info@ruokailo.fi | +358 407690366

Ammattilaisille

Asiantuntevat ja kattavat palvelut ravitsemuksen, HoReCa- ja muille ruoka-alan ammattilaisille. Kasvisruoan, ruokapalvelujen ja ravitsemuksen rautainen ammattilaistiimi on käytettävissä akuuttiin tai jatkuvaan tarpeeseen, paikan päällä tai verkkoyhteyksin.

Vegeruoka Haltuun -koulutus

Ravitsemuksen-, ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisille. Räätälöity kasvisruokakoulutus sopii kaikenkokoisille toimijoille joukkoruokailusta á la carteen, yhdistyksille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Koulutuksessa keskitytään muun muassa ravitsemukseen, aistinvaraiseen laatuun, ravitsemuslaatuun, kasviproteiineihin, raaka-aineiden käsittelyyn, umamiin, hintoihin, tuuppauskeinoihin sekä suunnitteluun. Olisiko jo aika ottaa vegeruoka kunnolla haltuun?

Luennot

Räätälöity luento, luentosarja, webinaari tai tietoisku ravitsemuksen ja kasvisruoan eri teemoista. Esimerkkejä aiheista:

Ravitsemussuositukset, vegaaniravitsemus, kasvisruokavaliot ja terveys, rauta ja kasvisruokavaliot, ruoan ymäristövaikutukset, kasviproteiinien hintavaikutukset ruokapalveluissa, kasvipohjainen ruoanlaitto, vegaaniruokavalio raskauden ja imetyksen aikana, lapsen vegaaniruokavalio, tuuppauskeinot, kasvisruoka ja suoliston terveys, umami, vegaaninen leivonta, vegejoulupöytä, ym.

Luentomme pohjaavat tutkittuun tietoon ja järjestyvät lähenä tai etänä. Myös ravitsemuksen ammattilaisille. Kysy lisää tai ehdota omaa aihetta.

Ravitsemussuositukset käytäntöön - työpaja

Mitä ravitsemussuositukset kertovat ja miltä ne näyttävät käytännössä toteutettuna? Fasilitoidussa työpajassa opitte kaiken toimintanne kannalta oleellisen ravitsemussuosituksista ja teette suunnitelman miten päästä nykytilasta suositusten mukaiseen tarjontaan strategisesti, pienin järkevin askelin ja teille sopivassa aikatauluissa. Työpajaan sisältyy teoriaopetusta, työkirja Ravitsemussuositukset käytäntöön, sekä ohjattua ryhmätyöskentelyä.

Päivän päätteeksi teillä on selkeä suunnitelma ja keinot miten päästä suositusten mukaisiin tavoitteisiin.

Terveyttä ja hyvinvointia laivaruokailulla

Alusten henkilöstöruokailua ohjaavat ravitsemussuositukset opastavat käyttämään mahdollisimman vähän punaista ja prosessoitua lihaa, sekä lisäämään kasvipohjaisten proteiinien ja kasvisten käyttöä. Miten siirtymä monipuolisempaan laivaruokailuun voidaan tehdä mahdollisimman fiksusti, samalla hyvästä ruoasta nauttien?

Koulutuksessa opitaan mitä ravitsemussuositukset tarkoittavat käytännössä ja kuullaan uusimmasta tutkimusnäytöstä. Saatte kattavat vinkit, ideoita ja inspiraatiota herkulliseen kasvikuntapainotteisempaan ruokatarjontaan. Opitte taklaamaan yleisimmät pullonkaulat ja valmistatte monipuolisen kattauksen hyvää vegeä yhdessä kollegoiden kanssa.

Koulutuksen lopuksi osallistujilla on suositusten mukainen kiertävä ruokalistapohja, jota on helppo muokata saatavuuden mukaan, sekä selkeät tavoitteet ja suunnitelma, miten askeleittain tehdä siirtymää. Käytännön osioissa valmistamme kasvipohjaisia aamu-, väli- ja iltapaloja sekä monipuolisesti pääruokia, jotka nautitaan yhteisen pöydän äärellä.

Yhteistyöt ja konsultointi  

Teemme mielellämme yhteistyötä vastuullisten toimijoiden kanssa ja autamme ratkomaan mahdolliset haasteet.

Muutamia esimekkejä mitä olemme tehneet: opetusvideot, ravitsemuksen asiantuntijapalvelut, hankkeet, workshopit, projektit, esiintymiset, puheenvuorot, ylätason vaikuttaminen ja neuvottelut, koulutukset, suunnittelu, strategiat, kirjat, blogit, kurssit, messut, tapahtumat, faktojen tarkistus, asiantuntijalausunnot, viestintämateriaalit, asiantuntija-artikkelit, resepti- ja tuoteyhteistyöt, vegaanien ja kasvissyöjien ravintolisien tuotekehitys, menut, ravintolakonsultointi, hotelliaamiaiset, ruokalistasuunnittelu ym. Ota yhteyttä ja kerro mitä on suunnitteilla.

Ruokailon ammattilaispalvelut saa myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu myös

Ruokalistasuunnittelu

Ravitsemuksellisesti täysipainoiset, suositusten mukaiset kiertävät kasvipohjaiset ruokalistat, jotka ovat helposti muokattavissa myös lakto-ovovegetaarisiksi. Listat tehdään kiertävän sekaruokalistan pohjalta, kattavilla eityisruokavaliomerkinnöillä. Tarkistamme myös olemassa olevien ruokalistojen ja reseptiikan ravitsemuksellisen laadun suhteessa ravitsemussuosituksiin ja annamme räätälöityjä kehitysehdotuksia.

Reseptiikka

Taatusti herkullista ja täysipainoista, skaalautuvaa vegaanireseptiikkaa joukkoruokailuun, á la carteen, hotelleihin ja kahviloihin. Kasvipohjaiseen ruokaan erikoistuneet kokit auttavat loihtimaan parhaat reseptit juuri teille. Myös kylmävalmistus.

Ravitsemussuositukset käytäntöön

Asiantuntijan ohjaamassa työpajassa perehdytään suomalaisiin ravitsemussuosituksiin, sekä laaditaan suunnitelma ja aikataulu, kuinka yhteisvoimin päästään suositusten mukaiseen ruokatarjontaan ja millä keinoin. Tavoitteet puretaan pieniin askeliin ja käytännön toimiin.

Muu palvelu tai yhteistyö mielessä?

Ota yhteyttä ja kerro ajatuksesi. Valitsemme kumppanit tarkkaan ja lähdemme mielellämme mukaan ammattieettiseen ja hyvää tekevään yhteistyöhön, vaikka projektiin, koulutukseen, hankkeeseen, tapahtumaan tai pidempiaikaiseen yhteistyöhön.