info@ruokailo.fi | +358 407690366

Kasvipohjaisen keittiön maut ja salat
kokkikurssit Helsingissä

Kokkaa, inspiroidu ja herkuttele yhdessä tiimisi kanssa

Oletko valmis tutustumaan kasvisruokaan tavalla, joka yllättää, opettaa ja ennen kaikkea maistuu hyvältä? Helsingin suosituin kasviskokkikurssi toivottaa sinut ja ryhmäsi ottamaan vegen haltuun.

Olipa porukassanne sitten vannoutuneita sekasyöjiä, fleksaajia tai kasvissyöjiä, tämä kurssi sopii jokaiselle herkullisen ruoan ystävälle. Tähän mennessä jo yli 8000 tyytyväistä osallistujaa ovat löytäneet kanssamme uusia suosikkiruokia.

Opitte, miten ruokiin saa makua, väriä ja monipuolisuutta, eikä teidän tarvitse enää arvuutella, miten kasvisruoasta saisi täyttävää. Pääsette myös inspiroitumaan kasviproteiineista, uusista ruoanvalmistustekniikoista, maustamisesta ja umamin saloista.

Tämä kokkauskurssi ei vain hivele makuaistia ja vahvista tiimihenkeä, se myös tarjoaa tavan tuunata omaa ruokavaliota terveellisemmäksi ja lisätä hyvinvointia ryhmänne arjessa. Tervetuloa kokemaan, miten hyvältä ravitseva kasvisruoka maistuu ja tuntuu!

Kokkikurssi järjestetään Helsingissä Iso Roobertinkadulla 5-22 henkilön ryhmille tai yhteistyökumppaniemme tiloissa jopa 40 henkilön porukoille. Our vegan cooking class Colourful Week is also available in English. Vi pratar också svenska.

Kokkauskurssien teemat

Kokkauskurssiemme teemat tarjoavat 100 % kasvipohjaisia, taatusti herkullisia elämyksiä. Olemme suunnitelleet teemat erityisesti sekaruokavalioon tottuneiden makunystyröitä ajatellen, sillä 95 % asiakkaistamme on sekasyöjiä. Lopulliset ruokalajit valikoituvat mahdolliset erityistoiveet, ryhmänne koon ja vuodenajan huomioiden, jotta kokemus olisi mahdollisimman personoitu. Jokainen menu nautitaan yhdessä, juhlavan rennosti. Tervetuloa viihtymään ja oppimaan uutta!

Värikäs arki – vegeruoan salat

Lähde mukaan makumatkalle, jolla pääset tutustumaan vähintään seitsemään eri ruokalajiin eri makumaailmoista ja kasviproteiineista valmistettuna. Tämä kaikkein suosituin kokkikurssimme on täydellinen ensiaskel kohti värikkäiden ja monipuolisten kasvisruokien maailmaa.

Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Available in English.

Sisältää noin 7 eri ruokalajia eri makumaailmoista ja eri  kasviproteiineista valmistettuna.

Suosittelemme etenkin ensimmäistä kertaa kanssamme kokkaaville.

Esimerkiksi:

Merileväkaviaariskagen saaristolaisleivällä

Minikikherneomeletit paahdetuilla sienillä

Inkiväärikaramellisoitu tofu ja Som tam-salaatti

Hernepestopasta

Lähiruoka-stroganoff ja paahdetut perunat

Shepherdess Pie

***

Kanelista mutakakkua paahdetuilla mantelilastuilla

Itse tehtyä vaniljajäätelöä

Ihana Aasia – eksoottisia makuja

Koe Aasian makumaailma, joka herättää kaikki aistit. Tutustumme aasialaisen keittiön sydämeen yhdistellen tuoreita yrttejä, mausteita ja makujen runsautta: suolaista, tulista, makeaa ja kirpeää. Kurssin jälkeen kokkaat aitoja aasialaisia makuja myös kotikeittiössä!

Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. 

Vietnamilaiset riisipaperirullat ja tahinidippi

Korealaista spiraalikurkkusalaattia

Kiinalaista valkosipulimunakoisoa

Inkiväärikaramellisoitua rapeaa tofua

Thaimaalainen Som tam salaatti

Bàhn Mí tempehillä

Tofu red curry

***

Paahdetut banaanit

Itse tehtyä vaniljajäätelöä

Rakkaudesta brunssiin – hitaat aamut, täydet lautaset

Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi ihanalla brunssilla, joka tekee joka päivästä juhlan. Opit valmistamaan monipuolisia brunssiherkkuja, kuten tuoretta leipää, punajuurihummusta, banaanilettuja ja syntisen hyvää suklaajustokakkua. Mitä herkullisin tapa aloittaa päivä rennossa ilmapiirissä!

