You are currently viewing Paras pastasalaatti (V, muok. G)

Paras pastasalaatti (V, muok. G)

Mikä onkaan paras pastasalaatti? No tietenkin veganisoitu, legendaarinen Paolan pastasalaatti! Tutustuin tähän ihanuuteen lakto-ovo-aikoinani Pastanjauhantaa -blogin kautta, reilu kymmenen vuotta sitten kun googlettelin parhaan pastasalaatin reseptiä – eikä pieleen mennyt, ainakaan omasta mielestäni. 😀

Vegaaninen pastasalaatti, resepti, ohje.
Paras pastasalaatti syntyy helposti ja nopeasti seitsemästä raaka-aineesta.

Alkuperäisessä ohjeessa oli maitotuotteiden lisäksi broileria, vaikken ole koskaan tätä lihaversiona valmistanutkaan. Broileri oli sitäpaitsi ensimmäinen eläinperäinen tuote josta itsenäistyessäni kieltäydyin (puhtaasti eettisistä syistä, joskus yläasteikäisenä). Jos sen haluaa korvata jollain, suosittelen kypsän rasvaista avokadoa, mutta salaatti ei sitä missään nimessä vaadi. Salaattiin voi myös lisätä verkko- tai hunajamelonia, mutta sitäkään se ei tarvitse.

Tämä resepti on:

  • maidoton
  • munaton
  • soijaton
  • tarvittaessa gluteeniton
  • vegaaninen
  • kasvisruoka
Gluteeniton, maidoton, soijaton pastasalaatti. Paras pastasalaatti, Ruokaisa salaatti juhliin.
Paolan pastasalaatti -vegaanisesti ja superherkullisesti.

Tämä pastasalaatti on pikkusiskojeni (terkkuja A ja S!) ylistämä ja joka kerta kun olen tätä jossain tarjonnut on minulta pyydetty reseptiä, joten nyt Maailman vegaanipäivän kunniaksi, haluan jakaa sen. 🙂 Toivottavasti maistuu!

Salaatti on parhaimmillaan vastavalmistettuna ja hieman lämpimänä.

Paras pastasalaatti (V, muok. G)

Pääruokana noin 6 annosta. Lisukkeena noin 25:lle. Valmistusaika noin 15 minuuttia.

Raaka-aineet:

  • 500 g penneä (itse käytän täysjyvää)
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
  • 1 prk vegaanista vihreää pestoa (katso soveltuvat tuotteet täältä tai valmista omaa)
  • noin 1,5 dl vegaanista parmesaania (tai Violifen valmistamaa, jos se on makuusi)
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia

Valinnaiset:

  • 2-3 kypsää avokadoa suikaleina
  • verkko- tai hunajamelonia kuutioituna

Valmistusohje:

  1. Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa:
  2. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Jos sipuli on kovin väkevää voit nopeasti huuhdella suikaleet kylmässä vedessä ja kuivata esim. talouspaperiin.
  3. Paahda siemenet niin, että niihin tulee kauniin kullanruskea pinta.
  4. Valmista parmesaani. Jos käytät kaupasta ostettua niin höylää siitä juustohöylällä ohuita suikaleita noin 2 dl verran.
  5. Valuta pasta lävikössä. Halutessasi voit huuhdella sen kuumalla vedellä.
  6. Sekoita pasta ja pesto huolellisesti keskenään isossa salaattikulhossa. Lisää sipuli, paahdetut siemenet ja parmesaani. Revi joukkoon rucola ja tammenlehväsalaatti. Sekoita. Tarkista maku ja kosteus. Lisää tarvittaessa loraus hyvää oliiviöljyä. Halutessasi lisää valinnaiset. Tarjoile heti.

Gluteeniton muokkaus: Käytä gluteenitonta pastaa, simple as that. 🙂

Paras pastasalaatti, vegaani, gluteeniton, hyvä ruokaisa salaatti juhliin
Paras pastasalaatti eli vegaaninen Paolan pastasalaatti, ole hyvä!
Kiinnostaako vegaaninen ruoka? Haluaisitko enemmän kasvisruokia arkeesi tai monipuolistaa ruokavaliotasi? Katso voisiko Ruokailon kokkaus- tai leivontakurssit tarjota jotain sinulle! Voit myös tilata ilmaisen uutiskirjeen, niin saat ensimmäisenä tietää uusista kursseista ja saat parhaat palat blogista suoraan sähköpostiisi!

Toivottavasti reseptistä on sinulle paljon iloa!

Lämmöllä,

Charlotta / Ruokailo

Vastaa