Tämä on helppo, nopea ja se paras pastasalaatti! Salaatti on parhaimmillaan vastavalmistettuna ja hieman lämpimänä.

Tämä resepti on:
- maidoton
- munaton
- soijaton
- tarvittaessa gluteeniton
- vegaaninen
- kasvisruoka

Paras pastasalaatti (V, muok. G)
Pääruokana noin 6 annosta. Lisukkeena noin 25:lle. Valmistusaika noin 15 minuuttia.
Raaka-aineet:
- 500 g penneä (täysjyvää)
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
- 1 prk vegaanista vihreää pestoa (katso soveltuvat tuotteet täältä tai valmista omaa)
- noin 1,5 dl vegaanista parmesaania (tai Violifen valmistamaa, jos se on makuusi)
- 1 ruukku rucolaa
- 1 ruukku tammenlehväsalaattia
Valinnaiset:
- 2-3 kypsää avokadoa suikaleina
- verkko- tai hunajamelonia kuutioituna
Valmistusohje:
- Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa:
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Jos sipuli on kovin väkevää voit nopeasti huuhdella suikaleet kylmässä vedessä ja kuivata esim. talouspaperiin.
- Paahda siemenet niin, että niihin tulee kauniin kullanruskea pinta.
- Valmista parmesaani. Jos käytät kaupasta ostettua niin höylää siitä juustohöylällä ohuita suikaleita noin 2 dl verran.
- Valuta pasta lävikössä. Halutessasi voit huuhdella sen kuumalla vedellä.
- Sekoita pasta ja pesto huolellisesti keskenään isossa salaattikulhossa. Lisää sipuli, paahdetut siemenet ja parmesaani. Revi joukkoon rucola ja tammenlehväsalaatti. Sekoita. Tarkista maku ja kosteus. Lisää tarvittaessa loraus hyvää oliiviöljyä. Halutessasi lisää valinnaiset. Tarjoile heti.
Gluteeniton muokkaus: Käytä gluteenitonta pastaa, simple as that. 🙂