Itse leivottua tuoretta leipää

Aurinkokuivattu tomaatti hummusta, hernelevitettä ja tuoreita kasviksia

Tuorepuuroa, smoothieta, chiavanukasta ja granolaa

Tofukokkelia, kikherneomelettia paistetuilla sienillä, ruokaisaa salaattia

Banana pancakes chia-pikahillolla

Vegaaniset nutella voisarvet

Hyydytettyä suklaajuustokakkua

Vegaaninen joulupöytä – juhlaa jokaiselle

Opi valmistamaan täysin kasvipohjainen joulupöytä, joka hurmaa niin sekasyöjät, fleksaajat kuin vegaanit. Katamme pöydän täyteen merellisiä alkupaloja, perinteisiä lisukkeita, juhlavia pääruokia ja jouluisia jälkiruokia. Tämä ilmastoystävällinen ja makujen täyttämä vegejoulupöytä vie testatusti kielen mennessään – eikä kalpene kinkun rinnalla.

Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. 

Blinejä merellisillä herkuilla:

Porkkalaa, lasimestarin tofua, munakoisosilliä,

merileväkaviaaria, kasvifraichea ja hienonnettua punasipulia

Sienisalaattia

Lapin savutofusalaattia

Riisipiirakoita ja munatonta voita

Soijarouhepyöryköitä

Nyhtäkaura-myskikurpitsa Wellington

Gravy

Piparjuuri-punajuurilaatikko

Piparkakkujäätelöä

Suklaa-kanelitryffeleitä

Kuumaa omenajuomaa

PYYDÄ TARJOUS

Jossain vaiheessa pitää kuitenkin syödä – miksei mahdollisimman hauskasti?

Asiakkaidemme kokemuksia

Kokkikurssimme arvosanana on 4,7/5 yli 300 palautteeseen perustuen. Lisäksi jokainen palautteen antaneista on sanonut, että suosittelisi kurssia muille.

”Kurssi oli ihana, värikäs ja pirteä, todella kiva konsepti 🙂 ja keksisin monta ihmistä/porukkaa, joiden kanssa olisi mukava osallistua uudestaan. Kurssin vetäjät olivat myös asiantuntevia!”

”Näin 100% lihansyöjänä, minusta tuli suuri tofun ystävä. Pitää kyllä rehellisesti myöntää, että olen käyttänyt ihan liian vähän vegeä lautasella perustuen omaan käsitykseeni kasvis- / vegeruoan mauttomuudesta. Tämä kurssi muutti käsitykseni täysin ja löysin loistavia uusia tuotteita, joita en ole koskaan osannut hyödyntää. Kiitos :)”

”Olin suorastaan otettu, että ruoka-aineallergiani otettiin niin hyvin huomioon. Olin valmistautunut siihen, että jätän vain syömättä ne ruoat, joissa on minulle sopimattomia ainesosia, mutta allergiat kysyttiin etukäteen ja paikan päällä pidettiin huolta, että kaikista ruoista tehtiin myös minulle sopiva versio. Myös alun opastus oli erinomainen, samoin ruoan aikana käyty rento, mutta informatiivinen keskustelu yhdessä.”

”Kaikentasoiset kokit olivat tervetulleita. Opettajalta voi kysyä ihan perusjutuistakin ilman, että tuli tyhmä olo, ja tosi hyvin hän ehti auttaa ja neuvoa kaikkia.”

Millainen kokkauskurssin ohjelma on?

  1. Kokkausfiilikseen virittäytyminen. Kokoontuminen, esittely, pienet suolapalat ja kuplivat holittomat alkumaljat.
  2. Makumatkan teoriaosuus. Päivän menun läpikäynti, resepteihin ja erikoisraaka-aineisiin tutustuminen, kokkaustiimeihin jakautuminen.
  3. Vegekokkailua porukalla. Kokkausta ammattikokin opastuksessa. Tiimit valmistavat eri ruokia, joita kaikki saavat lopuksi nauttia vatsan täydeltä.
  4. Yhdessä herkuttelun aika. Pöydän kattaminen ja maistuvasta ruoasta yhdessä nauttiminen.

Osallistujat saavat kurssin päätteeksi e-reseptikirjan, joka sisältää kaikki kurssilla kokatut ruokaohjeet ja muita inspiroivia kasvisruokareseptejä. Näin kokkailuja on kiva jatkaa kotikeittiössä ja vegeä voi halutessaan lisätä ruokavalioon helposti.

