Olen koululaisesta asti tykännyt tuorepuuroista, mutta jotenkin pitänyt sitä niin arkisena ruokana, etten ole jaksanut hehkuttaa – paitsi nyt. Tästä tuorepuurosta tuli niiiin hyvää! Ehkä syynä on sesongissa oleva passionhedelmä, jota ei tule syötyä niin usein?
Itse söin tuorepuuron välipalana, mutta tämä puuro tuo takuulla aamullakin hymyn huulille 🙂 ja varsinkin kiireiseen aamuun tuorepuuro on oiva aamupala, koska voit valmistaa sen jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana ja aamulla puurosi on heti valmis syötäväksi.
Tämä tuorepuuro maistuu ihanan eloisalta ja tanssivalta kesäjuhlalta, kannattaa kokeilla!
Kesäjuhlan makuinen tuorepuuro (V, G)
4 annosta
3 dl kaurahiutaleita (käytä tarvittaessa gluteenittomia)
2 rkl pellavansiemeniä
400 g Yosa metsämarjaa
2 dl mustikoita
1 banaani viipaloituna
1-2 passionhedelmän sisus (myös nesteet)
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkapissa peitettynä vähintään 1-2 tuntia tai yön yli. Nauti!
Tuorepuuron perusresepti
Tuoprepuuroja voi muokata loputtomasti omien mieltymystensä mukaisesti, joten ne antavat paljon tilaa luovuudelle. Siksi haluan vielä jakaa vinkkinä tuorepuuron perusohjeen. Alla suuntaa-antavat suhdanteet yhteen annokseen:
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl nestettä
- 1 dl massaa
- 2 rkl-1 dl rakennetta
- (maustetta)
Loihdi vapaasti maultaan yhteensopivista aineksista:
- Neste: kasvimaito, kaakao, mehu, vesi
- Massa: kasvijogurtti- tai rahka, soseutettua hedelmää tai marjaa
- Rakenne: pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, keksejä palasina, pähkinä- tai mantelivoita sattumina, hedelmäpaloja, marjoja, porkkanaraastetta
- Mauste: leivontamusteet, kuten kaneli, inkivääri, kardemumma, vanilja, kaakao, sitrushedelmän kuoriraaste, sokerit, siirapit
Toivottavasti maistuu!
Charlotta / Ruokailo
Haluatko oppia enemmän? Tervetuloa mukaan Värikäs arki -vegaaniruokakurssille!