Villiyrttikurssi - Villiyrttien maailma tutuksi

Tykypäivä ulkona etätyky villiyrttikurssi Helsinki ruokailo

Villiyrttikurssi (Helsinki) kutsuu tutkimusmatkalle luonnon viherbuffetin äärelle! Kurssin käytyäsi tulet kulkemaan luonnossa uusin silmin: syötävää ja kerättävää onkin joka paikassa! Metsä on pullollaan jänniä uusia raaka-aineita mitä mielikuvitukellisempaan käyttöön.

Kurssin vetäjä on kokenut hortoilija eli villivihannestaitaja yli 14 vuoden kokemuksella. Hän on luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittanut keruutuoteneuvoja.

Villiyrttikurssi sopii myös mainiosti koronaturvallisen tyky-päivän tai tiimipäivän ohjelmanumeroksi, tai kaveriporukan yhteiseksi aktiviteetiksi. Lue lisää sivun lopusta.

Kurssin yleisarvosana on 5/5 (perustuu vuoden 2021 osalistuijien antaman palautteen keskiarvoon asteikolla 1=huono, 5=erinomainen). Palautteen antaneista 100 % suosittelisi kurssia muillekin.

Ohjaaja esittäytyy

Heippa! Olen Anna, Helsinkiläinen vuonna 2007 luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittanut keruutuoteneuvoja (yrtit, sienet ja marjat). Olen toiminut viimeisen 15 vuoden ajan eri kasvisravintoloissa kokkina ja keittiömestarina. Vapaa-ajallani kehittelen mielelläni uusia reseptejä ja harrastan palstaviljelyä. Villiyrteissä minua kiinnostaa eniten niiden ravinto- ja rohdoskäyttö. Olen hortoillut eli kerännyt villivihanneksia yli 14 vuoden ajan ja olen kokenut niiden kokkaaja. Kursseillani et vain saa luotettavaa tietoa villiyrtiestä, vaan myös parhaat vinkit miten käyttää niitä ruoanvalmistuksessa.

Villiyrttikurssi - Mitä?

 • Alkeiskurssi. Kesto 2-3 tuntia
 • Ulkona, koronaturvallisesti turvaväleillä
 • Rento tunnelma
 • Saat tietoa villikasvien ominaisuuksista ja vinkit miten käyttää niitä
 • Opit hauskaa triviaa
 • Pääset keräämään omia villiyrttejä asiantuntijan opastuksella
 • Keruun päätteeksi istutaan luonnonhelmaan vastahaudutetun tuorevilliyrttijuoman ja kokin valmistaman pienen suupalan kanssa
 • Kurssin päätteeksi osallistujat saavat kattavan Villiyrtti-e-kirjan (pdf), joka sisältää
  • Tietoa 20 eri syötävästä villikasvista ja niiden käyttöominaisuuksista
  • Ohjeet villiyrttien käsittelyyn ja vinkit käyttöön
  • Reseptejä

Kurssin käytyään jokaisella osallistujalla on oikeus olla yhteydessä opettajaan sähköpostitse kysyäkseen mitä tahansa villiyrtteihin liittyvää.

 

Lisäksi, villiyrttikurssin käytyäsi:

 • Tunnistat yleisimmät syötävät villikasvit
 • Tiedät minkälaisissa ympäristöissä ne kasvavat
 • Osaat kerätä niitä parhaaseen mahdolliseen vuodenaikaan ja sääolosuhteissa
 • Osaat käsitellä ne niin, että saat maksimaalisen hyödyn irti
 • Tunnet jokamiehen oikeudet

 

Villiyrttikurssin välipala.
Yrttien kertausta kurssin pääteeksi.
Tuorehaudutettua villiyrttijuomaa.
Runsaasti mesiangervoa.
Korit täyteen vihreää: nokkosta, mesiangervoa, maitohorsmaa, vuohenputkea ym.
Kalliolta löytyy suolaheinää.

Villiyrttikurssi - Missä ja milloin?

Helsinki, Laajasalo. Kokoonnumme Stansvikin kartanon alueella. Saat tarkemmat ohjeet ja tiedon kokoontumispaikasta ilmoittautumisen yhteydessä. Villiyrttikursseja pidetään kevään ja syksyn tulosta riippuen huhtikuun puolivälistä elokuuhun asti.

Aikataulu 2022

Sunnuntai 15.5. klo 12
Torstai 19.5. klo 17
Helatorstai 26.5. klo 12
Sunnuntai 12.6. klo 12

49,00 €

 

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Lisää aikoja tulossa myöhemmin, kun tiedämme minkälainen kevät tulee. 🙂 Jos mikään aika ei sovi, jätä yhteystietosi tähän, niin saat heti tiedon kun uusia aikoja tulee. 

Säävaraus. Mahdollisen sateen yllättäessä tilaisuudet siirtyvät automaattisesti vuorokaudella eteenpäin, kuten maanantai 16.5. klo 17 ja perjantai 20.5. klo 17. Mahdollisista siirroista ilmoitetaan osallistujille viimeistään kurssipäivän aamulla. Jos ilmoitettu korvaava päivä ei onnistu tai muut kurssiajat eivät sovi, saat osallistumismaksun peruutusehtojen mukaisesti takaisin. Kurssin pidetään pääsääntöisesti arkisin klo 17 ja viikonloppuisin ja pyhinä klo 12. 

Villiyrttikurssi ryhmälle

Villiyrttikurssi on oiva ohjelmanumero myös organisaatioille, tiimeille ja kaveriporukoille.  Tilaisuus on koronaturvallinen ja sopii hyvin ryhmille.

Yksityiseen villiyrtitkurssiin kuuluu samat edut kuin avoimissa tilaisuuksissa (kts. tiedot yllä) sekä yhdessä rentoutuminen kokkimme valmistaman ruokaisan retkievään ja tuorehaudutetun villiyrttijuoman parissa. Erityisruokavaliot huomioidaan ja omat juomat ovat sallittuja.

Ryhmien kurssit pidetään Helsingissä Kivihakassa tai Laajasalossa. Myös muut alueet ovat sovittavissa. Ryhmien hinnat alkaen 550 € + alv.
 

Palveluun on mahdollista yhdistää yhteistyökumppaniemme tarjoamaa ulkojoogaa tai luontoon uppoutumista.

Alla olevasta lomakkeesta pääset lähettämään tarjouspyynnön ja kysymään lisää. Tavoitat meidät myös arkisin numerosta +358 40 769 0366 tai sähköpostista info@ruokailo.fi.

Lähetä varaustiedustelu

  Työnantajat voivat järjestää verovapaata virkistystoimintaa. Lue lisää verohallinnon sivuilta.

  Toivottavasti näemme pian hortoilun ja hyvän meiningin merkeissä!

  Palautetta Villiyrttikurssista:
   
  ”Olen erityisen tyytyväinen yhteiseen eväshetkeen ja maukkaisiin tarjoiluihin”
   
  ”Mukava kohtaaminen ja miellyttävä tunnelma”
   
  ”Kiitos kivasta kurssista ja onnea seuraaville kursseille!”
   
  Stansvikin kartanon aluetta.
  Vuoheputket ovat erinomaista vihreää ruokaa.
  Vuohenputkia.
  Peltokanankaali.
  Pulahda villiyrttikurssin päätteeksi.
  Stansvikin niemi.