Suositun kokkikurssin sisältö

Kokkauskokemus sisältää pienen suupalan, alkumaljan, lainaessun, 4 tunnin opetuksen, reseptit, kaikki raaka-aineet ja ruokajuomat.

    • Fiilistä nostattava tervetuloviesti, jonka voitte välittää osallistujille hyvissä ajoin.
    • Sommelierin laatimat juomasuositukset holittomina ja/tai alkoholipitoisina, jotka voitte halutessanne tuoda paikan päälle. Voitte tuoda kurssille myös muita omia virvokkeita.
    • Teeman mukainen usean ruokalajin menu, joka päätetään herkulliseen jälkiruokaan. Ruokajuomina ovat mehu, kahvi ja tee.
    • Osallistavaa ohjelmaa ja asiantuntijan opastusta – mahdollisuus kysyä mitä tahansa ravitsemukseen, vegaaniseen kokkailuun tai ruoantuotantoon liittyvää kurssin aikana ja sen jälkeenkin sähköpostitse.
  • Kasvisruoan ammattilaisen jakamat ideat ja vinkit, joiden myötä ruoanlaittonne nousee seuraavalle tasolle.
  • Kiitosviesti, jossa on linkki e-reseptikirjan laataamiseen.

Värikäs arki -kurssiin sisältyy kattava, yli 120 sivun e-reseptikirja (arvo 29 €/kpl), jonka jokainen saa omakseen. Kirja sisältää tietoa resepteissä käytetyistä erikoisraaka-aineista sekä yli 50 herkullista kasvipohjaista ruokaohjetta. Muihin kursseihin sisältyy teemasta riippuen kurssin oma e-reseptikirja.

Usein kysyttyä:
Vegaaninen kokkikurssi Helsinki

Kurssi sopii kaikille ruoasta kiinnostuneille ja hyvän ruoan ystäville, niin sekasyöjille, kasvis- tai vegaaniruokavaliota noudattaville ja kaikille siltä väliltä. Kurssimme sopivat etenkin ryhmille, jotka haluavat viettää yhteistä aikaa esimerkiksi pikkujoulujen, tiimi- tai virkistyspäivien, kokoustamisen tai TYHY ja TYKY-toiminnan merkeissä. Myös kaveriporukat ovat tervetulleita juhlistamaan yhdessä läksiäisiä, polttareita tai syntymäpäiviä!

Kyllä, työnantajat voivat järjestää verovapaata virkistystoimintaa kokkauskurssimme muodossa. Lue tarkemmat tiedot Verohallinnon sivuilta.

Kurssilla kaikki pääsevät osallistumaan yhteisen aterian kokkaamiseen kokeneen vegeruokaan erikoistuneen kokin opastuksessa. Kokattujen ruokalajien määrä riippuu osallistujien määrästä, mutta myös valittu teema sekä keittiön varustetaso vaikuttavat.

Kurssilla kokataan pienryhmissä tai pareissa, joista jokainen kokkaustiimi valmistaa keskenään erilaisia ruokia. Luvassa on useampia alku- ja pääruokia sekä vähintään yksi jälkiruoka. Yhdessä kokkaamisen jälkeen katamme pöydän koreaksi ja herkuttelemme porukalla vatsat täyteen.

Jokainen osallistuja saa muistoksi reseptit, joihin sisältyy tietopaketti erikoisraaka-aineista ja kattava pdf-reseptivihko teemasta riippuen. Lisäksi jokaisella osallistujalla on kurssin käytyään oikeus olla sähköpostitse yhteydessä Ruokailoon kysyäkseen neuvoja ravitsemukseen tai vegaaniseen ruoanlaittoon liittyen.

Menukokonaisuus ja teema toteutetaan toiveidenne mukaan. Vaihtoehtoisia teemoja ovat esimerkiksi: Värikäs arki, Vegaaninen joulupöytä, Kahvipöydän herkut, Sunnuntaibrunssi, Ihana Aasia, Italialainen Tricolore, työpaikkalounas sekä laajemmat kokonaisuudet. Voit myös kertoa rohkeasti toiveesi, niin katsotaan mitä kasvipohjaista voisimme suunnitella niiden pohjalta. Huomioimme tilaisuuden suunnittelussa myös mahdolliset allergiat tai erityisruokavaliot.

Kokkikurssimme pidetään keittiössämme Helsingin ydinkeskustassa, Iso Roobertinkadulla (enintään 22 henkilölle) tai vaihtoehtoisesti yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Kauttamme on mahdollista vuokrata tilat vain kokkailun ajaksi tai koko päiväksi. Iso Roobertinkadun keittiöstämme löytyy myös videotykki ja fläppitaulu, joten kokkauskurssi on mahdollista yhdistää kokoukseen.

