info@ruokailo.fi | +358 407690366

Vegeruoka haltuun -kasvisruokakoulutus

Vegeruoka haltuun on Suomen kattavin kasvisruokakoulutus. Se on räätälöity ruoan ja ravitsemuksen ammattilaisille, sekä kaikille ruoan ja elintarvikkeiden parissa työskenteleville. Se sopii toimijoille, jotka aikovat ottaa kasvipohjaisen ruoanlaiton kunnolla haltuun, haluavat varmistua hyvästä mausta ja ravitsemuslaadusta, sekä lisätä kasvisruoan menekkiä sekaruokaan tottuneiden asiakkaiden keskuudessa.

Saatte valtavasti tietoa ja taitoja, joita voitte heti hyödyntää omassa toiminnassa. Opitte valmistamaan ja suunnittelemaan maukasta ja ravitsemuksellisesti täysipainoista vegeruokaa asiakaskuntanne erityistarpeet ja makumieltymykset huomioiden. Taidatte tuuppauksen, etenette suunnitelmallisesti askel askeleelta ja saatte kattavat keinot menekin lisäämisen.

Koulutuspaketit

Starter

Täydellinen starttipaketti teille, jotka haluatte ottaa ensiaskeleet kohti maukasta, täysipainoista ja täyttävää vegetarjontaa sekä varmistua, että suunta varmasti on oikea.

Saatte vankan tietopohjan ravitsemuksesta, ruoan terveys- ja ympäristövaikutuksista, sekä kasvipohjaisesta ruoanlaitosta. Koulutuksen käytyänne tiedätte varmasti miten vegeen saadaan makua ja miten nälkä pysyy loitolla. Koulutuksen aikana murretaan yleisimmät myytit ja otetaan kasviproteiinit haltuun.

  • Teoriaopetusta
  • Harjoitustehtäviä
  • Luentokalvot (pdf)
  • Värikäs arki e-reseptikirja
  • Vege asiakkaana-työkirja

Medium

Koulutuksella saatte vankan tietopohjan ravitsemuksesta, ruoan terveys- ja ympäristövaikutuksista, sekä kasvipohjaisesta ruoanlaitosta. Opitte kasviproteiinien hintavaikutuksista, monipuoliset tuuppauskeinot ja tiedätte mitä ravitsemussuositukset tarkoittavat käytännön tasolla. Osaatte valmistaa herkullista, täysipainoista ja täyttävää kasvipohjaista ruokaa, joka on kaikille varteenotettava vaihtoehto.

Koulutuksen aikana murretaan yleisimmät myytit, sekä otetaan maku ja kasviproteiinit haltuun myös käytännössä. Lisäksi saatte työkirjan Ravitsemussuositukset käytäntöön, jonka avulla pääsette heti soveltamaan opittua omaan toimintaan ja laaditte selkeän suunnitelman tavoitteisiin pääsemiseksi.

  • Teoriaopetusta
  • Harjoitustehtäviä
  • Luentokalvot (pdf)
  • Värikäs arki e-reseptikirja
  • Vege asiakkaana-työkirja
  • Työkirja Ravitsemussuositukset käytäntöön, joka sisältää pohjan siirtymästrategialle
  • Käytännön ruoanvalmistusta: pääruoat
  • Todistukset koulutukseen osallistumisesta

Pro

Teille, jotka olette tosissanne ja haluatte saada homman ykkösellä maaliin. Kokonaisvaltaisella, räätälöidyllä, kaikki tasot huomioivalla koulutuksella ja asiantuntijoidemme avustuksella ette yksinkertaisesti voi kuin onnistua ruokatarjonnan kestävyyssiirtymässä.

Koulutuksella saatte vankan ja kattavan tietopohjan ravitsemuksesta, ruoan terveys- ja ympäristövaikutuksista, sekä kasvipohjaisesta ruoanlaitosta. Perehdymme syvemmin kasvipohjaisten tuotteiden hintavaikutuksiin, budjetointiin, suunnitteluun, tuuppauskeinoihin ja ravitsemussuosituksiin. Osaatte valmistaa monipuolisesti herkullista, täysipainoista ja täyttävää kasvipohjaista ruokaa, joka on kaikille varteenotettava vaihtoehto, niin pääruokia kuin muita ruokia tai leivonnaisia.

