Tässä helpossa ja nopeassa kinuskikastikkeessa maistuu lievä kookos, minkä takia tämä sopii erityisen hyvin grillattujen hedelmien, kuten ananaksen ja nektariinin kanssa tarjottavaksi. Vaikka toki kastike sopii erinomaisesti myös marjojen ja vegaanisen jäätelön kanssa. 🙂
Tämä resepti on:
- maidoton
- munaton
- gluteeniton
- viljaton
- vegaaninen
- tosi makoisa!

Kolmen raaka-aineen kinuskikastike
- 1,5 dl ruskeaa sokeria (esimerkiksi fariini-, ruoko-, intiaani-)
- 2 dl kookoskermaa
- ripaus – 1/4 tl suolaa
Valmistusohje:
- Mittaa ruskea sokeri ja kookoskerma mieluiten paksupohjaiseen kastikekattilaan. Sekoita tasaiseksi ja anna kupruilla keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, tai kunnes kastike on mielestäsi sopivan paksua.
- Maistele ja lisää suolaa makusi mukaan. Tarjoile heti tai säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa. Kinuskin säilyvyys on noin 2 viikkoa.
Vinkki! Kinuski onnistuu myös kaurakermalla!


