You are currently viewing Piparkakkupuuro (V, muok. G)
Jouluinen piparkakkupuuro valmistuu helposti niin vegaanisena kuin gluteenittomana.

Piparkakkupuuro (V, muok. G)

Meillä syödään kaurapuuroa viikottain, joten tykkään varioida sitä erilaisilla täytteillä. Nyt höysteeksi pääsi joulun juhlakauteen sopiva piparkakkusilmä – eli piparkakkupuuro oli syntynyt!
 
 

Piparkakkusilmä

Jauha piparkakut hienoksi muruksi esimerkiksi bullet blenderillä tai laittamalla pakastepussiin ja kaulimalla. Yhdistä sulatettuun margariiniin. Nauti puuron kanssa. 😋
 
Esimerkiksi Annan piparkakut ovat täysin kasvipohjaisia ja Semperin sekä gluteenittomia että vegaanisia. Listan vegaanisista piparkakuista löydät täältä. Margariinina tykkään käyttää palmuöljyttömiä, kuten esimerkiksi Keiju kolme öljyä. Myös vegaaninen voi on palmuöljytöntä ja toimii hyvin puurossa. Vegaaniset tuotteet löydät kätevästi listattuna sivulta Vegaanituotteet.net.
 
 

Miten saa puuron pitämään nälkää?

Ruoka kuin ruoka on mulle tärkeää, että se pitää hyvin nälkää. Usein kuulenkin asiakkailta, että kaurapuuroa syötäisiin mieluusti esimerkiksi aamupalaksi muuten, mutta kun siitä tulee liian nopeasti taas nälkä. Mikä siis neuvoksi?
 
 

Näin kokoat täyttävän ja täysipainoisen vegaanisen puuron

  • Käytä täysjyväviljaa. Se täyttää vatsan ja antaa energiaa
  • Käytä palkokasvipohjaista proteiinin lähdettä, esimerkiksi vaaleaa soijarouhetta, maapähkinävoita*, soijarahkaa tai proteiinijauhetta. Se pitää nälän poissa
  • Lisää pehmeän rasvan lähde. Esimerkiksi margariinia, vegaanista voita, pähkinöitä tai siemeniä. Nämä antavat energiaa ja pitävät nälän poissa.
  • Höystä marjoilla tai hedelmillä
Ja saahan edellämainituista paljon muutakin hyvää tekevää kuin kylläisyyttä, energiaa ja makua, mutta mennään niihin joku toinen kerta. 😉 *Niin ja maapähkinä on palkokasvi.
 
 
Kuvan puuro on keitetty täysjyväkaurahiutaleisiin ja proteiiniksi laitoin vaaleaa soijarouhetta, noin viidenneksen kaurahiutaleiden määrästä. Nämä keitin yhdessä  veteen ja täydennettyyn soijajuomaan 50/50. Makua ja lisäenergiaa antaa piparkakkusilmä ja pakastepuolukat, sekä piparkakku. Ai että on hyvää! 😋  Eikä vaalea soijarouhe maistu läpi. Tämä on myös hyvä vinkki lapsiperheisiin, joissa on valikoivasti syöviä lapsia: vaaleaa soijarouhetta puuron joukkoon!
 
 
Toivottavasti tämä juhlapuuro tuo sinullekin piristystä pimeään aikaan. Herkullista joulunodotusta! 🤶
 
PS. Vegaanista jouluruokaa pääsee opiskelemaan meidän ruokakurssilla Vegaaninen joulupöytä.
 

Vastaa