You are currently viewing Kuohkea sienisalaatti (V, G)

Kuohkea sienisalaatti (V, G)

Kuuluuko sienisalaatti teidän joulupöytään? Meillä se kuuluu ja lisäksi sitä tulee välillä tarjottua esimerkiksi blinien tai pikkusuolaisten täytteenä. Tämä on resepti kuohkeaan, perinteisestä poiketen kevyen vaahtoiseen suolasienisalaattiin. Tämä kuohkea sienisalaatti-resepti on laktoositon, maidoton, munaton, gluteeniton, viljaton ja vegaaninen. Lisäksi se on helppo ja nopea valmistaa. Voit vaikka valmistaa sen etukäteen jääkaappiin tekeytymään, jolloin salaattiin kehittyy kivasti makua.

 

Lusikallinen kuohkeaa sienisalaattia
Kuohkea sienisalaatti sopii vegaanisten blinien tai ruisnappien täytteeksi.

 

Kuohkea sienisalaatti (V, G)

Valmistusaika 15 minuuttia (+ halutessasi 1 vrk).

1 tlk (á 315/160 g) sienikuutioita suolaliemessä (rouskuja, haperoita ym.)
1 pieni punasipuli
¼ ruukku persiljaa
1 rkl (omena)viinietikkaa
1/2 tl suolaa
½ prk soija- tai kaurafraichea
mustapippuria myllystä
0,5-1 dl Alpron vispiä vatkattuna (kuohkeampaan lopputulokseen käytä 1 dl)

Koristeluun:  persiljaa

Ohje:

  1. Valuta sienet huolellisesti siivilässä ja painele ylimääräinen neste pois esim. lusikalla. Jos käytät erittäin suolaisia sieniä: laita ne likoamaan jääkaappiin kylmään veteen edeltävänä päivänä.
  2. Kuori ja kuutioi punasipuli pienen pieneksi kuutioiksi.
  3. Hienonna persilja pieneksi silpuksi, myös varret.
  4. Tarvittaessa: hienonna sienet pieneksi silpuksi.
  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi kerma. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  6. Vaahdota vispi jämäkäksi vaahdoksi ja nostele se muiden ainesten joukkoon. Jos et halua salaatista kuohkeaa, voit yksinkertaisesti jättää vispin pois.

Vinkki! Perinteisempään sienisalaattiin jätä vispi vispaamatta ja lisää sitä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes saat haluamasi koostumuksen.

Gluteeniton ruokavalio: täysin gluteenitonta versiota varten tarkista kasvifraichen sopivuus.


Haluatko oppia lisää kasvipohjaisesta jouluruoasta? Lämpimästi tervetuloa Vegaanin joulupöytä -ruokakurssille oppimaan vegaanisen jouluruoan taituriksi. Kurssilla kokataan pöytä täyteen suolaisia ja makeita jouluherkkuja, joita herkutellaan vatsat täyteen. Suurin osa on perinteisiä, mutta mukaan mahtuu myös muutama modernilla twistilla.


Toivottavasti maistuu!

Lämmöllä,


Charlotta / Ruokailo

ruokailon logo, jossa on oranssi patakinnas keltaisella porkkanalla sekä teksti: Vegaaniset kokkikurssit - ravitsemuksen asiantuntija

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

Vastaa