Voimme tulla sovittaessa myös työpaikallenne, TYKY-päiväksi vuokrattuun tilaan, edustustilaan, saunatilaan tai kerhohuoneen keittiöön. Huomioithan, että keittiössä on kuitenkin oltava riittävä varustetaso. Jos keittiön soveltuvuus mietityttää, ole rohkeasti yhteydessä, niin tarkistamme asian.

Palvelualueeseemme kuuluu Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa sekä lähialueet ja isommat kaupungit. Tarjoamme myös mahdollisuuden etäkokkikouluun, johon voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa!

Ruoanlaitto ja ateriointi kestää yhteensä 4 tuntia, ja iltaa voi kurssin jälkeen myös viettää pidemmän kaavan mukaan. Kokkauskurssi voidaan aloittaa koska tahansa kello 10-19 välisenä aikana. Näiden aikojen ulkopuolella aloitetusta kokkailusta veloitetaan pieni lisämaksu. Kiireiseen aikatauluun on mahdollista sopia lyhemmästäkin kestosta. Kurssit on myös mahdollista järjestää pidempinä ja syvällisempinä kokonaisuuksina, esimerkiksi 3 x 3 h tilaisuuksina tai osana päivän tai viikonlopun ylin kestävää retriitti-, ammattilais- tai koulutustapahtumaa.

Kurssi sopii kaikille ruoasta kiinnostuneille ja hyvän ruoan ystäKeittiömme on vegaaninen, ja huomioimme myös mahdolliset erityisruokavaliot. Kaikki ruokamme ovat laktoosittomia, maidottomia, kananmunattomia sekä ilman kalaa, punaista lihaa tai mitään eläinperäistä, joten ne huomioivat jo luonnostaan monet osallistujien mahdolliset allergiat ja ruokavaliot. Myös pähkinättömyys, raskausajan ruokavalio ja gluteenittomuus onnistuvat hyvin, mutta näistä pyydämme ilmoittamaan etukäteen. ville, niin sekasyöjille, kasvis- tai vegaaniruokavaliota noudattaville ja kaikille siltä väliltä. Kurssimme sopivat etenkin ryhmille, jotka haluavat viettää yhteistä aikaa esimerkiksi pikkujoulujen, tiimi- tai virkistyspäivien, kokoustamisen tai TYHY ja TYKY-toiminnan merkeissä. Myös kaveriporukat ovat tervetulleita juhlistamaan yhdessä läksiäisiä, polttareita tai syntymäpäiviä!

Hauska ja yhteishenkeä nostattava ohjelmanumero, vegaanisen ruoan ammattilaisen opastama ruokakurssi lähiopetuksella, vinkkejä ruoanlaittoon, kaikki kurssilla kokatut reseptit, kattava e-reseptikirja, jossa on kurssilla kokattujen ruokien lisäksi monta muuta vegaanista ruokaohjetta sekä tiiviisti tietoa, useamman ruokalajin ateria, mehu ja kahvi/tee, sommelierin laatimat alkoholittomat ja alkoholilliset juomasuositukset, mahdollisuus tuoda omat juomat, tilavuokran sekä jokaiselle osallistujalle oikeus olla kurssin jälkeen sähköpostitse yhteydessä ja kysyä mitä tahansa kasvipohjaiseen ruoanlaittoon tai ravitsemukseen liittyen.

Suosimme ensisijaisesti verkkolaskua, mutta myös muut sähköiset laskutustavat onnistuvat. Tilaisuus on pyynnöstä mahdollista maksaa ennakkoon verkkokaupassamme verkkopankkimaksulla tai luottokortilla (Visa, Mastercard).

Organisaatioille (yhdistykset, yritykset, järjestöt ym.) ja ryhmille myydyt palvelut ja tuotteet katsotaan myydyiksi sopimuksentekohetkellä (hyväksytty tarjous puhelun tai sähköpostin kautta). Peruutetuista organisaatiopalveluista veloitamme 30 % sovitusta hinnasta. Jos peruutus tehdään alle kaksi viikkoa ennen sovittua ajankohtaa veloitamme 50 %. Kolme vuorokautta ennen sovittua ajankohtaa tehdyistä peruutuksista veloitamme 100 % sovitusta hinnasta. Tilaisuuden siirto on mahdollinen jo aiheutuneiden kulujen veloitusta vastaan. Tutustu käyttö- ja peruutusehtoihin.