Ruokailon Asiantuntijat
Ruokailon moniammatillisessa tiimissä yhdistyvät ravitsemuksen, joukkoruokailun, kasvisruokavalioiden ja kasvipohjaisen ruoan asiantuntijoiden vankka osaaminen. Olemme tuoneet saman katon alle kaiken tarvittavan kestävyyssiirtymässä onnistumiseen.
Charlotta Hyttinen
Ruokailon perustaja
Ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri, joukkoruokailun asiantuntija, kasvisruokakouluttaja. Erityisosaamiseni ravitsemuksessa on vegaani- ja kasvisruokavaliossa, ruokapalveluissa kuten joukkoruokailussa, sekä lasten erityisruokavalioissa. Kokemusta on myös monipuolisesti ravintola-alalta, opettamisesta ja ravitsemustutkimuksesta. Olen lapsuudesta asti rakkaan ruokaharrastuksen, vaativan makuaistin ja ruokaopintojen kautta kehittynyt kasvipohjaisen ruoan asiantuntijaksi. Ruokailo saikin alkunsa keväällä 2017 järjestämistäni vegaanisista ruokakursseista. Sille tielle jäin! Nykyään koulutan ja konsultoin niin ravitsemuksen ja ruoka-alan ammattilaisia kuin organisaatioita. Oli kyse ravitsemuslaadun varmistamisesta, vegemenekin lisäämisestä, aistinvaraisen laadun parantamisesta, tuuppaamisesta, suunnittelutyöstä, henkilöstön osaamisesta, kiertävistä ruokalistoista, vaativasta asiantuntijatyöstä tai vegestrategioista autan enemmän kuin mielelläni! Työskentelen tiiviisti julkisen sektorin, yritysten, muiden organisaatioiden ja moninaisten ruoka-alan ammattilaisten kanssa. Syvä asiantuntemus, tiedepohjaisuus, käytännönläheisyys, strateginen ajattelu ja luovuus ovat valttejani.
Haluatko työskennellä johtavan kasvisruoka-asiantuntijan kanssa? Lähetä yhteydenottopyyntö, tai tilaa ammattilaisille ja organisaatioille räätälöidyt palvelumme.
Lisäksi toimin Ruokailon kautta Vegaaniliitossa ravitsemusasiantuntijana, sekä Ilmastokestävä kasvisruoka-kampanjassa ravitsemuksen ja joukkoruokailun asiantuntijana.
Monipuolinen ravintola-alan osaaja, ja viimeisimpänä olen viihtynyt ala-asteen keittiöllä jo kuudetta vuotta. Intohimonani on kasvipohjaisten reseptien kehittäminen ja niitä onkin julkaistu monenlaisissa julkaisuissa ja kampanjoissa paikallislehdistä ruokakirjoihin. Maailmaa muutetaan lautasellinen kerrallaan. Ruokailossa vastaan herkullisen kasvipohjaisen ammattikeittiöreseptiikan kehittämisestä niin ruokapalveluille kuin elintarvikebrändeille.
Meri Jerkku
Ruokakurssien ohjaaja, elintarviketieteiden kandidaatti
Olen elintarviketieteiden maisteriopiskelija ja vegaanista elämäntapaa on ehtinyt kertyä 10 vuotta, joten raaka-aineet ja esimerkiksi kasviproteiinit ovat minulla jokapäiväisessä käytössä. Ruoanlaitossa minua innostaa ravitsevan kasvipohjaisen ruoan valmistaminen, josta tulee hyvä olo. Olen keittiössä ennakkoluuloton seikkailija, haluan tutustua uusiin resepteihin, sekä kokeilla ruoanlaitossa kaikkia kaupan vegaanisia uutuuksia. Ohjaajana minulle on tärkeää ystävällisyys ja aitous! Nautin yhdessä tekemisestä ja oppimisesta.
Lämpimästi tervetuloa kokkaamaan kanssani kaikille avoimeen tai yksityiselle ruokakurssille!
Intohimoinen vegaanikokki ja vegeruokakurssien ohjaaja, reseptien kehittäjä sekä ruokavalokuvaaja. Olen ollut kiinnostunut ruoasta ja ruoanlaitosta koko ikäni, erityisesti kasvisruoasta ryhdyttyäni vegaaniksi noin vuosikymmen sitten. Olen suorittanut ravintolakokin tutkinnon perusopinnot, ja ensimmäiseltä koulutukseltani olen muotoilija. Vahvuutenani ovat ennakkoluulottomuus erilaisia raaka-aineita ja makuja kohtaan, sekä erityisesti herkullinen arki- ja kotiruoka. Haluankin rohkaista kaikkia kokeilemaan kasvisruoan kokkailua omassa kotikeittiössä!
Tervetuloa kokkaamaan maukasta vegeruokaa kanssani ruokakurssille yksin tai ryhmän kanssa!