Paahdettu parsa-perunasalaatti (V, G)

Paahdettu parsa-perunasalaatti (V, G)

Paahdettu parsa-perunasalaatti saa makua kevään vihreimmästä satokausiraaka-aineesta parsasta. Ohutvartiset parsat voit myös paloitella tuoreeltaan ja käyttää sellaisenaan salaattiin tuomaan ihanaa napakkuutta! Raikkaat retiisit tuovat myös kivaa rakennetta. Jos parsa ei maistu voi sen tilalla käyttää myös broccoliineja.

 

Paahdettu parsa-perunasalaatti sopii hyvin evääksi Vapun piknikeille ja kevään juhlien noutopöytään.

 

Tämä resepti on laktoositon, maidoton, vegaaninen, pähkinätön, soijaton, viljaton ja gluteeniton.

 


 

Paahdettu parsa-perunasalaatti (V, G)

Valmistusaika 30 min + perunoiden jäähtyminen.

500 g         kiinteämaltoista perunaa
1 nippu      parsaa
1 nippu      retiisejä
1 dl             pieniä kapriksia
1 tetra       valinnaisia papuja, linssejä tai kikherneitä (á 230 g)
1 ruukku   tilliä
1/2            punasipuli
1                valkosipulinkynsi
0,5 dl        oliiviöljyä
1 rkl           (omenaviini- tai valkoviini)etikkaa
mustapippuria
muita tuoreyrttejä ja mausteita maun mukaan

 

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi niin, että niihin jää rakennetta.
  2. Huuhtele parsat ja poista valkoinen tyviosa vääntämällä vartta käsin – naps. Jos parsat ovat paksuja, voit kuoria vartta kevyesti. Paahda 200 asteessa 10 minuuttia. Parsat voi myös jättää paahtamatta, jolloin saat niistä kivaa napakkuutta ja raikkautta.
  3. Kuutioi tai suikaloi punasipuli ohuelti. Hienonna valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Halutessasi voit liottaa niitä hetken kylmässä vedessä, jolloin niiden suolaisuus vähenee. Jos käytät isoja kapriksia kannattaa niitä hienontaa. Hienonna tilli ja mahdolliset muut tuoreyrtit. Paloittele retiisit pariin osaan.
  4. Sekoita keskenään hienonnettu valkosipulinkynsi, öljy, etikka, mustapippuri ja mahdolliset muut mausteet.
  5. Paloittele jäähtyneet parsat muutamaan osaan. Kuori ja paloittele jäähtyneet perunat.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nauti heti tai anna tekeytyä kylmässä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
 
 
Keväinen vegaaninen perunasalaatti ruokaisa
Ruokaisa ja keväinen perunasalaatti - por favor.
 
 

Tuunausvinkit! 

  • Lisää rakennettaa saa paahdetuista, kevyesti rouhituista saksanpähkinöistä tai pekaanipähkinöistä
  • Parsan tilalla voi käyttää broccoliineja
  • Kidneyapujen tilalla voi käyttää mitä tahansa muitakin säilykepalkokasveja
  • Kapristen tilalla voi käyttää esimerkiksi oliiveja, suolakurkkua tai aurinkokuivattuja tomaatteja (2 dl)

 

 

Katso myös:

Lämmöllä,

Charlotta Hyttinen
Ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri
Vegaaniruokakouluttaja

 

ruokailon logo, jossa on oranssi patakinnas keltaisella porkkanalla sekä teksti: Vegaaniset kokkikurssit - ravitsemuksen asiantuntija

Vastaa