info@ruokailo.fi | +358 407690366

Reseptiikka

Reseptiikan kehittäminen vaatii resursointia ruokapalveluilta, eikä kasvisreseptien toimivuudesta aina ole takuuta. Kehitämme tarpeisiinne räätälöidyt, täyttävät ja herkulliset kasvipohjaiset reseptit, niin ammattikeittiöille, elintarvikebrändeille ja muille ruokatoimijoille. Kehitystyöstä vastaa tiimimme suurtalous- ja á la carte-kokit, ravitsemuksen ja ruokapalvelujen asiantuntija, sekä ympäristöasiantuntija.

Kehitetyt reseptit ovat

  • Asiakaskuntanne makumieltymykset ja muut tarpeet huomioivat
  • Tuotantoonne ja brändiinne sopivat
  • Skaalautuvia
  • Testattuja
  • Herkullisia
  • Ilmaston ja ympäristön huomioivia
  • Käyttötarkoituksen mukaisia

Lisäksi huomioimme tarpeidenne mukaan

  • Ravitsemussuositukset
  • Toivomanne erityisruokavaliot, kuten gluteenittomuuden
  • Tuotantotavan, kuten kylmävalmistuksen
  • Toiveet ruokien tyylistä, makumaailmoista ja raaka-aineista
  • Raaka-aineisiin käytössä olevan budjetin
  • Mahdolliset hiilineutraalisuus- ja muut kestävyystavoitteet

Kehitysprosessi

  • Tarpeiden ja toiveiden kartoitus
  • Ideointi ja ehdotusten esittäminen
  • Reseptien kehitys ja ensimmäinen testaus. Ravitsemuslaadun ja muiden kriteerien ensimmäinen tarkistus. Mahdolliset uusintatestaukset ja tarkistukset
  • Reseptien testaaminen toimipisteessänne. Palautteen keruu.
  • Muokkaukset saadun palautteen perusteella. Viimeiset testaukset ja tarkistukset.
  • Valmiit toiveidenne mukaiset reseptit

Lisäksi

  • Räätälöity palvelu. Kaikki on sovittavissa ja muokattavissa tarpeidenne mukaan.
  • Selkeät ja kattavat erityisruokavaliomerkinnät
  • Tarpeen mukaan teemaviikoille ja juhlapyhille omat reseptit
  • Palvelu sopii kaikenkokoisille toimijoille: yksittäisistä ravintoloista kaupunkien ja kuntien ruokapalveluille, sekä yksittäisistä elintarvikkeista kokonaisiin tuoteperheisiin

Esimerkkejä tiimimme kehittämistä resepteistä löydät sivustolta Ilmastokestävä kasvisruoka – ilmastoruoka.fi.

Reseptiikan kehittäminen sopii hyvin ruokapalveluille räätälöidyn Vegeruoka haltuun-koulutuksenluentojen sekä ruokalistasuunnittelun kanssa. Koulutuksia ja luentoja suosittelemme niin suunnittelupuolen kuin keittiön henkilöstölle.

Kysy Lisää