You are currently viewing Hyvää vegaanista ruokaa ravintoloissa

Hyvää vegaanista ruokaa ravintoloissa

Nyt on tarkoitus hehkuttaa upeita ja herkullisia vegaanisia ravintola-annoksia, joita olen viime aikoina päässyt nauttimaan. Haluan jakaa hyvät kokemukseni muillekin, sillä olen monessa paikassa ehtinyt saamaan huonoakin vegaanista ruokaa.

Tämä ”huono” ravintolaruoka on pahimmillaan ollut sellaista, jossa liha on vain jätetty annoksesta pois ja ruoka on muutenkin erikoisesti valmistettu; kasvikset ovat ylikypsiä, ruoka ylisuolattua, maut epätasapainossa, annoksessa ei ole edes käytetty rasvaa jne. Ruokaa, jota en itse kehtaisi tarjota kenellekään saatikka pyytää siitä vastineeksi rahaa.

Olen myös törmännyt ammattikokkeihin jotka ovat olleet sitä mieltä, että ihmiset tilaavat vegaanista ruokaa vain tehdäkseen heille kiusaa tai vegaanisen ruoan olevan yhtä kuin kevyt salaatti ja uunijuurekset. Näin ravitsemustieteilijänä ja kokkeja erityisruokavalioista kouluttaneena edellä mainitut asenteet tuntuvat pöyristyttäviltä sekä melko vanhanaikaisilta. Kyseessä näyttäisi onneksi olevan vähemmistö, sillä suurin osa kokeista suhtautuu kaikkeen ruokaan, myös vegaaniseen, ammattitaidolla, ylpeydellä ja sitä kunnioittaen – ainakin minun kokemusteni perusteella, mutta kuvat puhukoon puolestani. 🙂

Huom!

  • En saa tästä kirjoituksesta mitään taloudellista tai muutakaan materiaalista hyötyä, enkä ole tehnyt tätä yhteistyössä ravintoloiden kanssa. Haluan vilpittömästi jakaa positiivisia kokemuksiani
  • Kaikki ravintolat sijaitsevat Helsingissä
  • Ravintolat eivät ole erikoistuneet kasvisruokaan ja vegaanisuudesta on usein ilmoitettu varauksen yhteydessä tai annosta tilatessa

Olo

Kokemusteni mukaan Michelin-tähti itsessään ei takaa sitä, että ravintolan tarjoama vegaaninen ruoka olisi makumatka taivaaseen ja takaisin. Toisin oli Olossa: annokset ovat taidokkaita ja mielikuvituksellisesti toteutettuja makuelämyksiä. Suosittelen myös alkoholitonta juomamenuuta! Juomat olivat uskomattoman hyviä ja ne valmistettiin paikan päällä tuoreista raaka-aineista. Harmi etten tajunnut ottaa niistä kuvia… Erityisruokavaliosta kannattaa ilmoittaa varausta tehdessä.

Pinto B’Staurant ja Poompui B’Staurant

Kalliosta eli vanhoilta kotikulmiltani löytyy lukuisia erinomaisen hyviä vegaaniystävällisiä ravintoloita. Niistä mainittakoon samaan perheeseen kuuluvat, Thaimaalaista, omien sanojensa mukaan terveysruokaa tarjoavat Pinto ja Poompui B’Staurant. B’Stauranteissa on ihana persoonallinen miljöö, ystävällinen palvelu, raikkaat raaka-aineet, kauniit ja herkulliset annokset. Kaksikko kuuluu ehdottomasti alueen parhaimpiin ravintoloihin, vaikkakin hinnat ovat kohtuulliset.

Annoksia tilatessa kannattaa mainita vegaanisuus – muuten niihin saattaa kuulua esimerkiksi fish saucea tai katkarapujauhetta.

Pinto B’Staurant:

Poompui B’Staurant:

Ragu

Perinteisistä suomalaisista raaka-aineistakin saa mainion illallisen, vaikkei siihen mitään eläinkunnasta kuuluisikaan – se tiedetään Ragussa. Ympäristö on tunnelmallinen, raaka-aineet hyvin valmistettu, maut selkeitä, tuttuja ja herkullisia. Vegaanisuus kannattaa mainita varauksen yhteydessä.

Erityismaininta: Brasserie Kämpin iltapäivätee

Jos kaipaat vähän arjen luksusta suosittelen Brasserie Kämpin iltapäiväteetä, mielellään hyvän ystävän seurassa. Jottei teetarjotin jäisi liian kevyeksi kannattaa vegaanisuus mainita varausta tehdessä.

Hyvää vegaanista ruokaa ravintoloissa
Vegaaninen iltapäivätee Brasserie Kämpissä: Sienisalaattia, salaattivene x 2 eri täytteillä, avokadoleipä, täytetty suklaakulho, vanilja-pähkinämuffini, tuoreita marjoja ja mustikkapiirakkaa.

Joskus käy näin…

Monesti (… juu yli 50 % kerroista, heh) siinä vaiheessa kun saan ruoan eteeni on nälkäni yltynyt niin kovaksi että unohdan ottaa annoksestani kuvan! Alla muutama esimerkki. Ruoat olivat erinomaisia. Annokset: Filippiiniläinen Pobre, kasvisravintola Sen Chay ja Tenho Restobar.

Tiedätkö sinä hyviä sekasyöjille suunnattuja ravintoloita, jotka tarjoavat huippuhyvää vegaanista ruokaa? Ilmianna nämä helmet kommenteissa!

Lämmöllä,


Charlotta / Ruokailo


Kiinnostaako ruoka ilman eläinkunnan tuotteita? Seuraa Ruokailon blogia tai tykkää Facebookissa, niin saat kaikki uusimmat reseptit ja vinkit! Ilmaisen uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon kokkauskursseista sekä blogin parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi!


Vastaa