelön pinnalle muutama poikittainen paksuhko raita. Vedä pitkä viilto jäätelön pintaa rikkoen raitojen vastakkaisessa suunnassa päädystä päätyyn, esimerkiksi cocktailtikulla. Voit aloittaa viivat aina samasta päädystä tai vuorotella suuntaa, jolloin saat samanlaisen kuvion kuin kuvassa.
Gluteeniton muokkaus: reseptistä saa helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta mämmiä ja tarkistamalla kasvivispin gluteenittomuus. Soijavispi on aina gluteenitonta, mutta osassa kauravispejä voi olla gluteenijäämiä. Kauravispin gluteenittomuuden voi tarkistaa Keliakialiiton sivuilta tai suoraan pakkauksen kyljestä.
Tiesithän, että mämmi on aina vegaanista?
Katso myös:
Lämmöllä,
Charlotta Hyttinen
Ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri
Vegaaniruokakouluttaja