You are currently viewing Hedelmäiset sateenkaarirullat ja taatelidippi (V, G)

Hedelmäiset sateenkaarirullat ja taatelidippi (V, G)

Helsinki Pride kuuluu ehdottomasti suosikkitapahtumiini, joten pitihän minun tehdä siihen sopivaa purtavaa. Mielessäni on pyörinyt idea siirtää hedelmäsalaatti kesärullien muotoon – mikä ihana syy syödä kaikkia sateenkaaren värejä! Viime Priden värikäs teemaherkku oli sateenkaarismoothie. Siihen verrattuna tämä on huomattavasti helpompi piknikeväs, jos suuntana on vaikka Priden puistojuhla.

Sateenkaarirullien dipiksi halusin jotain makeaa korostamaan hedelmien happamuutta, joten päädyin kaneliseen taatelidippiin, mikä on käytännössä maustettu, paksuhko taatelikinuski. Voit toki myös tehdä tavallista vegaanista kinuskia tai jos haluat jotain vähemmän makeaa ja vielä helpommin valmistettavaa dippiä niin sula tummasuklaa on myös testattu toimivaksi. Listan vegaanisista suklaista löydät täältä.

Sateenkaarirullat hedelmistä kesärullat jälkiruoka taatelidippi Pride Ruokailo
Syö sateenkaari – Happy Pride!

Riisipaperirullien kääriminen saattaa ensivaikutelmalta vaikuttaa työläältä ja pikkutarkkuutta vaativalta hommalta, mutta voin luvata ettei se sitä ole. Jos se onnistui minulta rikkinäisillä riisipapereilla (kyllä, jostain syystä viime kertoina käyttämissäni arkeissa on ollut pieniä säröjä ja reikiä paketin avattuani) sekä noin 50:llä keskeytyksellä (”missä tutti on?” jne.), onnistuu se sinultakin. Sinua auttaakseni tein vielä ihka ensimmäisen GIFfini näyttääkseni miten niitä rullia oikein kääritään. 😀

Ruokailo kesärullat sateenkaarirullat pride hedelmärullat taateli dippi kinuski resepti ohje
Yksi riisipaperien rullaustekniikoista on erotella päälimmäiseksi eli näkyväksi tulevat täytteet muista täytteistä.

Käärimistapoja on monia muitakin. Helpoin lienee se missä kaikki ainekset asetellaan yhteen pinoon. Päällimmäiseksi jäävä täyte tulee pinon pohjalle, sitten paperi kääritään rullalle kuten yllä.

Sateenkaarirullat (V, G)

 • Riisipaperiarkkeja syöjämäärän mukaan
 • Erilaisia hedelmiä ja marjoja sateenkaaren väreissä
  • Käytin mansikoita, aprikooseja, banaania, kiiviä, pensasmustikoita ja liloja viinirypäleitä
 • Rakennetta varten omenaa ja/tai päärynää
 • (tuoretta minttua)

Valmistusohje:

 1. Valmista täytteet: pese, kuori, puolita, viipaloi.
 2. Rakenna rullausasema. Tarvitset alustan rullaamiselle, riisipaperien kastamiselle, täytteet sekä tarjoiluastian valmiita rullia varten. Rullaamisalustaksi käy lähes mikä tahansa mikä ei ole puinen – esimerkiksi kivi, keramiikka, lasi ja muovi ovat kaikki toimivia materiaaleja. Riisipaperien kastamista varten kuumenna pari litraa vettä (tarvittavan veden määrä riippuu käyttämiesi riisipaperien määrästä) ja ota esiin laakea astia, esimerkiksi piirakkavuoka käy hyvin.
 3. Aloita rullien valmistus. Kaada kuumaa (ei kiehuvaa) vettä laakeaan astiaan. Nosta riisipaperi siihen, anna peittyä vedellä. Anna lillua noin 15 sekuntia tai kunnes paperista tulee läpikuultava. Nosta rullausalustalle tasaiseksi levyksi. Pinoa täytteet paperin yläosan keskikohdallle, noin 4 cm yläreunasta (katso GIFfi). Asettele päällimmäiseksi tulevat täytteet alaosan keskikohdalle, noin 4 cm alareunasta. Taita takareuna täytepinon päälle. Taita kummatkin sivut. Rullaa itseäsi päin. – Ja ensimmäinen rulla on valmis! Toista, toista, toista…
 4. Tee dippi. Nauti!

Kanelinen taatelidippi (V, G)

 • 10 kpl pehmeitä taateleita (Mejdool)
 • valinnaista kasvikermaa, -maitoa tai vettä, kunnes saat haluamasi koostumuksen (käytin noin 1,5 dl)
 • 1-2 tl jauhettua kanelia
 • ripaus hienoa suolaa

Valmistusohje:

 1. Poista taateleista kivet. Yhdistä ainekset tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää muut aineet. Surauta tasaiseksi sykäyksittäin. Tarkista maku ja koostumus.
Kanelinen taatelidippi kinuski vegaani vegaaninen raakaruoka nopea helppo
Punaista, oranssia, keltaista, vihreää, sinistä ja violettia – kaikki värit syöty!

Katso myös: Sateenkaarismoothie, kolmen raaka-aineen kinuskikastike


Haluatko saada uusimmat reseptit?


Lämmöllä,

Charlotta/ Ruokailo

Vastaa