Koulutuksen aikana murretaan yleisimmät myytit, sekä otetaan maku ja kasviproteiinit myös käytännön tasolla haltuun. Koulutuksen aikana laaditte tuellamme selkeän strategian tavoitteiden saavuttamiseksi. Saatte asiantuntijoidemme avun ruokalistasuunnitteluun, ja tuen myös varsinaisen koulutuksen jälkeen.

  • Teoriaopetusta x 2 tai enemmän, räätälöity sisältö
  • Harjoitustehtäviä
  • Luentokalvot (pdf)
  • Värikäs arki e-reseptikirja
  • Vege asiakkaana-työkirja
  • Työkirja Ravitsemussuositukset käytäntöön, joka sisältää pohjan siirtymästrategialle
  • Käytännön ruoanvalmistusta x 2 tai enemmän: pääruoat + valinnainen, esimerkiksi aamu-, väli- ja iltapalat, kasvipohjainen leivonta, vegaaninen joulupöytä, salaattipöytä kuntoon
  • Todistukset koulutukseen osallistumisesta
  • Ruokalistakonsultointi, ruokalistaworkshop tai ruokalistasuunnittelu
  • Seuranta ja jatkokonsultointi sopimuksen mukaan

Tilaajan toiminnan laajuus huomioidaan tarjouksen laadinnassa.
Teoriaosuudet saa lähiopetuksella tai etänä.
Teoriaosuudesta on mahdollista saada tallenne jälkikäteen katsottavaksi.
Kaikki palvelut ovat myös saatavilla erikseen. Muun tarjonnan löydät palvelusivulta.
Aiemmin käytyjä koulutuksiamme voi täydentää lisäosioilla.

PYYDÄ TARJOUS

Vegeruoka haltuun- kasvisruoka­koulutuksen tavoite

Vegeruoka haltuun-kasvisruokakoulutuksen tavoitteet ovat, että saatte varmuutta kasvipohjaisen ruoan suunnitteluun ja valmistamiseen, voitte luottaa sen ravitsemukselliseen laatuun ja tiedätte, miten siitä saadaan varmasti hyvää, täyttävää ja maukasta – sellaista, joka maistuu myös sekaruokaan tottuneille. Saatte paljon käytännön vinkkejä ja työkaluja kasvipohjaiseen ruoanlaittoon, osaatte tarvittaessa korvata eläinperäisiä raaka-aineita niin ettei maku, ulkonäkö tai ravitsemuslaatu kärsi, osaatte mielikuvituksellisesti soveltaa kasvipohjaisessa ruoanlaitossa ja tiedätte mistä löytyy luotettavaa tietoa esimerkiksi kasvipohjaisista tuotteista. Tiedätte mitä tulee huomioida ruokalistojen ja reseptien suunnittelussa niin maun, ravintoarvojen, hinnan, raaka-aineiden ym. suhteen. Saatte käyttöönne kattavasti tuuppauskeinoja ja tietotaitoa, jota voitte jalkauttaa heti käytäntöön.

Koulutuksen tausta

Vegeruoka haltuun-kasvisruokakoulutuksen on suunnitellut ja kehittänyt ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri), ruokapalvelujen asiantuntija ja kasvisruokakouluttaja Charlotta Hyttinen. Charlotta perehtyi opintojensa aikana etenkin ruokapalveluihin ja lasten erityisruokavalioihin. Urallaan hän on erikoistunut vegaaniravitsemukseen, joukkoruokailuun, kasvisruokavalioihin sekä kasvipohjaiseen ruoanlaittoon, kouluttaen niin kotikokkeja kuin ruoan, ravitsemuksen ja HoReCa-alan ammattilaisia vuodesta 2017 lähtien, sekä toimiessaan ravitsemusasiantuntijana Ruokailossa, ja Ruokailon pitkäaikaisasiakkuuksille Vegaaniliitolle ja Ilmastokestävää kasvisruokaa-kampanjalle. Koulutuksen suunnittelijalla on myös kattavasti kokemusta ja ymmärrystä ravintola-alalta sekä alan oppilaitoksissa opettamisesta.

Olisiko jo aika ottaa
vegeruoka kunnolla haltuun?