Voimassa alkaen 1.8.2020. Päivitetty 11.2.2022.

Noudatamme lähiopetuksen kurssijärjestelyissä aina ajantasaisia viranomaisohjeistuksia ja tarvittaessa kurssit siirretään turvallisempiin aikoihin tai etäformaattiin. Organisaatioille ja muille ryhmille suunnaatuja etäkokkikouluja on valikoimassa pysyvästi.

Alla lähiopetuksena toteutettavia kurssejamme koskevat hygieniaohjeistukset:

Seuraamme tiiviisti ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia COVID-19-liittyen. Alla toimintasuositukset kurssejamme ajatellen:

  • Jos olet ollut ulkomailla, odotathan ensin 14 vrk omaehtoisessa karanteenissa ennen kurssille tuloa tai tee negatiivinen koronatesti.
  • Paikalle ei tulla jos on pienintäkään flunssan tai kuumeen oiretta, tai jos joku samassa kotitaloudessa asuva on sairastunut. Jos epäilet ettet voi osallistua, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian meille.
  • Kurssikeittiöön tultaessa ensimmäisenä riisutaan mahdolliset ulkovaatteet ja pestään kädet huolellisesti saippualla. Keittiöstä löytyy myös käsihuuhdetta. Kynnys huuhteiden käyttöön sekä käsienpesuun ruoanlaiton ohessa tulee olla matala.
  • Ruokia ei maisteta sormilla. Käytäthän maistamiseen aina puhdasta aterinta.
  • Vältetään kasvoihin koskemista ruoanlaiton aikana. Pitkät hiukset sidotaan ennen ruoanlaiton aloittamista.
  • Noudatamme ajankohtaisia suosituksia hengityssuojainten suhteen. Viranomaiset suosittelevat hengityssuojainten käyttöä julkisilla paikoilla. Kursseillamme käytetään suojainta kurssin alun ja koko ruoanlaiton ajan, koska syömme myös toistemme valmistamia ruokia. Ruokaillessa suojan saa toki poistaa. 🙂
  • Tavallisesti suosimme ekologisia kestotuotteita, kuten kankaisia lautasliinoja. Nyt käytämme hygieniasyistä kertakäyttöisiä serviettejä.
  • Noudatamme ajankohtaisia suosituksia turvaväleistä ja tarvittaessa kukin kotitalous tai pienryhmä ruokailee omassa pöydässään.
  • Noudatamme ajankohtaisia suosituksia ryhmäkokoon liittyen.Toimimalla vastuullisesti pidämme riskiryhmäläiset turvassa emmekä turhaan kuormita testausjonoja. Kiitos kun otat muut huomioon!

Jokainen kursseillemme ilmoittautunut saa viikkoa ennen tilaisuutta erillisien päivitetyn hygieniaohjeistuksen henkilökohtaisesti omaan sähköpostiinsa.


Jos ja kun viranomaisilta tulee lisää ohjeistuksia tulemme toimimaan niiden mukaan, joten varaudu siihen, että tässä annettuja ohjeistuksia tiukennetaan ja että on olemassa riski että kurssit joudutaan siirtämään turvallisempiin aikoihin, kuten olemme jo muutamien kurssien osalta tehneet.

Älä epäröi ottaa yhteyttä jos tulee kysyttävää järjestelyihin liittyen. Autan mielelläni.

Lämmöllä,

Charlotta Hyttinen
Ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri
Vegaaniruokakouluttaja
Perustaja I Ruokailo

info@ruokailo.fi

ruokailon logo, jossa on oranssi patakinnas keltaisella porkkanalla sekä teksti: Vegaaniset kokkikurssit - ravitsemuksen asiantuntija