Voimassa alkaen 1.8.2020. Päivitetty 9.8.2021.

Viranomaisten suosituksiin nojaten emme järjestä lähiopetusta ajalla 27.11.2020-31.5.2021. Jatkamme kuitenkin etäruokakurssien järjestämistä yksityishenkilöille ja organisaatiloille.

Alla lähiopetuksena toteutettavia kurssejamme koskevat hygieniaohjeistukset ajalta 1.8.-26.11.2020 ja 1.8.2021-

Seuraamme tiiviisti ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia COVID-19-liittyen. Alla toimintasuositukset kurssejamme ajatellen:

  • Jos olet ollut ulkomailla, odotathan ensin 14 vrk omaehtoisessa karanteenissa ennen kurssille tuloa.
  • Paikalle ei tulla jos on pienintäkään flunssan tai kuumeen oiretta, tai jos joku samassa kotitaloudessa asuva on sairastunut. Jos epäilet ettet voi osallistua, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian allekirjoittaneelle.
  • Kurssikeittiöön tultaessa ensimmäisenä riisutaan mahdolliset ulkovaatteet ja pestään kädet huolellisesti saippualla. Keittiöstä löytyy myös käsihuuhdetta. Kynnys huuhteiden käyttöön sekä käsienpesuun ruoanlaiton ohessa tulee olla matala.
  • Ruokia ei maisteta sormilla. Käytäthän maistamiseen aina puhdasta aterinta.
  • Vältetään kasvoihin koskemista ruoanlaiton aikana. Pitkät hiukset sidotaan ennen ruoanlaiton aloittamista.
  • Viranomaiset suosittelevat hengityssuojainten käyttöä julkisilla paikoilla. Kursseillamme käytetään suojainta kurssin alun ja koko ruoanlaiton ajan, koska syömme myös toistemme valmistamia ruokia. Ruokailessa ei suojainta voida pitää, mutta huolehditaan turvaväleistä ja jokainen kokkauspari ruokailee omassa pöydässään.
  • Tavallisesti lainaamme esiliinat kurssien ajaksi, mutta hygieniasyistä suosittelemme että tuot omasi. Ymmärrämme etteivät kaikki omista essua tai muista tuoda mukanaan, joten varaamme muutaman lainaksi myös paikan päälle.
  • Tavallisesti suosimme ekologisia kestotuotteita, kuten kankaisia lautasliinoja. Nyt käytämme hygieniasyistä kertakäyttöisiä serviettejä.
  • Noudatamme kahden metrin turvavälejä

Avoimille kursseille otetaan enintään 9 osallistujaa + opettaja. Käytössämme on kolme erikokoista kurssikeittiötä.

Toimimalla vastuullisesti pidämme riskiryhmäläiset turvassa emmekä turhaan kuormita testausjonoja. Kiitos kun otat muut huomioon!

Jokainen kursseillemme ilmoittautunut saa viikkoa ennen tilaisuutta erillisien hygieniaohjeistuksen henkilökohtaisesti omaan sähköpostiinsa.


Jos ja kun viranomaisilta tulee lisää ohjeistuksia tulemme toimimaan niiden mukaan, joten varaudu siihen, että tässä annettuja ohjeistuksia tiukennetaan ja että on olemassa riski että kurssit joudutaan siirtämään turvallisempiin aikoihin, kuten olemme jo muutamien kurssien osalta tehneet.

Lue aiheesta lisää koronatiedotteestamme.

Älä epäröi ottaa yhteyttä jos tulee kysyttävää järjestelyihin liittyen. Autan mielelläni.

Lämmöllä,

Charlotta Hyttinen
Ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri
Vegaaniruokakouluttaja
Perustaja I Ruokailo

info@ruokailo.fi

ruokailon logo, jossa on oranssi patakinnas keltaisella porkkanalla sekä teksti: Vegaaniset kokkikurssit - ravitsemuksen asiantuntija